NBA: Atlantic Division - tutkan alla

NBA: Atlantic Division - tutkan alla

S.Sukkela blogi

Comments: 0

Keskitymme pelaajiin, joilla näen olevan hyvät mahdollisuudet pelata hyvä kausi, mutta joihin moni ei välttämättä kiinnitä huomiota. Tämän artikkelin tarkoitus on tarjota pohdittavaa kokeneille NBA-faneille, sekä tuoreimmille tärppejä, mihin kannattaa katse superstarojen lisäksi kiinnittää.

Joukkue-ennakkoa en viitsi tehdä, sillä niitä netti on täynnä ja kaikki ovat 95% samasta puusta veistettyjä, joka tietenkin luonnollista, sillä pakkohan Durantit, LeBronit ja Davisit on mainita jokaisessa. ilman loukkaantumisia on mahdoton hakea joukkueissa erityisiä megayllätyshakuja, sillä tasoerot ovat niin selkeitä, eli sanomalla esimerkiksi, että en usko San Antonion pääsevän pudotuspeleihin, tekisin itsestäni vain täydellisen typeryksen. San Antonio voi toki jäädä pudotuspelien ulkopuolelle, jos useampi avainpelaaja loukkaantuisi, mutta tässä tehdään analyysiä nykyisten tietojen mukaan, ei Tarot-korttien kera ja taikapallo apuna.

Robert Covington (Philadelphia 76ers)

Philadelphia 76ersin "tankkaus" taktiikka jatkuu tänäkin vuonna. Suurella todennäköisyydellä joukkue on koko sarjan viimeinen ja haalii jälleen itselleen top3-varauksen. Philadelphialla on ollut useita kärkivarauksia, mutta mm. Evan Turner osottautui ainoastaan runkopelaajaksi ja huippulupaus vuoden 2014 varaustilaisuuden 3.varaus Joel Embiid tulee olemaan toisen kauden putkeen kokonaan sivussa. Joukkueen takakenttä on ylivoimaisesti NBA:n surkein. Joukkue treidasi Milwaukee Bucksiin viime kaudella 2013-14 kauden vuoden tulokkaan Michael Carter-Williamsin, jonka heittopeli oli luokatonta ROY valinnasta huolimatta.

Tällä kaudella joukkueen hyökkäyspään avainpelaajaksi on povattu tulokas Jahlil Okaforia, joka on etukenttäpelaajaksi harvinaisen valmis hyökkäyspäässä tulokaspelaajaksi. Muita potentiaalisia pistemiehiä ovat point guard Tony Wroten sekä jo viime kaudella positiivisesti yllättänyt kolmatta kauttaan aloittava Robert Covington. Robert Covingtonista tuskin koskaan tulee tähtipelaajaa, mutta huippuluokan kolmen pisteen heittäjäksi hänellä on kaikki mahdollisuudet ja Philadelphiassa on hyvät saumat kehittyä, kun voitoilla ei ole väliä ja Robert ei arkaile lähettää kaukoheittoa ilmaan.

Tällä kaudella Robert Covington saattaa olla jopa joukkueen ykköspistemies sellaisella 17-18 pisteen keskiarvolla. Tähän päälle sellaiset noin 6 levypalloa, sillä Covingtonilla on hyvin pituutta small forward pelipaikalle. Robert Covington on yksi suurimmista suosikeista omissa papereissani nappaamaan Most Improved Player (MIP)-palkinto. Tulokkaista rankkaan selväksi ykkössuosikiksi Jahlil Okaforin, jonka pitäisi kerätä tulokkaaksi komeat tilastot, mikäli vain hänelle palloa saadaan toimitettua tarpeeksi, joka saattaa olla ongelma, kun katsoo joukkueen point guardien tasoa. Puolustuspelihän ei käytännössä merkitse mitään, kun jaetaan vuoden tulokas (ROY)-palkintoa.

Arvio Jahlil Okaforille vuoden tulokas palkinnon voittajaksi on itselläni tällä hetkellä noin 40%, josta on tarjolla ainakin 4,7 kerrointa. Kohde on ilman muuta maksimipanoksen kohde, mutta kannattaa huomioida, että kuinka suuren summan haluaa sitoa kassastaan vetoon noin puoleksi vuodeksi.

Robert Covingtonin MIP-palkinnolle on tarkkaa arviota vaikea asettaa, mutta mikäli 20 kerrointa löytyy, niin kannattaa ainakin jännitysvedoksi napata.

Jae Crowder (Boston Celtics)

Boston Celticsin Jae Crowderista kasvoi nopeasti Dallas Mavericks treidin (Rajon Rondo) jälkeen yksi Brad Stevensin suosikkipelaajista ja peliaika nousi kohisten. Jae Crowder ei ole mikään hyökkäyspään hirmu, mutta ei myöskään huono. Dallas kohteli häntä lähinnä puolustuspään erikoismiehenä, mitä hän onkin, mutta Celticsissä hän myös sai tilaisuuksia hyökkäyspäässä näyttää osaamistaan, eikä tuottanut pettymystä, vaikka mm. heittopelissä on vielä reilusti parannettavaa.

Puolustuspäässä Jae Crowder on mainio pelaaja, joka pystyy puolustamaan useampaan pelipaikkaa ja saakin haasteekseen usein puolustaa vastustajan parasta hyökkääjää. Hyvän puolustajan hänestä tekee urheilullisuus, koko ja se, että hän ei yritä liikoja vaan tekee vastustajan olosta mahdollisimman kurjan pyrkimättä sankaritehoihin. Hänellä on hyvä pelisilmä ja hän on hyvä lukemaan vastustajan aikeita ja mikä tärkeintä hän jättää aina kaiken energiansa kentälle, mitä kukaan valmentaja ei voi olla rakastamatta.

Brad Stevens (Boston Celtics)

Toinenkin seurattava henkilö tulee Boston Celticsista, mutta kenttäpelaajan sijaan hän on päävalmentaja Brad Stevens. Brad Stevens on jo osoittanut olevansa todella hyvä valmentaja, mutta tulevalle kaudelle hänellä on käsissään toisaalta positiivinen, mutta toisaalta negatiivinen päänvaiva. Mikäli koripallossa olisi kentällä jalkapallotiimin verran pelaajia olisi Bradin suulla mairea hymy, mutta nyt ”ongelmana” on liikaa hyviä pelaajia, jotka ansaitsevat peliaikaa ja se oikea ongelma on, että supertähteä tästä joukosta ei löydy.

Celticsin hankinnat ovat paperilla mainiot. David Lee ei sopinut Golden Staten pelitapaan, mutta se ei tee hänestä huonoa pelaajaa. David Lee on todella hyvä pelaaja, kunhan saa peliaikaa, jota tuskin tarvii vakuutella, kun muistelee aikoja ennen Kerrin Warriorsin. Parhaimmilla kausillaan hän teki noin 20 pistettä per peli sekä riuhtoi levypalloja lähes 12 ottelua kohden. Toinen hankinta oli Toronto Raptorsin Amir Johnson, joka ei ole tähti, mutta kelpo pelaaja ja pieni toivo, että hän voisi hieman auttaa Celticsin suurimman ongelman kanssa, eli oman korin alla puolustuspeliä.

Listatessa Celticsin pelaajia, löytyy pelaajatyyppiä laidasta laitaan. Löytyy hyviä pistemiehiä (Lee, I.Thomas), kelpo kahden suunnan pelaajaa (Bradley, A.Johnson, Jerebko), puolustusspesialisti (Crowder) sekä lupaavia nuoria pelaajia (Smart, Olynyk, Zeller). Lähes kaikki joukkueen pelaajat omaavat hyvän asenteen, paitsi huono asenteinen, laiskanpulskea ja loukaantumisherkkä Jared Sullinger, jonka NBA-ura on nopeasti ohi jollei muutosta parempaa suuntaan ole näköpiirissä.

Brad Stevensillä on melkoinen ideariihi edessä kehittää toimivat rotaatiot varsinkin, kun toiset pelaajat ovat kuin luotuja nopeaan tempoon ja toiset vastaavasti ovat parhaimmillaan rauhallisemmassa temmossa. Lisäksi Stevens voi joutua valvomaan pitkiä öitä tuumaillen millä ihmeen keinolla saada etukentän puolustuspelaaminen tehokkaaksi, sillä joukkueesta ei löydy korin alle ankkuria, lukkoa tai edes mikäänlaista pelotetta ainakaan tällä hetkellä. Kuitenkin kyseessä on ehdottamasti mielenkiintoinen ja seurattavan arvoinen operaatio ja joukkue.

Kommentit (0)