Castle tyrkyllä Mestarien Liigaan

Castle tyrkyllä Mestarien Liigaan

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Ennen kautta Newcastle ja West Ham lähtivät suhteellisen tasaväkisistä asetelmista kauteen. West Hamilla oli nimellisesti hyvä kesän siirtoikkuna, joten Hammersin leirissä odotukset olivat korkealla. Valioliigaa on jäljellä noin kymmenen ottelua ja West Hamin kausi on ollut täysi pannukakku. Joukkueen manageri David Moyes on yrittänyt tuoda uutta pallonhallintaan perustuvaa pelityyliä perustaksi, mutta se on mennyt suoraan sanottuna täysin pieleen. Pelaajista ei ole saatu tarpeeksi irti ja joukkue taistelee oikeasti putoamista vastaan, kun taas Newcastlen kausi on ollut täysin päinvastainen. 

Keskiviikkona taistellaan isoista pisteistä, kun Newcastle haluaa säilyttää paikkansa neljän joukossa ja West Ham tarvitsee pisteitä säilyäkseen. Periaatteessa West Hamin tilastot kertovat joukkueen olevan parempi kuin sarjataulukko meille kertoo, mutta täytyy huomioida, että West Ham on ollut otteluiden aikana usein häviöllä, joten esimerkiksi Xpts taulukko antaa tässä West Hamille mielestäni liian ruusuisen kuvan. Kun tarkastellaan West Hamin hyökkäystilastoja tarkemmin, niin joukkue on luonut vain 40 suurta maalintekotilannetta, joka on kuudenneksi huonoin koko sarjassa. Laukauksia maalia kohti West Hamilla on puolestaan vain 93, joka on kolmanneksi huonoin lukema. Puolestaan Newcastlen on luonut 74 suurta maalintekotilannetta ja laukonut 132 kertaa kohti vastustajan maalia. Nämä oikeuttavat sijoille viisi ja seitsemän. 

Molempien joukkueiden loukkaantumistilanteet ovat varsin hyvät. West Hamilta ainoastaan Gianluca Scamaccalla on jotain pientä vaivaa, mutta ei sen suurempaa. Newcastlelta varmuudella sivussa ovat Ryan Fraser, Miguel Almiron sekä Emil Krafth. Joe Willock loukkasi takareittään sunnuntain ottelussa ja joukkueen manageri Eddie Howe ei ollut vielä varma Willockin pelikunnosta. Etenkin todella juoksuvoimaisen Willockin poisjääminen olisi harakoille takaisku, mutta Howella riittää vaihtoehtoja muun muassa Joelintonin muodossa. 

Olen ottelussa markkinaa selkeämmin Newcastlen puolella, joten vedot lähtevät harakoiden suuntaan tasapeli ei vetoa muodossa. West Ham pääsee pelaamaan kotikentällään, mutta se voi myös koitua heidän kohtaloksi. Jo viikonloppuna Southamptonia vastaan nähtiin, kuinka joukkueen kannattajat buuasivat omilleen, kun joukkueen peli ei kulkenut. West Hamin yksi aseista on ollut myös erikoistilanteet, mutta Newcastle on vähintään yhtä hyvä joukkue erikoistilanteissa, joten en laske tästä etua West Hamille. Pidemmittä puheitta harakoita lapulle. 

pelivalinta: 

Newcastle dnb @1.58 4/5. kerroinraja 1.47.

Kommentit (0)