Vedonlyönti ja pelien tulokset

Vedonlyönti ja pelien tulokset

Maibou blogi

Comments: 0

Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa vähän omista toimintatavoistani jääkiekkokauden aikana. Miten suhtaudun tuloksiin ja jääkiekkomediaan. Miksi en pidä sarjataulukosta? Tämän tekstin voi varmasti yleistää myös muuhunkin kuin NHL tai jääkiekkovedonlyöntiin. Mukana myös vihje Minnesota – Tampa Bay -peliin.

Yleisesti en juurikaan välitä otteluiden tuloksista. Jos saisin valita niin mieluiten jättäisin tuloksen kokonaan näkemättä. Käytännössä tämä on vaikeaa koska katson pelejä ja myös vetojen tulokset täytyy merkitä seurantaan. Kuitenkin kun käyn tarkistamassa pelin tuloksen seurantaa varten, niin pyrin ensisijaisesti kiinnittämään huomioni mieluummin xG lukemiin kuin toteutuneisiin maalimääriin. Mielestäni toteutunut maalimäärä on niin kohinainen lukema, ettei siitä kannata välittää.

Syy miksi haluan toimia, näin on se, että uskon tuloksien vääjäämättä vaikuttavan ajatteluuni ainakin alitajuisesti. Jos joukkue on voittanut muutaman pelin putkeen, niin ajattelen siitä positiivisemmin vaikkei sille olisi mitään oikeaa syytä. Jos arvioni olisivat puhtaita konearvioita, niin sitten tällä asialla ei olisi niin väliä mutta omat arvioni pohjautuvat aika vahvasti omaan näkemykseen, jolloin haluan minimoida kaiken kohinan joka ”systeemiin” tulee sisään.

Yksittäisten pelien tulosten lisäksi pidän sarjataulukkoa etenkin alkukaudella erityisen petollisena. Siinä kun näkee kaikki joukkueet yhdessä listassa järjestettynä pistesarakkeen mukaan. Tuon pistesarakkeen helposti mieltää jonkinlaisena voimalukuna, jolloin sarjataulukon tuijottelu voisi vaikuttaa arvioihini. Tämän vuoksi en edes katso sarjataulukkoa, vaan katson sitä ensimmäistä kertaa yleensä joskus All-Stars tauon aikana. Keväällä täytyy alkaa huomioimaan vahvemmin motivaatiotekijöitä, joten silloin haluan tietää mitkä joukkueet pelaavat vielä pudotuspelipaikasta.

Näiden lisäksi pyrin myös välttelemään jääkiekkomediaa. En oikein luota toimittajien kykyyn erottaa signaali kohinasta. Mediassa on varmasti myös laadukkaita juttuja mutta liian usein siellä vedetään johtopäätökset muutaman pelin tuloksen perusteella ja aletaan puhumaan kriisijoukkueista tai sitten ylihehkutetaan jonkin joukkueen peliä parin voiton jälkeen. Samoin kun tulokset ja sarjataulukko, uskon että näiden juttujen näkeminen vaikuttaa minuun ainakin alitajuisesti. Siksi pyrin välttelemään niitä.

Näiden asioiden vaikutuksen huomaan konkreettisesti seuratessani kotimaista Liigaa. Vetoa en Liigaan juurikaan lyö kuin ehkä pudotuspeleihin harvakseltaan yksittäisiä vetoja. Huomaan selvästi, miten näkemykseni joukkueiden tasosta heittelee vahvasti viime aikojen tulosten ja median keksimien tarinoiden mukaan.

Tietysti tässä menetelmässäni on myös haittapuolia. Joskus jokin joukkue voi ihan oikeasti olla kriisijoukkue, jonka peli on ihan sekaisin ja jokaisesta pelistä tulee isosti turpiin. Joskus huomaan tällaiset liian myöhään, kun en ole seurannut jokaisen pelin tuloksia tai katsonut mitään median juttuja. Uskon kuitenkin, että isossa kuvassa menetelmästäni on minulle enemmän hyötyä kuin haittaa.

Vihje

Lopuksi vielä vihje Minnesotan ja Tampan peliin.

Tampa +0 @2,04 Pinnacle, rajakerroin:1,96, panos:1,7/2,5

Kommentit (0)