Sakkaako Arsenalin kone?

Sakkaako Arsenalin kone?

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 22/23 vedonlyönti

Usealle Arsenalin ja Manchester Cityn kannattajalle varmasti kauden odotetuin ottelu. Etenkin nykyisistä asetelmista, sillä Arsenal johtaa Valioliigaa kolmen pisteen turvin Manchester Cityyn. Arsenalilla on toki ottelu vähemmän pelattuna, mutta asetelmat otteluun on enemmän kuin herkulliset. Arsenal on hävinnyt kolmesta edellisestä ottelusta kaksi ja pelannut kerran tasan, joten voidaan pohtia onko Arsenalin kone hyytynyt. Puolestaan Manchester City on tuloksellisesti ja pelillisesti vahvassa iskussa, vaikka joukkue kärsi toissa kierroksella Tottenhamille 1-0 tappion, niin Pep Guardiolan luotsaamalla Cityllä on silti pullat hyvin uunissa ajatellen mestaruustaistoa. 

Arsenalin edellisistä otteluista on puuttunut alkukauden flow ja joukkueen tekeminen on näyttänyt ajoittain melkoisen nihkeältä. Toissa kierroksella Arsenal kärsi Evertonille 1-0 vierastappion, kun taas lauantaina Brentford ryösti Arsenalilta pisteen. Kaiken lisäksi pistemenetyksiä voidaan pitää ansaittuina. Evertonia vastaan xg:t menivät Evertonille ja Brentfordia vastaan xg:t menivät verrattain tasan. Mistä tahmeat esitykset sitten johtuvat? Syitä on varmasti monia ja mitään yksittäistä syytä tuskin löytyy. Listaan kuitenkin muutaman syyn, mitä itselleni on tullut mieleen: väsymys. Joukkueen runko on suhteellisen kapea ja näin ollen kierrätystä on ollut minimaalinen määrä. Gabriel Jesusin loukkaantuminen + Gabriel Martinellin kadonnut vire. Vaikka Eddie Nketiah on pelannut hyvin, niin Jesusin poissaolo näkyy ja se on vaikuttanut myös suoraan Martinellin pelaamiseen. Jesus ja Martinelli tykkäsivät vaihtaa välillä kesken pelin paikkoja ja näin se toi samalla rotaatiota hyökkäyspelaamiseen. Eddie Nketiah pysyy enemmän keskellä ja näin ollen paikanvaihdot ovat puuttuneet. Yksi mahdollinen syy on myös, että Arsenalin taso on vain tällä hetkellä tämä ja joukue on ylisuorittanut alkukauden. Syitä on monia, joten jokainen voi halutessaan pohtia, mistä viime aikojen pistemenetykset ovat mahdollisesti johtuneet. Varmaa on kuitenkin se, että seuraavien kierrosten aikana nähdään, missä Arsenalin tämän hetkinen taso menee. 

Molempien joukkueiden kokoonpano tilanne on kelvollinen. Arsenalilta puuttuvat Jesuksen lisäksi Emilie Smith-Rowe, Mohamed Elneny sekä Reiss Nelson. Arsenal pääsee Jesusia lukuunottamatta tämän kauden parhaalla kokoonpanolla otteluun. Cityn tilanne on myös hyvä. Ainoastaan John Stones on ottelusta sivussa, kun taas Erling Haalandin yllä on pieni kysymysmerkki, mutta eiköhän mies parsita kasaan. 

Tasainen ottelu tiedossa

Molemmat joukkueet perustavat pelinsä pallonhallintaan ja vastaprässiin, mutta samalla kumpikin joukkue osaa hyökätä nopeasti vastaan. Odotan ottelusta äärimmäisen tasaista, jossa pienillä marginaaleilla on suuri rooli. Arsenal pääsee pelaamaan kotiyleisön edessä, millä on valtava merkitys nuorelle Arsenal ryhmälle, sillä kotiyleisö antaa varmasti pelaajille itseluottamusta, energiaa sekä rohkeutta. Puolestaan Cityllä on valtavasti kokemusta vastaavista paikoista, joten he tietävät, mitä on luvassa. Odotan ottelusta vauhdikasta, johon myös perustan vetovalintani. Ottelun alku saattaa olla hyvinkin rauhallinen, mutta uskon viimeistään ottelun vanhetessa paikkoja avautuvan. Joukkueet ovat niin tasaisia, että toisen mennessä johtoon pelin hallinta kääntynee häviöllä olevalle joukkueelle, ainakin osittain. Toisen joukkueen johtomaali lisää tilanteenvaihtoja ja tätä kautta maalipaikkoja molempiin suuntiin. Häviöllä oleva joukkue haluaa tehdä maalin, jopa pienellä riskillä, mikä taas avannee johdossa olevalle joukkueelle vastahyökkäystilanteita. Mietin pitkään otteluun yli 2.5 maalin vaihtoehtoa, mutta päädyin lopulta molempien joukkueiden maalaamiseen. 

Vetovalinta: 

molemmat jokkueet tekevät maalin: kyllä @ 1.72. panostaso 2/5. todennäköisyys 60.5. 

Kommentit (0)