Tein pienen pohdinnan kritiikistä, kun monella tuntuu olevan niin erilainen kuva millaista on kunnollinen kritiikki, kuin ainakin itselläni. Eilen sain minulle käytännössä aivan tuntemattamalta henkilöltä, jonka kanssa olen keskustellut kauden aikana hieman NBA-asioista kommentin, jota hän piti omasta mielestään oikeanlaisena kritiikkinä, joka meni jotakuinkin näin: Over/Under vetosi ovat olleet hyvin oudon oloisia. Tarkoittaen tällä heikkoa laatua.

Alkuun tärkeä pointti joka ainakin, jos toisen pelikohteita lähdetään arvostelemaan/haukkumaan ilman perusteluita tulee ottaa huomioon. Moni tekee tuntikausia töitä arvioidensa eteen, niin tämä kannattaa muistaa, sillä ei varmaan kukaan mene, esim. rakennustyöntekijälle sanomaan, että työsi laatu on huonoa, ilman että kerrot samalla mitä tämä huono laatu käytännössä on.

Otetaan kaksi esimerkkiä, joista toinen on ainakin minun mielestäni täysin hyödytön ”turhautuneen peesaajan kuitti” tai pelkkää ärsyttämistä ja toinen sitä paljon painottamaani rakentavaa kritiikkiä.

  • Vetosi on ollut huonoja.
  • Vetosi ovat olleet mielestäni huonoja, koska olet mielestäni keskittynyt arvioissasi liikaa alkukauden joukkueiden odotettuihin tasoihin, joista moni on tässä vaiheessa oman arvioni mukaan osoittautunut pysyvästi vääriksi.

Ensimmäisessä vastapuolelle ei jätetä minkäänlaista mahdollisuutta omaan vastikkeeseen, kun taas toisessa perustellussa kritiikissä vastapuoli saa selkeän tarttumapinnan, jonka pohjilta voi kirjoittaa oman vastikkeensa, joka voi olla myöntävä, kieltävä tai mitävaan siltä väliltä, muttä tärkeintä hän tietää, mitä kritiikin esittäjä pitää ongelma-alueena. Vastaus voisi esimerkiksi olla seuraavaa:

  • Olet oikeassa, että useat vedot ovat olleet heikkoja ja olenkin tehnyt monen joukkueen kohdalla selkeitä muutoksia voimalukuihin. Toisaalta taas useat joukkueet ovat kärsineet loukkaantumisista, joten näiden kohdalla on parempi vain seurata kehityksen suuntaa ilman vetoja. Kuitenkin on hyvä huomioida, että vetoja on vasta takana vasta noin 50, joten tuon perusteella ei kannata vetää vielä suuria johtopäätöksiä vetojen hyvyydestä suuntaan tai toiseen. Katsotaan miten ottelut ja vedot etenevät jatkossa ja koitetaan tehdä mahdollisimman hyvin jälkianalyysit, jotta näkisi mahdollisimman hyvin tulosten taakse sen todellisen pelin kuvan, eikä tekisi hätiköityjä johtopäätöksiä, jotka voisi jatkossa olla hyvin haitallisia.

Kuten on käynyt selväksi, niin olen huono käsittelemään työhöni liittyvää perustelematonta ”kritiikkiä” (=haukkumista/vittuilua). Tiedän, että minun pitäisi osata sivuuttaa nämä olan kohautuksella, mutta en vain osaa, se on jotenkin niin syvälle juurtunut ongelma. Tämä on mietityttäni itseänikin, että mistä johtuu, mutta kai syynä on työni tärkeys minulle ja että työ on niin iso osa identiteettiäni. Vastaavasti jotkut ovat yrittäneet vittuilla esim. CP-vammastani, niin tuo ei hetkauta yhtään, sillä ihan kaveritkin heittävät siitä välillä läppää. Tietenkin, jos mennään sellasiin, että ”onneksi isäsi kuoli, se oli oikein sulle, että toivottavasti myös äitisi kuolisi pian” tason juttuihin, joita olen myöskin saanut eri asteisina versioina, niin uskoisin että tuo loukkaisi jo suurinta osaa(?)

Taas rakentavaan kritiikkiin olen mielestä aina reagoinut asiaan kuuluvalla tavalla, kuten uskoisin maksullisia vihjepalveluita käyttäneet ainakin ovat todenneet. Olen toivonut rakentavaa kritiikkiä, jotta voisin kehittää palvelun tasoa ja useita kehitysaskelia palvelun toteutuksessa onkin syntynyt juuri rakentavan kritiikin toimesta, sillä usein on vaikea ymmärtää ilman kysymättä asiakkaan näkökulmaa, kun itse on ns. tiskin toisella puolella.

Toissapäivänä sain meilin, jossa toivottiin vihjeitä mahdollisimman ajoissa ja kerrottiin kuinka perheellisen iltatoimia ja sitä hässäkkää ei sinkkumies voi ymmärtää ja tämähän täysin totta ja siksi tein tuosta Twitteriin äänestyksenkin.

Minulla ei ole vaikea myöntää olleeni väärässä, mikäli tämä on perusteltua ja olen itsekin monesti suoraan myöntänyt, että huonojen tulosten takana on väkisinkin minun epäonnistunut työn laatu, enkä pistä asioita vain suoraan huonon tuurin piikkiin kuten yleinen tapa on.

Turhien kuittien huomioimatta jättämistä harjoitellen,

Marko Virtanen

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Vedonlyöntibonus: 20 € ilmaisveto

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Minimikerroin 1,5. Tarjous voimassa 30 päivää.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 150 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

KOODI: WELCOME150 Kierrätysvaatimus 16x (talletus+bonus) Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.5. Maksimivoitot bonuksella on 10x myönnettyyn bonussummaan nähden.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 150 € asti!

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus) Minimikerroin kierrättäessä on 1.50. Kierrätysaikaa on 30 pv. Maksimipanos bonuksen ollessa aktiivisena on arvoltaan sama kuin ensitalletuksen arvo.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.