Sotonin tuska syvenee

Sotonin tuska syvenee

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Keskiviikkona pelataan Valioliigassa taas muutama rästiottelu ja katseet kääntyvät tällä kertaa St Mary'sille, jossa Southamptonin vieraaksi saapuu Brentford. Southampton vaihtoi manageria noin kuukasi sitten, kun Nathan Jones sai astua syrjään ja tilalle palkattiin espanjalainen Ruben Selles. Sellesin aloitus Saintsissa on ollut tuloksellisesti hyvä. Neljästä ottelusta saldona on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Vaikka tulokset ovat olleet hyviä, niin pelillisesti on vielä paljon matkaa, jotta Southampton säilyttää sarjapaikkansa 

 Puolestaan Brentford kamppailee paikoista jopa Europeleihin. Joukkueen manageri Thomas Frank on saanut joukkueen hyvään liitoon. Brentford löytyy tällä hetkellä sarjasta sijalta yhdeksän, mutta matkaa kuudentena olevaan Liverpooliin on vain neljä pistettä. Mikäli Europeleistä haaveillaan vielä muutama kierros ennen kauden loppua, niin nämä ottelut ovat sellaisia, joista kolme pistettä on irrottava. 

Brentfordin sijoitusta voidaan pitää myös täysin ansaittuna. Joukkue on luonut maaliodottamaa 37 maalin edestä ja vain seitsemän joukkuetta on luonut Brentfordia enemmän. Puolestaan omiin maaliodottamaa on mennyt vain 32 maalin edestä. Kyseisessä tilastossa vain kuusi joukkuetta on päästänyt Brentfordia enemmän maaliodottamaa. Southamptonin kohdalla lukemat ovat hivenen synkemmät. Odottamaa on luotu 25 maalin edestä ja omiin on mennyt odottamaa 35 maalin verran. Ensimmäinen lukema on Sotonilla kolmanneksi huonoin, mutta odottama omiin on keskitasoa. Tästä päästäänkin Southamptonin nuoreen maalivahtiin Gavin Bazunuun, joka on päästänyt maaleja yli 11 enemmän, mitä olisi pitänyt. Bazunu saapui kesällä Manchester Citystä ja on eittämättä erittäin lupaava maalivahti. Vastuuta on kertynyt ehkä enemmän, mitä olisi pitänyt ja voidaan ajatella, että nuorta maalivahtia on peluutettu liikaa. Bazunu on vasta 21-vuotias ja parhaat vuodet ovat vasta edessä. En myöskään sano missään nimessä, että Sotonin kausi on Bazunuun kaatunut, mutta paremmilla otteilla Sotonilla saattaisi olla muutama piste enemmän. 

Molempien joukkueiden terveystilanne on erinomainen .Sotonilta ovat sivussa vain pitkäaikaispotilaat Tino Livramento sekä Juan Larios, kun taas Brentfordilta toipilaina ovat Keane Lewis-Potter sekä Thomas Strakosha. Vaikea sanoa kumpi joukkue tulee lopulta enemmän palloa pitämään, mutta lähtökohtaisesti ottelu on omissa papereissani tasainen, jossa pienillä yksityiskohdilla saattaa olla valtava merkitys. Brentford on edelleen yksi liigan vaarallisimmista erikoistilannejoukkueista, kun taas Sotonilla on ollut ongelmia niiden puolustamisessa. Samaan aikaan Bazunu ei ole maailman varmin maalivahti keskityspalloissa, joten saan tästä etua raavittua Brenfordile. Niin ikään etua on saatavilla Ivan Toney vs Jan Bednarek taisteluparista. Bednarek on vakiinnuttanut avauksen paikan Sotonin miehistössä, mutta siinä on mielestäni Bretfordin saumat iskeä. Bednarek on hyvinkin keskikinkertainen keskuspuolustaja, jolla saattaa tulla suuria vaikeuksia Toneyn puolustamisessa. Pidemmittä puheitta Brentfordille lähtee panostusta täältä puolelta ruutua. 

Pelivalinta 

Brentford 0 @1.79 2.5/5. kerroinraja 1.69. 

kansikuvan lähde: http://crest.brentfordfc.co.uk/ 

Kommentit (0)