Barcelonan ja Man Unitedin odotettu kohtaaminen

Barcelonan ja Man Unitedin odotettu kohtaaminen

Valgro blogi

Comments: 0

Eurooppa-Liiga 22/23 vedonlyönti

Torstai-iltana katseet kääntyvät ehdottomasti kello 19:45 alkavaan Barcelona - Manchester United otteluun. Nukkuvat jättiläiset ovat palanneet takaisin parrasvaloihin. Barcelona johtaa LaLigaa yhdentoista pisteen erolla toisena olevaan Real Madridiin, kun taas Manchester United on kolmantena Valioliigassa. Molempien joukkueiden otteissa on tapahtunut selkeä ryhtiliike verrattuna edellisiin kausiin. Xavi on saanut tuotua vanhaa Barcelonaa takaisin ja joukkueen pelaaminen on ollut tuloksellisesti sekä pelillisesti oikein hyvää. Niin ikään Erik Ten Hagin  työ Unitedin peräsimessä on ollut loistavaa. Joukkueelta löytyy vihdoin selkeä identiteetti ja United on noussut jopa mestaruustaistoon mukaan. Nyt edessä on äärimmäisen tasainen ottelupari ja saamme todistaa loistavaa futista.

Lähdetään liikkeelle joukkueiden kokoonpanoista. Barcelonalta ovat varmuudella sivussa Ousmane Dembele sekä Sergio Busquets. Sanomattakin on selvää, että Busquetsin poissaolo on valtava isku Barcelonalle. Vaikka Busquets on jo 34-vuotias hän on silti joukkueen liima ja päässyt tällä kaudella taas loistavaan vireeseen. Puolestaan Unitedin loukkaantumislista on pidempi. Poissa ovat Anthony Martial, Antony, Christian Eriksen, Donny van de Beek, Scott McTominay, Lisandro Martinez sekä Marcel Sabitzer. Kieltämättä isoja poissaoloja, mutta tärkeintä on Casemiron paluu keskikentälle. Brasilialainen on kärsinyt Valioliigassa pelikieltoa, mutta saa edustaa Unitedia Eurooppa-Liigassa. Casemiron poissaolo on näkynyt Unitedin puolustus sekä hyökkäyspelaamisessa. Hyökätessä pelinrakentelu on ollut vaikeaa, kun taas puolustettaessa keskikentälle on jäänyt selkeitä tiloja, mitä Casemrion pelatessa ei jää. 

Tällä kaudella molempien joukkueiden vahvuus on ollut hyökkäyspelaaminen. Kummaltakin joukkueelta löytyvät selkeät pallolliset ja pallottomat struktuurit, ja pelaajat tietävät, miten esimerkiksi prässätessä täytyy toimia. Robert Lewandowski on tehnyt LaLigassa 14 maalia, kun taas Marcus Rashford on tehnyt Valioliigassa 10 maalia. Etenkin Rashford on ollut viime aikoina erityisen hyvässä vireessä. Barcelona ottanee kotiyleisön edessä pallonhallinnan itselleen, vaikka Unitedilta pallonhallinta onnistuu myös. Unitedin pallollinen pelaaminen on parantunut huomattavasti tälle kaudelle, mutta varsinkin isoissa otteluissa se tykkää antaa pallonhallinnan vastustajalle ja käyttää omia vahvuuksiaan, mitkä ovat edelleen nopeat vastahyökkäykset. 

Maalijuhlaa vai tarkkaa peliä? 

Ensimmäinen osaottelu ja vierasmaalisäännän poistuminen enteilee itselleni vähämaalista ottelua. Markkina on myös liikkunut samaan suuntaan, mutta valueta on edelleen tarjolla. Vaikka Ten Hag on tuonut selkeän prässistruktuurin Unitediin, niin joukkue osaa puolustaa myös matalammalta ja se on myös jokseenkin todennäköistä. Overin linja on mielestäni edelleen hivenen liian korkealla, joten vähämaalisuus pääse pelikupongille. 

Pelivalinta: 

Under 2.75 @1.9 2/5 tn. 55.5%. 

Kommentit (0)