Arsenalin hyvälle vireelle jatkoa?

Arsenalin hyvälle vireelle jatkoa?

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Sunnuntaina on luvassa todellinen herkkupala, kun Chelsea ja Arsenal ottavat mittaa toisistaan. Mikel Artetan luotsaama Arsenal on pelannut erinomaisen alkukauden ja johtaa sarjaa kahden pisteen erolla toisena olevaan Manchester Cityyn. Puolestaan Chelsean pelaaminen ei ole lähtenyt odotettuun lentoon Graham Potterin alaisuudessa. Tuloksellisesti Chelsea on kerännyt pisteitä, niin Mestarien Liigassa kuin Valioliigassa, mutta pelillisesti on vielä paljon kehitettävää. Hyvänä esimerkkinä edellisen kierroksen ottelu Brightonia vastaan, jonka Chelsea hävisi 4-1. Potterin peluutti laitapuolustajina Raheem Sterlingia sekä Christian Pulisicia ja se heijastui suoraan tulostaululle. Chelsea oli todella haavoittuvainen, etenkin puolustuspään transitioissa. 

Jotkut olivat jo hieman huolissaan Arsenalin vireestä, kun joukkue pelasi Southamptonin vieraana 1-1 tasapelin ja Hollanista, PSV vierailun jälkeen kotiin tuotiin nolla pistettä. Kuitenkin Arsenal palasi voittojen tielle, kun Nottingham Forest kaatui Emiratesilla 5-0. Arteta on saanut vuosi vuodelta kehitettyä Arsenalin pelaamisesta ja tällä kaudella se näkyy konkreettisesti myös tulostaululla. Arsenalin pelistä on havaittavissa selkeä pelisuunnitelma - palloa halutaan pitää mahdollisimman paljon. Pallottomana keskiössä on vastaprässi ja täten korka puolustuslinja. Granit Xhaka on ollut kuin uusi pelaaja ja William Saliba on ollut suorastaan loistava alakerrassa. Arsenalin suurin uhkakuva on loukkaantumiset, etenkin hyökkäyspäässä. Mikäli Gabriel Martinelli tai Bukayo Saka loukkaantuvat, niin pudotus pelillisessä tasossa on merkittävä, vaikka Reiss Nelson onnistui Nottinghamia vastaan kahdesti maalinteossa. Prosessi silti etenee ja tulevaisuudessa vain taivas on rajana. 

Chelsea pelaa keskiviikkona kotonaan Mestarien Liigassa Dinamo Zagrebia vastaan, kun taas Arsenal saa Eurooppa-Liigassa vieraakseen Sveitsiläisen Zürichin. Kummatkin joukkueet ovat varmistaneet jatkoonpääsyn, joten kierrätystä lienee luvassa. Tarkastellaan hieman joukkueiden loukkaantumisrintamaa. Chelsealta poissa ovat varmuudella Reece James, Wesley Fofana sekä N'Golo Kante. Mateo Kovacicin sekä Kalidou Koulibalyn pelaaminen on hieman epävarmaa. Arsenalilin loukkaantumistilanne on mainio, vain Emile Smith-Rowe oli keskiviikon harjoituksista poissa. 

Arsenal askeleen edellä

Chelsea on luonut tällä kaudella maaliodottamaa 1.3 per ottelu, puolestaan Arsenalin vastaava lukema on 1.9. Myös puolustussuuntaan tilastot menevät Arsenalin eduksi. Chelsea on päästänyt maaliodottamaa 1.4 per ottelu, kun taas Arsenal vain 0.9 per ottelu. Suuria maalintekomahdollisuuksia Chelsea on luonut 1.9 ottelua kohden, kun taas Arsenalin vastaava lukema on 2.8. Arsenal on mielestäni tällä hetkellä, niin tilastojen valossa kuin omilla silmillä katsottuna askeleen Chelsea edellä. Kotiedusta huolimatta saan Arsenalin markkinaa suuremmaksi suosikiksi otteluun, ja tämän vuoksi vedot kohdistuvat Tykkimiesten suuntaan. 

Pelivalinta: 

Arsenal +0.25 @1.78 Veikkaus. 4/5. kerroinraja 1.65. 

Kommentit (0)