NBA 12.11.-18.11.2012

NBA 12.11.-18.11.2012

S.Sukkela blogi

Comments: 1

NBA 12.11.2012

 

Houston Rockets - Miami Heat, Miami -5.5 1.962 56% (Pinnacle) 3yks

Miami Heat hävisi eilen vieraissa Memphisille selkein numeroin, joten tänään ei pitäisi olla lepsuilun vaaraa. Sen lisäksi, että Grizzlies on selvästi Houstonia parempi joukkue, niin on se myös pelaajarakenteeltaan Heatille paljon tämän päivän vastustajaa hankalampi vastus. Se missä Grizzlies luottaa paljon fyysiseen ja isoon etukenttään, niin on Houstonin hyökkäyspeli paljolti takakentän Lin-Harden varassa. Houston aloitti kauden voitokkaasti Hardenin huippuotteiden ansiosta, mutta sen jälkeen Hardenin pelitason tasaannuttua on myös joukkueen menestys hiipunut. Houstonin pelistä huomaa selkeästi, että joukkue vaatii vielä paljon aikaa ollakseen parhaimmillaan, kun Harden treidi sekoitti koko pakan juuri ennen kauden alkua. Sopivampi vastus, joukkueista valmiimpi pelitaso, joukkueiden tasoero sekä eilisen huonon ottelun kuittaaminen, siinä syitä miksi Heat kelpaa peleihin.

 

NBA 13.11.2012

 

Charlotte Bobcats - Washington Wizards, Charlotte -2 62% 1.91 (TheGreek) 4yks

Kerroinasetelman mukaan, kun kotietu huomioidaan, olisi Washington Wizards parempi joukkue tällä hetkellä kuin Charlotte Bobcats. Molemmilla joukkueilla on ollut kaksi lepopäivää edellisen ottelun jälkeen ja pelit huomenna, joten rasitustekijöistä ei joukkueiden välille lisäeroa synny.

Charlotte Bobcats on aloittanut kauden kelvollisesti odotuksiin nähden sekä huomioiden, että viime kaudesta Charlotten pelityyli on vaihtunut uuden päävalmentaja Mike Dunlapin myötä täysin. Charlotten tämän hetkinen saldo on viidestä ottelusta kaksi voittoa. Washington Wizardsin alkukausi on ollut heikko, kun joukkue on hävinnyt kaikki ottelunsa. Joukkue on onnistunut kuitenkin usein tasaväkisiin kamppailuihin, mutta otteluiden lopuissa on kipeästi kaivattu hyökkäyspäässä pelaajaa joka kantaisi vastuuta silloin kun tärkeitä koreja eniten vaaditaan. Alkukauden peliesityksistä pieni etu Bobcatseille.

Materiaalinsa puolesta terveenä ollessaan Wizards olisi joukkueista parempi, mutta kun joukkueen kaksi tärkeintä pelaajaa John Wall ja Nene on edelleen sivussa, niin materiaalietukin menee mielestäni niukasti Bobcatseille. Bobcatseilla on sivussa Gerald Henderson ja vaikka monipuolisena pelaajana hän on joukkueelle tärkeä, ei hänen poissaolonsa rampauta joukkuetta samalla tapaa kuin Wallin ja Nenen poissaolot Wizardsin hyökkäyspelin. Vaikea ymmärtää kerroinasettelua, kun oikein mistään ei löydy Wizardsia tukevia tekijöitä elleivät sitten markkinat edelleen hinnoittele mukaan Bobcatsien ennätyksellisen huonoa viime kautta.

 

NBA 14.11.2012

 

Minnesota Timberwolves - Charlotte Bobcats, Charlotte +7 55% 1.91 (TheGreek) 2yks

Charlotte Bobcatseilta eilen hyvä peli Wizardsia vastaan, mutta nyt vastassa selvästi paremmin pelaava joukkue. Minnesota Timberwolves on ollut itselleni kauden suurin yllättäjä voittosaldolla 7 ottelusta 5 voittoa, vaikka joukkue on kärsinyt valtavasta loukkaantumissumasta. Koko alkukauden sivussa olleet tähdet Kevin Love ja Ricky Rubio ovat saaneet seurakseen kaksi muuta avauksen miestä Brandon Royn sekä viime ottelussa loukkaantuneen Nikola Pekovicin, eli normaalista avausviisikosta on sivussa neljä pelaajaa. Näiden lisäksi sivussa ovat vielä J.J.Barea ja Chase Budinger. Bobcatsilta on Gerald Hendersonin lisäksi sivussa henkilökohtaisista syistä johtuen Ben Gordon. Tästä ottelusta voidaan odottaa vähäpisteistä ja 7 pisteen tasoitus vaikuttaa hyvältä, kun vaikka Minnesotan alkukausi on ollutkin vahva, niin loukkaantumiset näkyvät selkeästi hyökkäyspäässä ja, kun Bobcatsikin on tällä kaudella esittänyt hyviä taisteluita, niin ottelusta voi tulla  hyökkäyspelillisesti ruma ja tiukka vääntö.

 

Dallas Mavericks - Washington Wizards, Dallas -8 55% 1.91 (TheGreek) 2yks

Tähän ei mitään uusia perusteluita eilisestä, vaan kuten eilisessä pelissä nähtiin Wizardsin hyökkäys on tällä hetkellä todella vaikeaa. Lähes ainoa keino millä pisteitä tuntuisi ok prosentilla tulevan on nopeat hyökkäykset. Dallas Mavericks tykkää myös pelata nopeaa Dirkin ollessa sivussa ja varsinkin O.J.Mayo ja Collison ovat todella pitäneet tempoa yllä, joten tästäkään ei mitään etua Wizardsille tule, jos ottelusta muodostuu nopeatempoinen.

 

NBA 15.11.2012

 

San Antonio Spurs - New York Knicks, San Antonio -5.5 1.99 55% (Pinnacle) 2yks

Tähän vetoon perusteena lähinnä joukkueiden tasoero. New York Knicks on alottanut kauden todella hyvin ja on ainoa joukkue joka ei ole vielä hävinnyt kertaakaan. San Antonio vaikuttaa tälläkin kaudella olevan yksi sarjan parhaista joukkueista varsinkin kun Tim Duncankin on todella hyvässä vireessä. Tänäkään vuonna Spursia ei kannata laskea ulos kärkikahinoista varsinkin, kun veteraanit eivät näytä viime kaudesta taantumisen merkkejä ja valmentaja edelleen sarjan selkeästi paras. Eli Knicks pelaa hyvin ja voi olla tällä kaudella jopa yllättävänkin korkealla, mutta vaikea uskoa, että se kuitenkaan olisi tasoltaan lähelläkään Spursia.

 

NBA 16.11.2012

 

Detroit Pistons - Orlando Magic, Detroit -5 1.962 56% (Pinnacle) 3yks

Detroit runkosarjaohjelman alku on ollut todella haastava, joka näkyy myös heikossa tuloksessa yksi voitto yhdeksästä ottelusta ja tuo ainoa voitto tuli edellisessä ottelussa vieraissa 76ersia vastaan. Avauskierroksen ottelua lukuunottamatta Detroit on ollut kertoimien valossa joka ottelussa altavastaaja, joten on odotettua, että voittosarakkeessa ei vielä montaa voittoa ole. Vieraissa näistä yhdeksästä ottelusta on ollut seitsemän ja kotiotteluissa vastassa ovat olleet Houston ja Oklahoma. Kahdeksasta tappiottelusta kolme on päättynyt 2 tai 3 pisteen eroon, joten joukkue voisi olla aivan hyvin 1-8 saldon sijasta esim. 3-6 saldossa. Tänään viime ottelun sivussa ollut Stuckey palaa kentälle, mutta vaihtomiehen roolissa ja uskon, että tämä voi olla hyvä ratkaisu alkukaudesta surkeasti heittäneelle Stuckeylle. Vaihtopenkiltä kentälle tullessaan hän saa ottaa enempi vastuuta ja pelata heikompia pelaajia vastaan, joten tässä voisi olla oiva tilaisuus itseluottamuksen uudestaan löytymiseen. Detroit sai loukkaantumistuvalta edelliseen peliin mukaan Maggetten ja vaikka hän ei ole enään entisen kaltaisessa vireessä niin on hän silti apu hyökkäyspäässä, sillä hänen pelityylinsä, joka johtaa useisiin vapaaheittoihin on tehokas ja rikkeet vastustajalle ovat vapaaheittojenkin lisäksi aina selkeä lisäetu.

 

Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors, Golden State ml 2.0 52% (Pinnacle) 2yks

Minnesota Timberwolves hävisi yllättäen viimeksi kotonaan Charlotte Bobcatsille ja kärsii edelleen yhtä pahasta loukkaantumissumasta, kun neljä avausviisikon pelaajaa on sivussa ja tämän lisäksi kaksi tärkeää vaihtomiestä. Tällä hetkellä Minnesota elää pitkälti puolustuksen varassa, mutta hyvin vaikeaa sillä on otteluita pelkästään voittaa. Tämän päivän vastustaja Warriors on Bobcatseja selvästi parempi ja heillä pitäisi olla tarpeeksi tulivoimaa (Curry, Thompson, Barnes, Landry, Lee, Jack) kaatamaan rampautunut Timberwolves.

 

Memphis Grizzlies - New York Knicks, Memphis -6 1.935 56% (Pinnacle) 2yks

Knicks jatkoi eilen laadukkaita esityksiään, mutta mukana oli myös Spursilta huonoa peliä, jonka turvin joukkue onnistui kirimään 4. jaksolla Spursin yli 10 pisteen eron kiinni, mutta se ei vähennä yhtään alkukauden yllättäjän suoritusta. Tänään Knicks saa todella mielenkiintoisen haasteen, kun se saa vastaansa fyysisen huippuluokan etukentän omaavan Memphisin. Carmelo Anthony on pelannut paljon power forwardin roolissa, mutta saa nähdä pakottaako Memohisin koko Woodsonin peluuttamaan enemmän perinteisempää kokoonpanoa, kun tuskin Knicksin kannalta on hyvä, jos Melo joutuu painimaan Randolphin kanssa koko ottelun, eikä myöskään Steve Novakin voimilla ole tähän mahdollisuuksia. Knicksillä olisi heittää etukentälle myös Camby, K.Thomas ja R.Wallace, mutta tämä on heti poissa hyökkäyspäästä ja eikä ole yhtään varmaan, että hekään pystyvät puolustamaan tehokkaasti Memphisin etukenttää. Itse näkisin, että lähtee Knicks otteluun millä tyylillä tahansa on Memphisillä useita match-up etuja samalla tapaa kuin Memphisillä oli Miamiakin vastaan.

 

NBA 17.11.2012

 

Washington Wizards - Utah Jazz, Utah -3 1.935 57% (Pinnacle) 3yks

Tässä ei mitään erityistä vaan jälleen surkeaa Wizardsia vastaan. Edellisellä kerralla kun oli Wizardsia vastaan veto niin se näytti jo selvältä 3. jakson jälkeen, mutta Wizards nousi mukaan upotettuaan usean kolmen pisteen heiton muutaman minuutin sisään. Kolmen pisteen heitot tulevat tänäänkin olemaan Wizardsin toivo, mutta joukkue joka on niitä tällä kaudella heittänyt 31% tarkkuudella ei juuri pelkoa herätä.

 

Phoenix Suns - Miami Heat, Phoenix +4.5 1.98 55% (Pinnacle) 2yks

Dwayne Wade on ottelusta sivussa ja LeBron Jamesin pelaaminen epäselvää flunnsan vuoksi. Linja varmasti ennen ottelua muuttuu vielä riippuen pelaako James, joten mikäli Sunsin linja nousee niin tämä tarkoittanee Jamesin pelaamista, eikä tällöin lisäpanosta nykyisen vedon lisäksi kannata ottaa.

 

NBA 18.11.2012

 

New York Knicks - Indiana Pacers, Indiana +7.5 1.885 56% (Pinnacle) 2yks

Indiana Pacersin alkukausi on odotuksiin nähden heikko ja suurimpana syynä tähän on ollut hyökkäyspeli joka on ollut hidasta ja ennalta arvattavaa. Ennen Dallas ottelua valmentaja oli Frank Vogel puuttunut asiaan ja muokannut joukkueensa pelitapaa nopeammaksi niin, että hyökkäyspään tempoa pitää nostaa, pallon liikkua pelaajalta toiselle nopeammin ja myös pallottomiin pelaajiin lisäliikettä. Tuloksena oli kauden paras ottelu, kun Mavericks kaatui luvuin 103–83. Yksittäinen ottelu ei tietenkään vielä paljoa kerro, mutta joukkueen kannalta kuitenkin tärkeää on, että ongelmakohtiin on puututtu, kun kuitenkin joukkue on ollut alkukaudesta selkeä alisuorittaja ja varaa paljon parempaa on olemassa. New York Knicks on pelannut loistavaa koripalloa alkukaudesta, mutta perustasoltaan joukkueet ovat suunnilleen samaa tasoa. Mikäli Pacers pystyy noudattamaan ennen viime ottelua tehtyjä muutoksia, on 7.5 pistettä liian iso tasoitus.

Tuo tasoitus on siinäkin mielessä hyvä, että tasaisissa otteluissa se useimmiten pitää kävi lopun mahdollisessa vapari-showssa miten tahansa, kun yleensä tappiolla oleva joukkue lopettaa rikkomisen, kun aikalisät on käytetty ja pieninkin toivo ottelun voitosta menetetty eron ollessa 6-8 pistettä. Välillä kuuden pisteen tappioasemassa vielä rikotaan, mutta tuossakin on toivo, että molemmat vapaaheitot eivät uppoa tai tappiolla oleva joukkue upottaa vielä yhden heiton.

 

 

Los Angeles Lakers - Houston Rockets, LA Lakers -7 1.926 56% (Pinnacle) 2yks

Kommentit (1)

3 pojon päähän jäi, harmi.

3 pojon päähän jäi, harmi. Vierasvoitot nyt 0/4, mutta kotivoitot sitten 8/10. Otanta vielä toki pieni, mutta noiden vierasvoittojen metsästäminen on aika haasteellista.