Brentford - Arsenal ennakko

Brentford - Arsenal ennakko

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

On aika palata Valioliigan pariin viikon tauon jälkeen. Brentfordin ja Arsenalin kohtaaminen on kiehtova, sillä pienet asiat saattavat ratkaista ottelun suuntaan, jos toiseen. Brentford on suosinut tällä kaudella 4-3-3 ryhmitystä, mutta Arsenalia vastaan paluu viime kauden 3-5-2 ryhmitykseen on mahdollista. Brentford on ollut tällä kaudella todella over-painotteinen joukkue, mutta uskon joukkueen managerin Thomas Frankin lähtevään otteluun hieman konservatiivisemmin. 4-3-3 ryhmitys on tuottanut paljon tehoja ylöspäin, mutta alaspäin laiva vuotaa vielä liikaa.  

Mikel Arteta on vienyt Arsenalin prosessia vuosia vuodelta vähitellen eteenpäin. Joulukuussa 2019 Artetan astuttua laivaan joukkue oli kaoottisessa tilassa. Seura oli tehnyt useita heikkoja pelaajahankintoja ja pukukopin moraali oli alhainen. Arteta on vähitellen päässyt muokkaamaan joukkueesta omanlaista ja päässyt eroon pukukopin mädistä omenoista. Arsenal on pelannut tuloksellisesti sekä pelillisesti erinomaisen alkukauden. Arsenalilla on kuuden pelatun kierroksen jälkeen pinnoja kasassa 15:sta ja joukkue johtaa sarjaa pisteen erolla Manchester Cityyn. Arsenalin odotettujen maalien erotus (xG - xGa) on 7.8, mikä on koko sarjan toiseksi paras lukema. Arsenal on myös luonut suuria maalintekomahdollisuuksia kolme per ottelu, kun vastaava lukema edellisellä kaudella oli 1.81. Tähän on auttanut hyökkääjä Gabriel Jesusin saapuminen seuraan kesän siirtoikkunassa. Citysta siirtynyt Jesus on sarjan parhaimpia hankintoja alkukauden perusteella. 

Mitä ottelulta voi odottaa? 

Mielestäni vaihtoehtoja on kaksi: Brentford pitäytyy 4-3-3 taktiikassa, prässää ylhäältä ja ei muuta yksittäiseen otteluun taktiikkaa merkittävästi. Tai sitten Brentford puolustaa Arsenalin maalipotkuja keskiblokissa ja yrittää ohjata peliä laidoille ja pitää puolustusmuodon tiiviinä. Toki ottelun sisällä voi tapahtua pieniä yksittäisiä asioita, jotka muuttavat pelinvirtausta ja luonnetta. Esim. Brentfordin aikainen maali, punainen kortti jne. Vaikka Brentford löisi aina pitkää, niin kuin nähtiin Manchester Unitedia vastaan, niin Arsenalilla on toppareina William Saliba sekä Gabriel, jotka molemmat pystyvät painimaan pääpalloissa Ivan Toneyta vastaan vähintäänkin tasavertaisesti. 

Arsenalin seuraava kehityksen kohde on johtoasemassa pelaaminen. Edelleen Arsenal passivoituu ajoittain liikaa johdossa ja päästää vastustajan ns. turhaan peliin mukaan. Etenkin Brentfordia vastaan tämä korostuu, sillä Brentford on erinomainen joukkue ollessaan häviöllä ottelun loppu puolella. Oma maalimäärä ennusteeni on tällä hetkellä samoissa markkinan kanssa, mutta livestä saattaa löytyä hyvää ideaa, kun ottaa ottelun asetelmia huomioon. Näen kuitenkin Arsenalin voitossa ilmaa. Arsenal closasi avauspäivänä Crystal Palacen vieraana 1.88. Vastaavasti Arsenalin voitosta saa tällä hetkellä melkein 1.9. Tähän otetaan huomioon myös se, että Palace on omassa rankingissa selkeästi Brentfordia edellä, niin lyön rahat likoon Arsenalin voiton puolesta. 

Pelivalinta 

Arsenal -0.5 @1.87 3/5. 18.6 - 24.2 - 57.2. https://forum.ylikerroin.com/viewtopic.php?f=35&t=55605&p=576323#p576323 Linkin kautta voi tarkastella lisää omia pelivalintoja Ylikerroin-foorumilta. 

Kommentit (0)