Arsenal haastaa loukkaantumisista kärsivän Liverpoolin

Arsenal haastaa loukkaantumisista kärsivän Liverpoolin

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 21/22 vedonlyönti

Taas on maaottelutauko lusittu ja on aika siirtää katseet Valioliigaan. Erinomaisesti kauden aloittanut Liverpool on viime aikoina kärsinyt useista loukkaantumisista. Poolilla on paljon 50/50 pelaajia otteluun, joten en rupea niitä tässä kohtaa viikkoa käymään läpi. Jürgen Klopp pitää pressitilaisuuden perjantaina ja silloin ollaan luultavasti viisaampia loukkaantumisten suhteen. Arsenal on puolestaan päässyt hyvään vireeseen ja joukkueen manageri Mikel Arteta sai kesän siirtoikkunassa haluamilleen pelipaikoille parannusta ja se on vihdoin alkanut näkymään kentällä. 

Arsenalin loukkaantumistilanne on huomattavastii Liverpoolia parempi - Granit Xhaka on vieläkin telakalla ja Thomas Parteyn pelaaminen on hyvinkin epävarmaa. Sead Kolasinac kärsii Jukka Raitalan taklauksen jälkioireista ja on, mitä luultavimmin ottelusta poissa. Etenkin Parteyn poissaolo tuo haasteita Artetalle - Sambi Lokongan viereille Ainsley Maitland-Niles vai Mohamed Elneny? Vai siirrytäänkö takasin 4-3-3 mutoon, jossa kasipaikalla häärivät Emilie Smith-Rowe sekä Martin Odegaard. Toisaalta epäilen vielä Hieman Lokongan kykyä pelata yksin kutospaikalla, mutta saa nähdä. 

Arsenal rokottaa vastahyökkäyksistä

Liverpool on ollut alkukaudesta paikoin vaikeaa hyviä vastahyökkäysjoukkueita vastaan, mihin itse Arsenalin tällä hetkellä sisällytän. Smith-Rowe ja Bukayo Saka pystyvät omalla nopeudellaan antamaan uhkaa linjan taakse ja molemmat ovat myös hyviä kuljettamaan palloa. Arsenalilla on ollut vielä havaittavissa viime kauden ongelmia eli yritetään avata väkisin alhaalta asti, vaikka vastustaja prässäisi todella korkealta. Näin vastustajat ovat saaneet hyviä riistoja ylhäältä ja päässeet suoraan maalintekopaikoille. Liverpoolin vastaprässi on yksi maailman parhaista ellei jopa paras, joten yhtenä kulminaatiopisteistä voidaan pitää sitä, miten Arsenal pääsee Liverpoolin prässin alta pois ja näin ollen juoksemaan Liverpoolin linjan taakse. Ellei Arteta keksi tähän reseptiä povaan pitkää iltaa tykkimiehille. 

Liverpool on markkinalla noin 67 % suosikki, mikä on nykytilanteessa mielestäni hieman liikaa. Liverpoolin kotietu on Anfieldilla valtava, mutta kauden edetessä otteita parantanut Arsenal voi yllättää isännät launatai-iltana. Maaottelutauon jälkeen on yleensä paljon kysymysmerkkejä ilmassa pelaajien kunnosta ja loukkaantumisista. Tämän vuoksi on syytä pitää panokset suhteellisen matalina, sillä ilmassa on niin paljon epävarmuustekijöitä etenkin, kun joukkueiden pressit ovat vasta perjantaina. Kaikesta huolimatta näillä kertoimilla kelpaa hypätä Tykkimiesten matkaan. 

pelivalinta: 

Arsenal +1.25 @1.900. panostaso 2.25/5. kerroinraja 1,79. 

Kommentit (0)