Sean Dyche tuo ryhtiä Evertoniin

Sean Dyche tuo ryhtiä Evertoniin

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Sean Dyche on palaamassa Valioliigaan. Dyche toimi Burnleyn managerina 2012-2022 eli kunnioitettavat kymmenen vuotta. Dyche joutui operoimaan Burnleyssa pienellä budjetilla, mutta teki siihen nähden erinomaista työtä, vaikka saikin potkut viime keväänä. Dyche on monella tapaa hyvin aliarvostettu manageri. Väitän, että useammilla tulee heti mieleen 4-4-2 ja pitkä ja perään, mutta Dyche on kaikkea muuta. Burnley osasi pelata jo Dychen aikana ajoittain hyvää futista ja heidän prässin struktuuri oli hyvä. On kuitenkin hyvin vaikea pelata ihmisiä miellyttävää futista, jos resursseja ja tätä myötä tarpeeksi taitavia pelaajia ei yksinkertaisesti ole. Dyche teki sillä hetkellä käytettävissä olevan materiaalin kanssa ihmeitä. Everton on tällä hetkellä sarjassa 19:sta, joten työnsarkaa Dychella riittää, jotta Everton säilyy sarjassa. 

Puolestaan Arsenalin kausi on ollut tähän mennessä suoraan sanottuna erinomainen. Arsenalin prosessi Mikel Artetan johdolla on ottanut isoja askeleita eteenpäin ja kaiken mennessä nappiin realistiset saumat mestaruuteen löytyvät. Arsenal kohtasi viime perjantaina Manchester Cityn FA-Cupissa, mutta katseet olivat jo selkesäti siirretty Valioliigaan. Arteta kierrätti pelaajia runsaasti, mutta Arsenal pystyi silti haastamaan Cityn melko tasaväkiseen kamppailuun, häviten ottelun 1-0. Thomas Partey jouduttiin ottamaan puoliajalla vaihtoon kylkivaivan takia ja pelin taso laski selvästi. Albert Sambi Lokonga vaihdettiin tilalle, mutta hän ei ole vielä valmis pelaamaan kutospaikalla Arsenalin tasoisessa joukkueessa. Arsenalin onnekseen Parteyn pitäisi olla täydessä kunnossa viikonlopun ottelussa. Muita poissaoloja vierailta ovat edelleen: Gabriel Jesus, Emilie Smith-Rowe, Mohamed Elneny sekä Reiss Nelson. Arsenalilla on edelleen hyvin kapea materiaali, mutta rosteri laajentui hieman, kun Leandro Trossard siirtyi Brightonista Arsenaliin. Näin Arsenal saa tarvitsemaansa kilpailua ja rotaatiota yläoksalleen. 

Evertonilta näillä näkymin viikonlopun ottelusta ovat edelleen sivussa: Nathan Patterson, James Garner, Andros Townsend, Michael Keane sekä Abdoulaye Docoure. Eivät mitään järisyttävän suuria poissaoloja Evertonille, mutta kuitenkin. Periaatteessa kumpikaan joukkue ei haluaisi kohdata toisiaan juuri nyt. Dyche joutuu heti tulikokeeseen sarjan johtajaa vastaan, kun taas Arsenal joutuu pelaamaan ärsytettyä Evertonia vastaan, jolla riittää varmasti paljon näyttöhaluja kaikille. Arsenal tulee pitämään palloa ja etsimään aukkoja Evertonin blokista, kun taas Evertonin parhaimmat mahdollisuudet lienevät vastahyökkäyksissä sekä erikoistilanteissa. Vaikka Everton on vaihtanut valmentajaa ja voidaan aina puhua new manager bouncesta saan silti Arsenalin puolelle valueta tämän hetkisillä Veikkauksen kertoimilla. 

Pelivalinta vedonlyöntiin: 

Everton - Arsenal 4.2.2023 14:30. Arsenal -1.0 @1.74 Veikkaus 3/5. kerroinraja 1.63. 

Kommentit (0)