NBA Vihjeet 2021–22

NBA Vihjeet 2021–22

S.Sukkela blogi

NBA Vihjeet 2021–22

Saattanee jäädä viimeiseksi kaudeksi, jonka vihjaan, mikäli esimerkiksi Pinnacle sattuisi estämään suomalaisasiakkaat 2023 alussa voimaan tulevan uuden arpajaislain vuoksi. Tästä on kuitenkin turha sen enempää murehtia tai stressata tässä vaiheessa, kun kukaan ei vielä osaa sanoa, että millainen tuo maksuliikenneblokki tai sen kohdistus edes tarkalleen ottaen käytännössä on. Ainoa mitä siitä tiedetään, että se on tehoton ja maksaa veronmaksajille enemmän kuin sillä saavutetaan tulojen muodossa, kuten hallitus itsekin tietää.

Viime kausi meni vihjeiden osalta täysin pieleen (p% 98.5), kun yritin liikaa miellyttää peesaajia ja lopputuloksena oli suurin erotus omien vetojen ja vihjeiden välillä, mitä ollut millään kaudella. Kyseessä oli Koronan riivaama kausi, jolloin ei olisi pitänyt pyrkiä noudattamaan mitään tiettyä aikataulua, vaan vihjattava silloin, kun sille paras ajankohta oli käsillä, sillä kuitenkaan mikään aikataulu ei ole kaikille koskaan sopiva ja sitten tuli kaikenlaisia yllätyksiä lähempänä otteluita.

Tämän kauden aion vetää täysin omilla ehdoillani yrittämättä miellyttää ketään (toki ennen kautta vastaan kysymyksiin ja ehdotuksia saa esittää). Kauden aikana sitten mahdollisimman hyvä työrauha. Vihjeet tulevat silloin, kun näen ne parhaaksi vihjata ja sopivat omaan aikatauluuni, enkä aio ottaa niistä viime kauden kaltaisia paineita. Näin niiden tuloskin tulee olemaan paras mahdollinen ja sille ei vain sitten mahda mitään, jos jotkut ovat jo esimerkiksi vihjehetkellä nukkumassa.

Twitterissä turhan pyörimisen jätän kauden aikana mahdollisimman minimiin, kuten viime kauden lopussa, joka vaikutti positiivisesti henkiseen olotilaan ja ehkä tätä kautta myös erinomaiseen loppukauteen. Twitter on usein tärkeä lähde analyysien teossa ja siellä myös informoin, jos tulee jotain tärkeää asiaa liittyen vihjeisiin.

Kuitenkin muuten minulle alusta on henkisesti hyvin turhauttava ja uuvuttava usein, jossa vain jatkuvasti nostetaan joku teema/yksittäinen tapahtuma/sanominen pinnalle, josta sitten keskustelu on lähinnä vihamielistä kinaamista, että kuka on oikeassa ja homma lähtee laukalle hyvin nopeasti. Toki nämä voisi vain sivuuttaa, mutta turhan usein uteliaisuus vain voittaa, kun seinälle tuollainen vääntö ilmestyy esim. jonkun seurattavan tykkäyksen kautta.

Itselleni mieluisinta Twitterissä on vanhojen chattien ja IRC:n kaltainen tyyli, että jutellaan rennosti arkipäiväisistäkin jutuista, jollaisena se on kyllä hyvin toiminut useiden henkilöiden kanssa. Tälläisiä henkilöitä Twitterissä onkin varmasti suurin osa, mutta sitten on se pieni, mutta hyvin äänekäs joukko henkilöitä, joiden takia alkaa kaipaamaan suunnilleen takaisin 90-luvulle. 

Vihjeet tulevat Ylikertoimen etusivulle, eli tähän blogiin. Discordia ei näillä näkymin ole tiedossa. Viime kaudella siellä taisi olla 900 seuraajaa, mutta varmasti vain murto-osa vihjeiden peesaajia. Itseäni eivät kiinnosta henkilöt, jotka tulevat taustalle kyttikselle, että miten vihjeet osuvat, vaan olisi kiva, jos siellä olisi olleet vain ne, jotka vihjeitä oikeasti peesaavat. Kuitenkaan, kun en voi valita ketä sinne tulee, niin edellä oleva toive on mahdotonta toteuttaa ilman isompaa vaivannäköä. Nämä eivät kuitenkaan ole maksulliset vihjeet, joten ei ole kiinnostusta nähdä ilmaiseksi suurempaa vaivaa asian eteen ja helppoa ratkaisua tähän taustakyylien ongelmaan ei taida löytyä.

Mitä itse kauteen tulee, niin en aseta mitään tulostavoitteita, joka oikeastaan onkin täysin turhaa, kun otoskoko on vain joitakin satoja vetoja ja kuitenkin parhaani teen. Pyrin muutenkin pitämään mahdollisimman matalaa profiilia, koska miksikään somevaikuttajaksi minusta ei ole, vaikka niitä tuntuu olevan profiilien mukaan some täynnä reilusti pienemmilläkin seuraajamäärillä. Podcastia ovat jotkut toivoneet, mutta ei ole minun juttuni. Muutenkaan tuo julkisuus tai seuraajien määrä ei ole asia mitä tavoittelen, enkä ole huutelemassa lisää seuraajia, jotta joku tasaluku tulisi täyteen. Toki on mukava juttu, että niin montaa on kiinnostanut ajan mittaan minun höpinäni. Helsingin Sanomien henkilökuvassa tuli varmasti tarpeeksi asiaa, jotka liittyivät suoraan minuun, joten nyt on hyvä aika keskittyä siihen minkä parhaiten osaan eli NBA-arvioiden tekoon. 

-Marko Virtanen @SSukkela