Liverpoolilla sauma palata voittojen tielle

Liverpoolilla sauma palata voittojen tielle

Valgro blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihjeet 22/23 

Englantilainen Liverpool ja skotlantilainen Rangers kohtaavat odotetussa Mestareiden Liigan kamppailussa tiistaina. Liverpool pelasi viikonloppuna Brightonin kanssa 3-3 tasapelin ja xg:t menivät Brightonille 2.52-1.88 eli Brightonin voittokaan ei olisi ollut vääryys. Puolestaan Rangers kohtasi viikonloppuna Heartsin vieraskentällä ja otti selkeän 4-0 voiton ja xg:t menivät myös Rangersille (1.85-0.41). Mestareiden Liigassa Poolilla on kasassa kolme pistettä kahden pelatun ottelun jälkeen, kun taas Rangersilla pisteitä on pyöreä nolla. Liverpool haluaa varmuudella voittaa oman lohkon, mutta Rangersille realistisempi tavoite on lohkon kolmas sija, mikä oikeuttaa Eurooppa-Liigan pudotuspelivaiheeseen. 

Klopp laittoi osan viikonlopun huonosta esityksestä lyhyen valmistautumisen piikkiin, kun useat pelaajat olivat tauon aikana maajoukkueiden matkassa ja palasivat vasta muutamaa päivää ennen Brighton ottelua Englantiin. Tosiasia on kuitenkin se, että Liverpoolin alkukausi on ollut heikko - loukkaantumisten taakse voi laittaa varmasti osan tästä, mutta esimerkiksi joukkueen prässipeli on ollut heikompaa kuin edellisellä kaudella. Esimerkiksi Brightonia vastaan Liverpoolin laitapuolustajat eivät nousseet puolustamaan Brightonin wingbackeja vaan Brighton sai useasti rakennella peliä rauhassa. Selkeää syytä heikompaan prässäämiseen on vaikea löytää, sillä Liverpoolin prässi on erinomainen taktisesta näkökulmasta. Ehkä pelaajat olivat väsyneitä ja täten eivät jaksaneet noudattaa sovittua pelisuunnitelmaa. Nyt vastassa on selkeästi heikompi joukkue, joten Liverpoolilla on oiva sauma saada prässipelaaminen ja sitä kautta itseluottamus uudella tasolle. 

Rangersin taso ei riitä 

Rangers taso on mielestäni Eurooppa-Liigassa. Joukkue ei ole maalannut kertaakaan Mestareiden Liigassa ja omiin on mennyt seitsemän maalia. Xg:ta on luotu 1.31 maalin edestä ja omiin xg:ta on mennyt 5.61. Toki Napoli-ottelussa Rangers joutui pelaamaan 35 minuuttia vajaalla, joten lukemat saattavat Rangersin hieman liian huonoon valoon. Rangers hävisi kuitenkin omassa sarjassaan Old Firmissa eli Glasgown derbyssa 4-0 Celticille, myös xg:t menivät selvähkösti Celticille. Rangers joutuu Mestareiden Liigassa epämukavuusalueelle, sillä joukkue ei ole tottunut puolustamaan ja olemaan ilman palloa Skotlannin Valioliigassa. 

Liverpoolilla sauma pestä kasvonsa 

On kliseistä sanoa ja jopa uskoa naivisti kasvojen pesuun aina heikon ottelun jälkeen, mutta Liverpoolilla on siihen kaikki saumat. Muun muassa Darwin Nunez, Luiz Diaz sekä Diego Jota aloittivat Brighton ottelun penkiltä, joten tuoreita jalkoja löytyy. Myös joukkueen kilpailutilanne on tällä hetkellä hyvä ja ilmaisia avauksen paikkoja ei ole kenellekkään tarjolla. Saan Poolin hivenen markkinaa suuremmaksi suosikiksi ja pelaan itse Liverpoolin kahden maalin tasoitusta aasialaisessa muodossa. 

Liverpool -2.0 @1.69 2/5. 61.7%. 

Kommentit (0)