Maaleja luvassa Goodison Parkilla

Maaleja luvassa Goodison Parkilla

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 21/22 vedonlyönti 

Tiistai-iltana on tarkoitus pelata koronatapausten vuoksi rästiin jäänyt ottelu Everton - Leicester. Tätä kirjoittaessa sunnuntaina on kuitenkin hieman epäselvää, pelataanko ottelua ollenkaan. Leicester kärsii pahoista poissaoloista loukkaantumisten sekä Afrikan-mestaruuskilpailun vuoksi. Leicesterin leirissä ei pitäisi näillä tiedoilla olla koronaa, mutta joukkueella on yhteensä 16 pelaajaa poissa tai epävarmana tiistain otteluun (preminjuries). Leicester ei ole ilmeisesti ainakaan vielä pyytänyt ottelun siirtämistä, mutta se on hyvin mahdollista. Mielenkiintoista on myös nähdä Valioliigan vastaus mahdolliseen siirtopyyntöön, jos Leicesterin poppoossa ei tosiaan ole koronaa. 

Evertonin peli ei ole oikeastaan vakuuttanut koko kauden aikana ja suurimmat syyt tästä saanee joukkueen manageri Rafa Benitez. Benitez on rakentanut joukkueen pelityylin vastahyökkäysten varaan. Tarkoituksena pitää puolustus todella tiiviinä ja iskemällä nopeasti vastaan. Tästä huolimatta Evertonin puolustus on ollut yksi sarjan huonoimmista ja peleistä puuttuu punainen lanka. Everton on päästänyt sarjan kolmanneksi eniten suuria maalintekomahdollisuuksia, yhteensä 43 kappaletta. Tämä on aivan liikaa Evertonin tasoiselle joukkueelle ja kertoo jotain joukkueen ongelmista. Toki Evertonia on vaivanneet avainpelaajien poissaolot, kun samaan aikaan ovat olleet sivussa joukkueen parhaimmat hyökkääjät Richarlison sekä Dominic Calwert-Lewin. Tämän taakse ei voi kuitenkaan laittaa puolustuspään heikkoja esityksiä. Everton on kuitenkin pystynyt luomaan kohtalaisesti maalintekotilanteita hyökkäyspäässä. Everton on luonut maaliodottamaa peliä kohden 1.26 maalin verran, joka on sarjan keskitasoa. 

Myös Leicesterin koko kauden ongelmat ovat olleet lähinnä puolustuspelaamisessa - Ketut luovat tarpeeksi hyökkäyspäähän, mutta oma pää vuotaa aivan liikaa. Joukkue on päästänyt 42 suurta maalintekomahdollisuutta, mikä on sarjan neljänneksi suurin lukema. Ketut ovat pystyneett luomaan xg:ta 1.51 maalin verran per peli, mikä on kuudenneksi paras lukema sarjassa. James Maddison on päässyt heikon alkukauden jälkeen oivaan vireeseen ja on yksi sarjan parhaista jakamaan palloa linjan taakse. Leicesterin poissaolot koskevat enemmän keskikenttää ja puolustusta, joten hyökkäyksen ei pitäisi kärsiä samalla tavalla. Ketuilla on heittää hyökkäykseen Maddisonin lisäksi Ademola Lookman, Harvey Barnes sekä Ayoze Perez, joten aiankin nopeutta riittää juoksemaan linjan taakse. 

Leicesterin lukuisten poissaolojen vuoksi Everton lähtee otteluun noin 40 % suosikkina, mielestäni tämä on aika linjassa markkinan kanssa, mutta valueta löytyy runsasmaalisuudesta. Everton pyrkii pitämään oman pään hyvin tiiviinä ja keskittymään vastahyökkäyksiin, mutta kuten on nähty Evertonin puolustus on silti vuotanut ja uskon pelistä tulevan jopa hyvinkin avointa, sillä molempien joukkueiden hyökätessä, avautuu luultavasti vastahyökkäsyten vastahyökkäyksiä, kun välimatkat alkavat kasvaa liian suuriksi. On nähty Evertonin pystyvän haavoittamaan varsinkin nopeissa hyökkäyksissä, ja Leicesterin puolustuspään poissaolojen vuoksi uskon Evertonin pysytyvän luomaan tarpeeksi maalintekomahdollisuuksia ylöspäin. Oikeastaan molempien joukkueiden vahvuudet ovat olleet hyökkäyksessä,ja heikkoudet puolustuksessa, joten pelivalinnaksi kelpaa yli 2.5 maalia. 

Pelivalinta: 

over 2.5 goals @1.83 coolbet 2.25/5. kerroinraja 1.7.

Kommentit (0)