Benitezille vihdoin monoa

Benitezille vihdoin monoa

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 21/22 vedonlyönti

Useat Everton fanit huokaisivat helpotuksesta kuultuaan Rafael Benitezin potkuista. Joukkueen pelillinen identiteetti on polkenut koko alkukauden enemmän tai vähemmän paikoillaan, eikä Benitez ole saanut pelaajista läheskään parasta irti. Tähän vielä lisätään Benitezin ja Aston Villaan siirtyneen Lucas Dignen tulehtuneet välit, niin soppa on ollut valmis. Median mukaan Dignen siirto johtui kaksikon välirikosta ja nyt viikkoa myöhemmin Benitez on lähtenyt seurasta. Olisiko Benitezille voinut antaa hieman aiemmin kenkää, niin Evertonin olisi luultavasti saanut pitää tähtipuolustajan riveissään. Näitä pystyisi tosin spekuloimaan loputtomiin. 

Aston Villa puolestaan on tehnyt useamman vuoden todella hyvää työtä organisaationa - ensin nousu 18/19 kauden päätteeksi Valioliigaan. 19/20 kausi meni taistellessa putoamisesta, mutta suunta on ollut tämän jälkeen vain ylöspäin. Villa on toiminut järkevästi siirtomarkkinoilla ja on kehityksen jatkuessa menossa kohti Euroopan kenttiä. Kesällä joukkueen kirkkain tähti ja oma kasvatti Jack Grealish myytiin Manchester Cityyn yli 100 miljoonalla eurolla. Rahat käytettiin järkevästi, kun joukkuetta vahvistamaan hankittiin Emiliano Buendia, Danny Ings sekä Leon Bailey. Nämä hankinnat tehtiin kesällä - Tammikuun siirtoikkunan aikana sisään on tullut Philippe Coutinho sekä Digne. Huhujen mukaan yksi toppari olisi vielä manageri Steven Gerrardin listalla. 

Villa askeleen edellä 

Pelillisesti Aston Villa on kehittynyt tällä kaudella valtavasti. Alkukausi oli kehno, mutta Dean Smithin potkujen jälkeen joukkueen pelistä on löytynyt selkeä punainen lanka ja Gerrardilla on selkeä ajatus, miten haluaa peluuttaa joukkuetta. Gerrard on suosinut kapeaa 4-3-3, mikä on muovautunut tarvittaessa 4-3-1-2:ksi tilanteen mukaan. Lähtökohta on kuitenkin se, että ylimmät laiturit kaventavat sisään ja laitapuolustajat nousevat vahvasti mukaan hyökkäyksiin. Puolustettaessa keskusta yritetään pitää keskikentän toimesta tiiviinä ja tila jätetään enemmän laidoille. Everton on puolestaan kolunnut miltei jokaisen mahdollisen muodostelman läpi ja selkeää pelitapaa taikka muodostelmaa ei ole löytynyt. 

Vielä ei ole tietoa Evertonin seuraavasta managerista, mutta lehtitietojen perusteella Everton haluaa uuden managerin ennen viikonlopun kamppailua. Vahvasti huhuissa on ollut Belgian maajoukkueen valmentaja Roberto Martinez, mutta neuvottelut ovat yhä käynnissä. On myös hyvin mahdollista, että väliaikaisen valmentajan pesti annetaan apuvalmentaja Duncan Fergusonille, joka olisi niin sanotusti varma valinta organisaation sisältä. Näin ollen Evertonille pitää laskea hieman motivaatio lisää otteluun, sillä aina uuden managerin saapuessa on pelaajilla näyttöhaluja normaalia enemmän. Kaikesta huolimatta pelivalinnaksi päätyy Aston Villa voitto DNB muodossa. 

Pelivalinta: 

Aston Villa +0/DNB @1.97 C. panostetaan 2.5/5. rajakerroin 1.87. Peliyhtiöitä en enää laita sattuneista syistä, mutta jokainen pystyy itse tarkistamaan tämän hetkisen parhaan kertoimen esimerkiksi oddsportalin kautta tai sitten päättelemään pelivalinnan alta.

 

Kommentit (0)