Valioliiga, gameweek 16: Money talks?

Valioliiga, gameweek 16: Money talks?

SirAlex blogi

Comments: 0

Uusi sijainti, vanhat toimintatavat. Valjuliiga -blogin aktiiviseuraajille totutusti pyrin julkaisemaan vihjeet aina torstaisin(+-1päivä), tämän jälkeen mahdolliset lisäbetsit foorumin puolelle Valjuliiga -blogiin/Twitteriin(Sir4lex). Olen lueskellut jonkun verran palautteita Vikin, Sukkelan ja JussiQ:n toimintaan liittyen ja heidän osalta seuranta olisi lukeman perusteella ollut kovasti kaivattua. Tästä viisastuneena lisään etusivulle tipsatuista kohteista erilliseen seurannan foorumin puolelle, jota lukijat voivat seurata reaaliaikasesti mielenkiintonsa mukaan. Luonnollisesti seuranta on vielä tyhjillään, kun etusivu-poikuus lähtee tämän viestin yhteydessä, mutta jatkossa tulos löytyy erittelyn "Etusivu" alta. Itse vihjeet laitan aina postin loppupäähän ryppäänä, jotta laiskemman lukijan ei tarvitse niitä tekstitulvan välistä alkaa etsimään, panostusskaala 1-10 yksikköä. Bring it on!


Manchester United – Liverpool 57 26.5 16.5 O/U 50 50 

Yhteensä lähes 300 mlijoonan punnan pelaajasatsausten kera kauteen lähteneet Manchester United ja Liverpool, eivät ole yltäneet vielä summan mukaisiin esityksiin viheriöillä.

Kotijoukkue Manchester United ei viime kauden konttausten jäljiltä euro –kentille selviytynyt ja vierailija Liverpoolillakin tie nousi suotuisasta lohkoarvonnata huolimatta pystyyn tiistaina, kun joukkue ei kyennyt voittamaan kotikentällään FC Baselia. Kotimaisessa sarjassa isännät ovat paikkailleet surkeaa alkukautta ja porskuttavat tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa. Pelillisesti otteet ovat kuitenkin olleet toistaiseksi vielä tuloksia maltillisempia ja esimerkiksi tuorein voitto Southamptonista oli ottelutapahtumien perusteella erittäin onnekas.

Vierailija Liverpool on niinikään noussut liigassa jo kolmen tappiottoman ottelun putkeen, mutta myös Brendan Rodgersin miehistöllä itse pelaaminen on ollut viikosta toiseen vielä hyvin vaikeaa. Viime viikonloppuna pelatussa kotiottelussa Sunderlandia vastaan, Liverpool ei onnistunut luomaan ainoatakaan vaaralliseksi luokiteltavaa maalipaikkaa ja samainen maalipaikoille pääsemisen vaikeus on varjostanut koko Pool –miehistön kuluvaa sesonkia.

Molempien joukkueiden alakuloisista peliesityksistä voidaan osaltaan syyttää epäonnea loukkaantumisrintamalla. Varsinkin kotijoukkue Manchester United on kärsinyt kuluvalla kaudella luvattoman pahoista loukkaantumisista, kun sivussa on ollut toinen toistaan tärkeämpiä pelaajia. Myös Liverpoolilla tilanne on ollut vaikea, kun mm. joukkueen ykköshyökkääjät Daniel Sturridge ja Mario Balotelli ovat olleet pitkään sivussa. Viikonloppuiseen kamppailuun kotijoukkue joutuu lähtemään ilman keskikenttäpelaaja Daley Blindiä, sekä toppari Phil Jonesia. Kaksikon lisäksi avauskokoonpanoon tyrkyllä olevista Angel Di Marian, Rafaelin, Chris Smallingin ja Luke Shawn pelaaminen on epävarmaa. Liverpoolilla tilanne on viime viikkoihin verrattuna pitkälti muuttumaton ja sivussa jatkavat edelleen tähtihyökkääjät Daniel Sturridge ja Mario Balotelli.

Alkukaudesta psyykkasin molemmat joukkueet maaliodotusarvolta suuriksi. Kauden mittaan mietteet ovat kääntyneet kuitenkin päinvastaisiksi, kun joukkueiden hyökkäys ei ole lähtenyt (loukkaantumisten vuoksi?) pyörimään halutulla tavalla. Brendan Rodgers on myös muokannut kokoonpanoaan selvästi puolustusvoittoisempaan suuntaan ja uskon, että Old Traffordille lähdetään ensisijaisesti tappion välttäminen mielessä.

Manchester United ottaa ottelussa pallonhallinnan ja Liverpool pyrkii iskemään vastaiskuista. Viime kaudella terävillä vastaiskuillaan ihastuttanut Liverpool on kuluvalla kaudella ollut Sturridgen ja Suarezin poissaolojen myötä vain varjo entisestä ja ottelusta on lupa odottaa hidastempoista.

Ottelu tuoksahtaa joukkueita pureskellessa helposti maali-iloittelulta, mutta tarkemmin ajatellen ei kuitenkaan. Underissa parhaat valuet nyt kun kotijoukkue on jo pitkälti syöty.

 

Swansea – Tottenham 43 27 30 O/U 51 49

Toinen sunnuntain ottelu suuntautuu Walesiin, jossa Stoken paikan keskikastin kovimpana kotijoukkueena ryöstänyt Swansea isännöi aina yllätysvalmista Tottenham Hotspuria. Swansean kuluva kausi on ollut hyvin kaksinainen, kotona homma on jokavuotiseen tapaan toiminut vakuuttavasti, kun vieraissa on ollut huomattavasti vaikeampaa. Kahdeksasta pelaamastaan kotiottelusta joukkue on voittanut seitsemän, häviten ainoastaan alkukauden sensaatiojoukkue Southamptonille. Vieraissa recordi on pitkälti päinvastainen ja plakkarissa on vain yksi voitto, jonka Joutsenet raapi neljä kuukautta sitten kausiavauksessaan Manchester Unitedin kustannuksella. Kotijoukkueen tavoin myös Tottenham on pelannut viime kausien tavoilleen uskollisena, olleen ottelusta toiseen äärimmäisen arvoituksellinen ja lähes mahdoton arvioitava.

Molempien joukkueiden viimeisin ottelukierros sujui hyvin mollivoittoisesti. Swansea kohtasi Upton Parkilla West Hamin ja hävisi täysin ansaitusti loppunumeroin 3-1. Tottenhamilla lähtökohdat olivat helpommat, kun joukkue kohtasi kotonaan Crystal Palacen. Itse ottelussa Spurs tarjosi katsojilleen tähän astisen kauden surkeinta jalkapalloa ja ainoastaan Hugo Llorisin erinomaiset otteet Tottenhamin maalinsuulla toivat kotijoukkueelle epäoikeudenmukaisen pisteen.

Loukkaantumistilanne on Swansean osalta kelvollinen, joskin joukkueen ykkösmaalivahti Lukas Fabianski on ottelusta pelikiellossa. Tottenhamilla tilanne on arvoituksellisempi, kun epävarmalla pohjalla on Townsendin, Naughtonin, Capouen ja Adebayorin pelaaminen. Koko alkukauden sivussa ollut joukkueen luottopuolustaja Kyle Walker lähestyy pelikuntoa, mutta ei kerkeä vielä tähän.

Tottenhamilla on vielä tällä viikolla edessään matka Turkkiin, kun joukkue kohtaa Eurooppaliigan C-lohkon kärkikamppailussa Besiktasin. Jatkopaikka on Spursin osalta jo varma, joten Pochettinolla on halutessaan varaa kierrättää pelaajiaan. Palace –esityksen perusteella joukkue tarvitsisi kuitenkin kaiken mahdollisen ajan Swansea –ottelun valmistautumiseen, joten ei matkarasitus rotaatiomahdollisuudesta huolimatta varmasti ainakaan hyvää tee.

Swansea riistänee ottelussa pallonhallinnan itselleen ja pyrkii lyhytsyöttöpelillään murentamaan Tottenhamin epävarman puolustuksen. Näen isännät ottelussa hieman bookkereita isompana suosikkina ja täten lapulle nousee Swansea.


Manchester United – Liverpool 57 26.5 16.5 O/U 50 50:
- under 2.5 goals 2,11 (50%) 5u

Swansea – Tottenham 43 27 30 O/U 51 49:
- Swansea -0.5 2,45 (43%) 3u

West Brom – Aston Villa 42 29 29 O/U 41 59:
- AVL +0.25 2,19 (50.5%) 10u

Crystal Palace – Stoke 40 29 31 O/U 45 55:
- CPL+0  1,87 (54,5%) 2u
- o2.25 2.06 (50.5%) 3u

@ Pinnacle

Kommentit (0)