Vihje Islanders - Bruins peliin ja Edmontonin valmentajanvaihdos

Vihje Islanders - Bruins peliin ja Edmontonin valmentajanvaihdos

Maibou blogi

Comments: 0

NHL vihjeet 2022

Vihjeeksi valitaan vierasjoukkue Boston. Blogissa lisäksi pientä pohdintaa Edmontonin valmentajanvaihdoksesta.

Boston on minun silmään esittänyt keväällä aika ajoin lupaavia otteita. Pelissä näkyy tuttuja elementtejä Bruinsin pelaamisesta aiemmilta vuosilta. Puutteitakin toki löytyy mutta pidän vierasjoukkuetta Islandersia vahvempana juuri nyt ja päälle kahden kertoimet +0 pelimuodolla kelpaavat.

Edmontonin valmentajanvaihdos

Edmonton Oilers päätyi viime viikolla vaihtamaan valmentajaa, kun Dave Tippett sai lähteä ja tilalle nostettiin AHL joukkue Bakersfield Condorsia koutsannut Jay Woodcroft. Woodcroft on saanut pestilleen lentävän lähdön kolmella peräkkäisellä voitolla.

Woodcroft ei ollut minulle lähtökohtaisesti tuttu nimi mutta hän on kulkenut aika pitkään nykyisen Kings valmentajan Todd McLellanin mukana ensin Detroitissa videovalmentajana ja sen jälkeen San Josen, Edmontonin sekä World Cupissa Pohjois-Amerikan U23 joukkueen apuvalmentajana.

Pelillisesti en pariin ensimmäiseen otteluun mitään dramaattisia muutoksia Edmontonin pelissä havainnut. Tämä on ymmärrettävää, koska Edmontonilla on kova otteluruuhka tällä viikolla, eikä pelin säätämiseen jää paljoa aikaa. Kuitenkin tuosta valmentajan taustasta voi ehkä aavistella minkälaista peliä Woodcroft haluaa joukkueensa pelaavan. Hänen oppi-isä McLellanin joukkueiden pelaamisessa on näkynyt pyrkimys kiekon kontrollointiin. Ehkä noin vuoden 2016 World Cupista lähtien hänen joukkueidensa pelaamisessa on entistä enemmän näkynyt pyrkimys pelata myös nopeaa ja aktiivista peliä. Tämän kauden Los Angeles Kings on hieman tasapainoillut kiekon kontrolloinnin ja aktiivisen pelin välillä.

Miksi sitten mietin näitä uuden valmentajan aloittaessa pestissään? Uskon, että kun minulla on jonkinlainen aavistus siitä, millaista jääkiekkoa uusi valmentaja haluaa peluuttaa, niin pystyn paremmin arvioimaan miten hyvin valmennusprosessi on lähtenyt liikkeelle. Tämä tietysti vaikuttaa oleellisesti myös siihen, millä tasolla arvioin joukkueen olevan.

Kun joukkue on vaihtanut valmentajaa, niin mielellään näkisin heidän jokaisen pelinsä. Aika on kuitenkin rajallista ja muitakin joukkueita pitäisi seurata. Seurailen siis valmentajaa vaihtanutta joukkuetta katsomalla heidän peleistään ainakin noin 10 minuutin pätkän. Pelin alussa näkee usein melko hyvin, millaisella pelisuunnitelmalla joukkue peliin lähtee vaikka koko ottelun katsomiseen ei aika riittäisi.

Vedonlyöntivihje  NHL peliin

Boston +0 @2,04, rajakerroin: 1,96, panos 1,6/2,5

Kommentit (0)