Sotonin kriisi syvenee

Sotonin kriisi syvenee

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Southamptonin kausi on ollut luvalla sanoen surkea. Joukkueen pitkäaikainen manageri Ralph Hasenhüttl sai lähtöpassit marraskuun alussa ja tilalle palkattiin Nathan Jones Luton Townista. Jonesin tultua peräsimeen Southampton on kerännyt vain kolme pistettä seitsemästä pelatusta ottelussa. Vieläpä täysin ansaittusti, sillä Jones on peluuttanut vähämaalista futista ja Soton onkin luonut vain seitsemän maalin verran xg:ta. Kuitenkin omaan päähän on mennyt Jonesin aikakaudella 14 maalia, mikä on sarjan eniten yhdessä Evertonin kanssa. Toki xg:ta Soton on päästänyt "vain" noin 11 maalin verran, mutta ihan putkeen ei ole mennyt. Lisätään tähän vielä Jonesin epäasiallinen käyttäytyminen median edessä, niin soppa on valmis.

Puolestaan Wolves on saanut pelaamiseen selkeää ryhtiä managerivaihdoksen jälkeen. Bruno Lage sai lähteä ja tilalle palkattiin Julen Lopetegui. Wolves on kerännyt Lopeteguin alaisuudessa kuudesta ottelusta kymmenen pistettä ja mikä tärkeintä, peli on mennyt eteenpäin. Edelleen otteissa on paljon kehitettävää, mutta selkeää kehitystä on havaittavissa. Esimerkkinä lauantailta 3-0 kotivoitto Liverpoolista. Wolvesin edistyneemmät hyökkäyspään tilastot, kuten suuret maalintekomahdollisuudet, laukaukset kohti maalia ja xg:t ovat sarjan keskitasoa Lopeteguin aikana. Puolestaan puolustuspään tilastot ovat alempaa keskikastia, mutta täytyy muistaa, että Wolves on kohdannut Lopeteguin aikana Man Cityn ja Liverpoolin kertaalleen. Kuitenkin kaiken kaikkiaan Wolvesista on muodostumassa keskikastin porukka, kun Lopeteguin tullessa peräsimeen Wolves oli sarjan viimeinen kymmenellä pisteellä. Nyt pisteitä on kasassa tuplat eli 20. 

Wolves paremmista asetelmista otteluun 

Wolvesin leirissä puhaltaa hyvä energia, kun taas Southamptonin puolelta kuuluu soraääniä. Tänään maanantaina seurajohto mietti jopa Jonesin potkimista ulos heikkojen esitysten ja outojen kommenttien vuoksi. Jones on jatkuvasti pelien jälkeen antanut, mitä ihmeellisimpiä syitä heikkojen esitysten takaa. Viimeisimpänä Jones kertoi kuunnelleensa liikaa muiden mielipiteitä siitä, miten joukkueen pitäisi pelata. Myös pelaajat ovat saaneet kuulla kunniansa ja mediatietojen mukaan jotkut joukkueen pelaajista eivät ole tyytyväisiä Jonesin tapaan johtaa joukkoja. Mikäli tappio koetaan Wolvesin isäntä, niin on vaikea nähdä Jonesin jatkavan Sotonin peräsimessä. Puolestaan Wolvesin tilanne on paljon parempi - pisteitä tulee ja joukkueessa on hyvä ilmapiiri. 

Wolves ottanee pallonhallinnan itselleen, kun taas Soton on perustanut pelinsä enemmän pitkään palloon hyökkääjille. Hirveämmin mitään punaista lankaa Sotonin pelistä on vaikea löytää. Enemmänkin se on ollut tiivis puolustusmuoto, palloa ylös ja toivotaan parasta. Soton on tippunut omassa rankingissa viime aikaisten otteiden myötä, kun taas Wolvesin suunta on ollut päinvastainen. Ottelu on toki tasainen ja Soton nauttii kotietua, mutta olen silti markkinan kanssa eri mieltä ottelun suosikista. Näillä kertoimilla saan Wolvesin menestymisen kupongille. 

Pelivalinta: 

Wolves +0 @1.87. 2.5/5. todennäköisyysarviot: 29.8 - 31 - 39.2

Kommentit (0)