Koripallon EM-kisat 2025 saapuvat kovaa vauhtia ja sehän lämmittää mieltä ja sydäntä myös vedonlyöjien keskuudessa. Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) on määrittänyt alkulohkot koripallon EM-kisojen 2025 järjestäjämaille. Suomessa ja Tampereen Nokia Arenalla pelataan kisojen B-lohko, jonka pelit käynnistyvät 27.8.2025. Myös lohkon muut pelipäivät ovat selvillä.

Pelipäivät EM-kotikisoissa 2025 Tampereella 

  • Keskiviikko 27.8.2025 
  • Perjantai 29.8.2025 
  • Lauantai 30.8.2025 
  • Maanantai 1.9.2025 
  • Keskiviikko 3.9.2025 

Pieniä yleisvinkkejä koripallovedonlyöjille

1. Tasoitusvedonlyönnissä (spread) kannattaa koripallossa huomioida, että muista lajeista poiketen ei yhden pisteen voitto ole se yleisin ja sitten kahden, kolmen jne. Tämä johtuu koripallossa käytössä olevasta hyökkäysajasta, joka pakottaa vastustajan rikkomaan, mikäli lopussa oma joukkue on häviöllä, vastustajalla pallo ja ottelukellossa hyvin vähän peliaikaa, jotta vastustaja ei kuluttaisi peliaikaa loppuun. Tällöin usein ero venähtää 4-7 pisteeseen. Rikkominen on lähes pakollista, sillä toinen vaihtoehto, eli puhdas pallonriisto on tälläisessä tilanteessa todella vaikeaa, mutta ei mahdotonta.

2. Huomioikaa isoissa johdoissa koripallossa on kirjoittamaton herrasmiessääntö useissa sarjoissa. Silloin kun häviöllä olevalla joukkueella ei enää ole aikomusta rikkoa ja hyökkäysaikaa on jäljellä enempi kuin peliaikaa, niin johtava joukkue ei ota edes heittoyritystä, vaan kuluttaa peliajan ajan loppuun. Tämän vaikutus voi olla totalissa huima, kun ensinäkään musrkavoitoissa ei tule jatkoaikaa ja lisäksi pahimmassa tapauksessa käy niin, että viimeiset noin 24 sekuntia vaan pelataan pois, kun tasaisessa pelissä saattaa parhaimmillaan tuossa ajassa tulla jopa lähemmäs 10 pistettä ja lisäksi usein on jatkoajankin mahdollisuus. Jatkoaika lasketaan koripallossa koko ottelun sekä 2.half totaleihin mukaan lähes jokaisella bookkerilla.

3. Ratkenneissa peleissä, monesti saattaa livessä vaikuttaa linjojen olevan erikoiset verrattessa ennen ottelun alkua olleeseen tasoeroon. Tällöin pitää huomioida, että näiden penkin viimeisten miesten tasoero on usein joukkueissa pienempi kuin avausviisikoiden, joten niille jotka tuntee joukkueiden ne vähemmänkin peliaikaa saavat pelaajat saattaa livestä avautua hyviä paikkoja asiantuntemukselle. Välillä heikolla joukkueella voi olla avausviisikkoa lukuunottamatta, jopa parempi materiaali kuin huiippujoukkueella, sillä monesti huippujoukkueilla on joukkueessaan kalliita supertähtiä, jotka vievät maksimi pelaajabudjetista leijonanosan ja vaihtopenkille on kerätty niitä mitä on tarjolla minimipalkalla.

4. Totaleissa älkää tuijottako toteutuneisiin edellisten otteluiden pistemääriin, kun mietitte tulevia otteluita. Tärkeää on tulosten takana olevat seikat kuten heittoprosentit, pelanneiden joukkueiden puolustus- hyökkäystasot, sekä joukkueiden pelin tempo, eli kuinka nopeata on oma hyökkäyspeli ollut ja vastaavasti puolustuspelissä, kuinka nopeasti vastustaja on ottanut heiton. Näitä sitten vertailemalla eri painotuksilla joukkueiden useamman ottelun keskimääriin pystytään rakentamaan luotettavampi kuva edellisistä peleistä, sekä parempi arvio  tuleviin kohteisiin, kun varianssin osuutta on saatu painettua alaspäin, vaikka sitä kokonaan ei koskaan pystyisikään poistamaan.

5. Veikkaukselle pelatessanne huomioikaa, että olisiko(?) ainoa bookkeri, jonka tasoitusvetoihin ja totalvetoihin ei jatko-aika sisälly. Tämä luonnollisesti kasvattaa ottelun pisteodotusarvon eroa sen mukaan kuinka tasainen ottelu on verrattuna muiden bookkereiden linjoihin, koska myös jatkoaika lisää pisteodotusarvoa. Vastaavasti tasoitusvedoissa Veikkaukselle ovat pienet altavastaajan(+)-tasoitukset edullisempia kuin muille bookkereille (luonnollisesti kerroin ja linja pitää huomioida), johtuen että varsinaisella peliajalla tasapelissä esim +3.5 pistettä on jo voitettu, kun taas ulkomaisille bokkereilla on vielä jatkoajalla suuri riski, että suosikki ottaa yli 4 pisteen voiton. Vastaavasti suosikkien tasoitukset ovat epäedullisempia, kun jatkoajan mahdollisuutta osumaan ei ole enää olemassa. Näin ollen tasoitusvetojen ja totalien kertoimia Veikkauksella ja ulkomaisilla bookkereilla ei voi vertailla keskenään. Kuitenkin perusoletuksena, että useimmiten näiden seikkojen takia underit ja pienet altavastaajien tasoitukset ovat niitä parhaita pelikohteita Veikkauksella.

Kohteeseen merkitty arvio ei näissä vihjeissä EM-kisojen vihjeissä ole sama kuin arvio, kun mitä olen oikeasti kohteelle saanut, vaan niitä on ns. ruuvattu hieman alaspäin. Eli mikäli luotatte, että arvioni tulevat olemaan keskimäärin jotakuinkin kohdillaan, niin tuohon rajaan asti suosittelen pelaamaan. Tämä varovaisuus suoraan siitä johtuen, että taustani ovat täysin NBA-koriksessa ja vaikka sama laji, niin eroja löytyy mm. peluuttamistavoissa, säännöissä jne. Lisäksi vaikka olen pyrkinyt mahdollisimman hyvin pohjatyön tekemään ei-NBA tekijöiden kohdalla, niin ei se voi olla ikinä sitä tasoa mikä minun tieto/taitoni on NBA:n kohdalla yli 5000 nähdyn ottelun kokemukselta.

Miksi sitten vihjaan nämä, jos epävarmuustekijöitä on noin paljon? Kyseessä on arvokisat, joissa useimmiten löytyy maittavia ylikertoimia, sillä moni muukin painii monien analyysyriskien sekä tuntemattomien ja epävarmuustekijöiden kanssa. Eli en varmasti pääse maksimaaliseen tulokseen, kuten joku jolla olisi taustalla 5000 NBA- sekä 5000 Europeliä nähtynä ja kaikki harkkamatsit, mutta uskon, että päihitän markkinat niin hyvin, että lähden tavoitteleman kisoista 106% palautusprosenttia tasoitusvetoihin ja totaleihin yhteensä, sekä erikoisvedoissa kaikki alle 112% on pettymys.

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus aina 200 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus tulee kierrättää 6x ennen kotiutusta. Minimikerroin kierrättäessä on 1.60. Kierrätysaikaa on 30 pv. Kaikki kohteet ja sarjat hyväksytään
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Jopa 30 € ilmaisveto

Bonusehdot

Näin saat tarjouksen: 1. Kirjaudu NetBetille 2. Aseta väh. 10 € veto ensimmäisen talletuksesi jälkeen. 3. Saat jopa 30 € ilmaisvedon!

Ilmaisveto hyvitetään tilillesi heti, kun ensimmäinen vetosi on ratkaistu. Ilmaisveto on samanarvoinen, kuin asettamasi ensimmäinen veto aina 30 € asti! Ilmaisveto on voimassa 7 päivää sen myöntämishetkestä lähtien. Ilmaisveto voidaan käyttää mihin tahansa urheilulajiin.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 250 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 7x (talletus+bonus). Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin on 1.90 single- ja yhdistelmävedoissa. Maksimipanos kierrättäessä on 50 €.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 150 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

KOODI: WELCOME150 Kierrätysvaatimus 16x (talletus+bonus) Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.5. Maksimivoitot bonuksella on 10x myönnettyyn bonussummaan nähden.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.