Maalijuhlaa Selhurst Parkilla?

Maalijuhlaa Selhurst Parkilla?

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Yksi kierroksen odotetuimmista otteluista käydään lauantaina kello 17:00 suomen aikaan. M23-derbyksikin kutsuttu ottelu tarjoaa varmasti paljon tunnetta, niin kentällä kuin katsomossa. Etenkin joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat olleet suhteellisen kuumia. Tähän lisätään yksi sarjan fanaattisimmasta kotiyleisöistä, niin tunnelman pitäisi olla kohdillaan. Kentän puolella Brighton on loistavassa iskussa ja tavoittelee tosissaan paikkaa kuuden joukosta.Puolestaan Crystal Palacen kausi on ollut suunnilleen odotetunlainen, mutta Palacen otteet pelistä toiseen heittelevät edelleen liikaa ja näin Palace on vaarassa ajautua jopa putoamistaisteluun. 

Crystal Palacen tähtipelaajiin lukeutuva Wilfried Zaha loukkasi toissa viikonloppuna Newcastlea vastaan takareittään ja on luultavasti edelleen sivussa. Myös keskuspuolustaja Joachim Andersenin pelaaminen on edelleen epävarmaa, joten Palace joutunee lähtemään otteluun ilman kahta tärkeää pelaajaa. Puolestaan Brightonin puolelta loukkaantumislista on hieman pidempi. Jakub Moder sekä Levi Colwill ovat varmuudella sivussa, kun taas Adam Lallanan ja Evan Fergusonin pelikunto selviää lähempänä ottelua. Näen itse, että Palacen poissaolot ovat Brightonia merkittävimpiä. Palacen pelaaminen on enemmän sidoksissa yksilöihin, kun taas Brightonin pelaaminen perustuu enemmän taktiikoihin ja joukkuepalaamiseen. Näin ollen Brightonin pelaamisessa ei ainakaan vielä De Zerbin alaisuudessa ole poissaolot liikaa näkyneet.  

Brightonin ehdoton vahvuus De Zerbin tultua peräsimeen on ollut hyökkäyspelaaminen. Brighton pelaa parhaimmillaan äärettömän kaunista jalkapalloa. Peliä pyritään avaamaan alhaalta asti, missä piilee Brightonin vahvuus, mutta samalla se on omalla tapaa myös Brightonin heikkkous. Esim. Arsenalia vastaan Brighton menetti välillä todella vaarallisissa paikoissa palloa ja täten aiheutti vaarallisia tilanteita omaan päähän. Myöskin Brightonin ajoittainen yltiöpäinen hyökkääminen aiheuttaa vastustajille hyviä vastahyökkäystilanteita, kun Brightonin pakka on liian levällään. Tämä on myös Palacen yksi saumoista Brightonia vastaan. 

Edelleen omissa papereissa Brighton on paljon overimpi joukkue, mitä markkina tällä hetkellä kertoo. Puolestaan Palace on omassa rankingissa yksi vähämaalisimmista joukkueista, mutta näen Palacen pystyvän haavoittamaan Brightonia juurikin vastahyökkäyspelaamisen kautta. Pidemmittä puheitta saan overia suhteellisen reippaasti kupongille. 

Pelivalinta: 

Over 2.25 @1.83 3.5/5. kerroinraja 1.69. 

Kommentit (0)