NBA:Viikko 49

NBA:Viikko 49

S.Sukkela blogi

Comments: 0

Tiistai 7.12.2010

 

Portland Blazers – Phoenix Suns, Portland -2.5 57% 1.926 (Pinnacle) 3/5

  • Portlandilla tänään sivussa Andre Miller pelikiellon vuoksi, mutta onneksi hänelle löytyy kohtuullisia korvaajia ja Portland on pelityyliltään sellainen joukkue, että point guardin rooli ei ole yhtä merkittävä kuin monessa muussa joukkueessa, hidastempoinen, sekä palloa dominoi paljon Brandon Roy point guardin sijaan. Phoenix kohtaa huomenna kotihallissaan Memphisin, joten tässä ottelussa Suns varmasti pyrkii antamaan muutaman minuutin enemmän lepoaikaa veteraaneilleen, varsinkin Steve Nashille verrattuna siihen, että huominen olisi lepopäivä ja jokainen minuutti mitä Nash on vaihtopenkillä, on etu vastustaja joukkueelle.

 

Keskiviikko 8.12.2010


Milwaukee Bucks – Indiana Pacers 62% 1.885 (Pinnacle) 4/5

  • Milwaukee on kärsinyt alkukauden loukkaantumisista, mutta nyt joukkue rupeaa olemaan kohtuullisen terve ja tärkeistä pelaajista ainoastaan Carlos Delfino on edelleen sivussa sekä Drew Gooden jonka korvaaminen käy Delfinoa huomattavasti helpommin. Indiana on ollut yksi kauden positiivisista yllätyksistä, mutta on tässä jo selkeästi yliarvostettu, sillä se ei perustasoltaan joukkueista ole parempi ja vaikka poissaoloista rokottaisi kuinka yläkanttiinkin on Bucks vähintään Pacersin tasoinen joukkue.  Lisäksi mielestäni match-upit suosivat Milwaukeelta sillä Pacersin parhaiden pistemiesten (Danny Granger, Roy Hibbert) puolustamiseen löytyy Bucksilta todella hyvät puolustajat Andrew Bogut sekä Luc Richard Mbah a Moute.

 

New York Knicks – Toronto Raptors, New York -6.5 54% 1.952 (Pinnacle) 2/5

  • Raptors varmaan haluaisi kuitata kotikentällään kärsityn tappion Knicksille, mutta huomioiden joukkueiden tämän hetkisen pelivireen sekä perustason niin tämä tuskin onnistuu.

 

Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder, Oklahoma -5.5 57% 1.962 (Pinnacle) 3/5

  • Uransa parasta kautta pelaava ja liigan blokkitilastoa johtava Darko Milicic on ottelusta sivussa hyvin suurella todennäköisyydellä, mikä tekee Timberwolvesin etukenttäpuolustuksesta hyvin heikon, eikä Oklahomalla pitäisi olla vaikeuksia viimeistellä korinläheisyydestä suurella prosentilla. Ottelu on divisioonan sisäinen, joten motivaation puute ei pitäisi olla Oklahomalle ongelma vaikka vastassa onkin yksi liigan heikoimmista joukkueista.

 

Phoenix Suns – Memphis Grizzlies 43% 2.54 (Pinnacle) 1.5/5

  • Phoenixille ottelu on viides 7 päivän sisään joten tuoreimmillaan joukkue ei ole, varsinkin kun joukkueen ylivoimaisesti tärkein pelaaja Steve Nash on jo 36-vuotias ja toinen avainpelaaja Grant Hill 38-vuotias. Memphisillä on myös tiukka aikataulu tämän ottelun ollessa 3 ottelu neljän päivän sisään, mutta verrattuna Sunsiin niin etuina on, että joukkue ei pelannut eilen ja joukkueen avainmiehistö on selvästi nuorempi ja tästä johtuen tiiviin ottelutahdin ei luulisi oleva yhtä merkittävä tekijä. Sunsin suurin ongelma on edelleen levypallotyöskentely, niin luulisi että Marc Gasol ja Zach Randolph pystyisivät ottamaan tästä edun Memphisille.

 

Perjantai 10.12.2010


Chicago Bulls – Los Angeles Lakers 2.11 53% (Pinnacle) 3/5

  • LA Lakers ei ole tällä kaudella vielä vakuuttanut vieraissa ja suuri syy on ollut Bynumin puuttuminen ja kun Ratliff on ollut myös sivussa, niin joukkueella ei ole kunnon paikkaajia Pau Gasolin ja Lamar Odomin ollessa penkillä. Lakers on vieraskentällä tällä kaudella pelannut 10 ottelua joista on tullut 6 voittoa (Clippers, Timberwolves, Pistons, Bucks, Kings, Suns) Tappioita on neljä (Rockets, Grizzlies, Jazz, Nuggets). Lakersin otteluohjelma on ollut helpohko ja vieraspeleistä ainoastaan Nuggetsin sekä Jazzin voidaan sanovan olevan huippujoukkueita parhaimmillaan, kun Suns ei ole entisensä ja Bucks ei ole pelannut vielä viime kauden tasollaan. Tänään vastaan asettuvalla Bullsilla on mahdollisuus olla huippujoukkue ja kaiken mennessä nappiin mahdollisuudet taistella jopa konferenssin voitosta. Joukkueella on erinomainen valmentaja, huippuluokan pistemies Derrick Rose ja tasapainoinen etukenttä, Carlos Boozer (hyökkäys+levypallopeli) sekä Joakim Noah (puolustus+levypallopeli). Boozer ei vielä ole loukkaantumisen jäljiltä parhaillaan, mutta siltikään en näe syytä miksi Lakers olisi suosikki vieraissa Bullsin tasoista joukkuetta vastaan, varsinkin kun Lakersin puolustus on haavoittuvainen nopeita ja taitavia point guardeja vastaan kuten Oklahoman Westbrook osoitti viime kauden pudotuspeleissä.

 

San Antonio Spurs – Atlanta Hawks, San Antonio -8 57% 1.935 (Pinnacle) 3/5

  • Atlanta Hawksin voittosaldo näyttää turhankin hyvältä, johon on syynä pitkälti helppo otteluohjelma. Hawks on tällä kaudella pelannut 23 ottelua (15 voittoa) joista ainoastaan 6 ottelua on ollut kärkijoukkueita vastaan ja näissä saldona on ollut yksi voitto. Joukkue on siis suurin piirtein voittanut kaikki ottelut heikompia joukkueita vastaan ja hävinnyt paremmille joukkueille. Nyt vastaan asettuva San Antonio kuuluu liigan eliittiin. 

 

Lauantai 11.12.2010


Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies 55% 1.909 (Pinnacle) 2/5 (Ottelu alkaa klo.22:30)

  • Memphis Grizzliesiltä odotettiin tällä kaudella selkeästi parempaa, sillä onhan joukkue nuori ja viimekaudesta odoteltiin usean pelaajan parantavan otteita, kun kokemusta karttuu. Rudy Gay sekä Marc Gasol ovat osoittaneet olevansa erinomaisia pelimiehiä, mutta pelaaja jolta Memphis on odottanut todellista läpilyöntiä jopa tähtikategoriaan O.J.Mayo on muistuttanut lähinnä keskinkertaista rivimiestä. Vähitellen voi myös sanoa, kesän 2009 liigan 2.varaus Hasheem Thabeet pääsee siihen liian aikaisin varattujen isokokoisten pelaajien ryhmään jonka ainoa vahvuus on pituus, mutta taidot sitä tasoa, että koripalloilijaksi nimitys on loukkaavaa lajia kohtaan. 

Kommentit (0)