El Sackico

El Sackico

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Nottingham Forestin manageri Steve Cooper tällä hetkellä ohuella nuoralla. Useat brittimedian edustajat pitivät Cooperin potkuja jo varmoina, kun joukkue hävisi maanantaina 4-0 vierasottelussa Leicesterille. Tänään (tiistaina) tulleen tiedon mukaan Cooper saa vielä yhden sauman, kun Aston Villa saapuu Nottinghamin vieraaksi tulevana maanantaina. Myös Aston Villan manageri Steven Gerrard on ollut potkuhuhujen alla - selkeää pelillistä identiteettiä ei tunnu löytyvän ja joukkue on rakennettu oudosti. Tuloksellisesti Villa on kerännyt kolmesta edellisestä ottelusta viisi pistettä, mutta pelillisesti joukkue on pelannut kehnosti. Esimerkiksi edellisellä kierroksella Leedsia vastaan oli tarjolla täydet kolme pistettä, kun Leeds pelasi 45 minuuttia vajaalla. Tästä huolimatta Villan oli vaikea murtautua hyville maalintekopaikoille ja ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.  

Twitterissä ja Villan keskustelupalstoilla on oltu jo jonkin aikaa kyllästyneitä Gerradin valmentamiseen. Esimerkiksi Emiliano Buendia on juuttunut vaihtopenkille hyvistä otteista huolimatta. Villa on peluuttanut 4-3-3 tai 4-3-1-2 formaatiota hieman vaihdellen. Mielestäni parhaat pelit Villa on pelannut 4-3-1-2 formaatiolla, jossa hyökkääjät Ollie Watkins sekä Danny Ings pääsevät aloittamaan ottelun yhdessä. Nyt Ings istuu penkillä, mihin mielestäni Villalla ei ole varaa. 

Fakta on kuitenkin se, että Villan hyökkäyspelaaminen ei toimi tällä hetkellä. Villa on luonut tällä kaudella xg:ta vain hieman yli kahdeksan maalin verran, mikä on neljänneksi huonoin lukema koko sarjassa. Puolustuspelaaminen on ollut parempaa kuin viime kaudella, mutta hyökkäyspelaaminen on selkeästi kärsinyt. Villa on päästetyissä xg:ssa keskikastissa, mutta suuria maalintekomahdollisuuksia on mennyt omiin vain 13 kappaletta, mikä on neljänneksi pienin lukema. Villa on materiaaliltaan selkeästi keskikastia, mutta näillä peliesityksillä joukkue on ajautumassa putoamistaistoon. 

Forestin puolustaminen on heikkoa  

Forestin puolustuspelaaminen on ollut alkukauden perusteella Valioliigan heikointa. Joukkue hankki kesän aikana 22 uutta pelaajaa ja se kieltämättä näkyy. Esimerkiksi laukauksia maalia kohti Forest on päästänyt 53, kun seuraavaaksi heikoin lukeman on Bournemouthin 44. Forestin hyökkäyspelaaminen on tarpeeksi hyvää Valioliigassa pysymiseen, mutta puolustuspää vuotaa liikaa. 

Kaiken järjen mukaan Nottingham haluaa lähteä tulevaan otteluun varovaisesti. Mikäli otteluun lähdetään avoimien ovien-taktiikalla Cooperin pesti päättyy maanantaina - Villalla on tarpeeksi hyviä yksilöitä rokottamaan Forestin heikkoa puolustuspelaamista. Odotan Forestin tavoitteen olevan oman pään tilkitseminen hyökkäyksen kustannuksella. Villa ei ole pystynyt luomaan tarpeeksi ylöspäin ja tässä piilee Forestin sauma. Kaikesta huolimatta Villa on itsellä markkinaa suurempi suosikki ja odotan hieman vähämaalisempaa ottelua kuin markkina. 

pelivalinta: 

Aston Villa 0/dnb @1.68 Veikkaus. 3.75/5. kerroinraja 1.56. & Under 2.5 @1.892 1.5/5. kerroinraja 1.82. 

Kommentit (0)