Brighton - Leicester Ennakko

Brighton - Leicester Ennakko

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga vedonlyönti 2022

Sunnuntaina saatetaan käydä ratkaiseva ottelu Brendan Rodgersin työpaikan puolesta, kun Leicester matkustaa Brightonin vieraaksi Amex-stadionille.  Joukkueiden alkukaudet ovat olleet täysin päinvastaiset. Brighton on sarjataulukossa sijalla neljä, kymmenellä pisteellä, kun vastaavasti Leicester on koko sarjataulukon viimeisenä yhdellä pisteellä. Rodgersin kommenteista medialle huokuu tyytymättömyys kesän siirtoikkunaan - Leicester menetti joukkueen ykkösmaalivahdin Kasper Schmeichelin Nizzaan ja Wesley Fofanan Chelseaan hulppealla 75 miljoonan punnan siirtokorvauksella. Puolestaan ainoa vahvistus on Fout Waes Stade Remsista. Vaikka Leicester on laadukas nippu, niin yhdellä hankinnalla ei voida kilpailla muita vastaan Valioliigan tasoisessa sarjassa. 

Brightonin kauden aloitus on ollut suorastaan erinomainen. Brighton on, niin ikään  itse lasketussa Xg-Xga taulukossa sarjataulukon tavoin neljäntenä, joten tuurista ei voida puhua. Joukkueen manageri Graham Potter on tehnyt joukkueen peräsimessä loistokasta työtä usean kauden ajan ja on vain ajan kysymys milloin Potter siirtyy vielä suurempiin ympyröihin. Brightonia vastaan on todella ilkeä pelata - Potter vaihtelee muotoa jopa kesken puoliajan pelinkuvan mukaan. Tällä kaudella Brighton on pyrkinyt ylimiehittämään keskustaa ja näin saamaan pallollisen ylivoiman keskialueelle. Brighton prässää yleensä ylhäältä, jolloin on tärkeää, että prässi on yhtenäinen, jotta Brightonin läpi ei pelata liian helposti.  Myös 31-vuotias Danny Welbeck on ollut alkukaudesta kuin uudelleen syntynyt, vaikka Welbeckin maalisarake näyttää nollaa, niin hän on ollut alati vaarallinen ja luonut tarvittavaa uhkaa vastustajan linjan taakse syvyysjuoksuillaan. Welbeck aloitti edellisen pelin Fulhamia vastaan penkiltä, joten tuoreita jalkoja riittää. 

Leicester painii syvissä vesissä 

Leicesterin alkukausi on ollut täysi pannukakku. Suurin syypää on tähän seurajohdon haluttomuus tehdä hankintoja, mutta myös kentän puolella pelaaminen on ollut jopa paikoin aneemista. Puolustus on ollut sarjan kolmanneksi heikoin Xga:lla mitattuna, vain nousijat Bournemouth sekä Nottingham Forest löytyvät alempaa. Leicesterin nipulla pitäisi pysytä paljon parempaan ja joukkueen herättely uuden managerin kautta voisi olla sopiva ratkaisu, mikäli peliesitykset ja tulokset eivät tee u-käännöstä. Rodgers on suosinut tällä kaudella 4-3-3 systeemiä, kun mieleiseen viiden alakertaan ei yksinkertaisesti löydy pelaajia ja myös tällöin Harvey Barnesia on vaikea sovittaa avauskokoonpanoon. 

Lokit vahvoilla 

Leicesterilla on ennen Brighton ottelua vain kaksi lepopäivää, kun Brightonilla lepopäiviä on neljä. Myös kotietu antaa Brightonilla mukavaa nostetta otteluun, mikäli Brighton pääsee johtoon, niin en usko Leicesterin työmoraalin olevan kovin korkealla. Leicesterin saumat piilevät nopeissa vastahyökkäyksissä Harvey Barnesin sekä Jamie Vardyn kautta. Brightonin heikkoudet ovat olleet juuri nopeissa tilanteenvaihdoissa puolustussuuntaan. Kaikesta huolimatta Brighton on itselleni markkinaa suurempi suosikki, joten Brighton nousee pelivalinnaksi. Kirjoitan kauden mittaan ilmaisia vihjeitä ylikerroin-sivustolle, joita pääset halutessasi tarkastelemaan linkin kautta: https://forum.ylikerroin.com/viewtopic.php?f=35&t=55605   

Brighton -0.5 @1.9 2/5. prosenttiarviot: 55.2 - 27.3 - 17.5. kansikuvan lähde BBC. 

Kommentit (0)