Man Utd - West Ham ennakko

Man Utd - West Ham ennakko

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Europelejä pelaavat Manchester United sekä West Ham ottavat mittaa toisistaan sunnuntain iltaottelussa. Molemmat joukkueet pelaavat torstaina kotonaan, United Eurooppa-Liigassa, kun taas West Ham Konferenssi-Liigassa. Etenkin Unitedin otteet ovat olleet viime aikoina etenkin Valioliigassa jopa erinomaisia. Newcastlen ja Chelsean kanssa päädyttiin tasatuloksiin, mutta United olisi ansainnut vähintään toisesta ottelusta voiton. Tottenham puolestaan kaatui näyttävän esityksen jälkeen 2-0. Myös West Ham on alkanut napsimaan pisteitä ja on noussut jo kympin sakkiin. Näen pelaamisessa silti paljon kehitettävää ja ottelut ovat olleet aika tarkkaa futista. 

Unitedilla positiivinen suunta 

Unitedin manageri Erik Ten Hag on saanut nopealla aikataulua Unitedin pelaamiseen selkeän identiteetin, mikä näkyy kotisohville asti. United haluaa kontrolloida otteluja pallon kanssa ja prässätä pelivälineen nopeasti pois menetyksen jälkeen. Toki prosessi on vasta alussa ja matkalle tulee, niin ylä kuin alamäkiä, mutta suunta on ehdottomasti oikea. Casemiro alkaa vähitellen sopeutumaan pelitapaan, vaikka pallollisessa vaiheessa tulee edelleen liikaa huonoja valintoja. Marcus Rahsford näyttää kuin uudelleen syntyneeltä ja koko joukkueen tekemisestä huokuu peli-ilo. Ten Hag on joutunut tekemään iosja päätöksiä, kun Cristiano Ronaldo ei suostunut tulemaan Tottenhamia vastaan kentälle, vaan sen sijaan lähti kesken ottelun kotiin. Ronaldolta jäädytettiin kahden viikon palkka ja hän ei osallistunut muutamaan päivään joukkueen harjoituksiin. Tämä osoittaa sen, että Ten Hag pystyy tekemään kovia, mutta oikeita päätöksiä. 

Hammers yskähtelee edelleen 

Hammersien pelaamista voi kuvailla yhdellä sanalla, nihkeys. West Ham on ollut David Moyesin alaisuudessa aina aika tylsä joukkue, mutta tänä vuonna normaalia tylsempi. Moyes asettaa usein joukkueen prässätessä keskiblokkiin eli prässäämistä ylhäältä tapahtuu harvoin. Tämä antaa mielestäni etenkin West Hamia heikoimmille joukkueille turhaa saumaa päästä peliin mukaan. Esimerkkinä maanantain ottelu Bournemouthia vastaan, kun toisella puoliajalla Bournemouth sai liikaa otetta pelistä, vaikka West Hamilla oli kaikki edellytykset naulata peli jo huomattavasti aikaisemmin. Lopulta Said Benrahman rangaistuspotkusta tekemä maali 90+2 minuutilla sinetöi West Hamille 2-0 kotivoiton. West Ham on aina ollut parhaimmillaan peleissä, missä vastustaja pitää palloa enemmän, mutta mikäli Hammers pyrkii toden teolla Eurosijoille, niin tähän täytyy tulla parannus. 

Ottelurasitus painaa molemmilla 

Unitedilta on näillä tiedoilla uutena toipilaana Raphael Varane, joten Viktor Lindelöf partneroinee Lisando Martinezia topparina. Anthony Martial sekä Harry Maguire ovat edelleen toipilaina. Varanen poissaolo on iso menetys isännille, sillä vierailla on 195cm Gianluca Scamacca hyökkääjänä. Scamaccan erinomainen pääpelitaito sekä target-pelaaminen voi tuoda haasteita isännille, etenkin korkeissa palloissa ja keskityksissä. West Ham on edelleen erikoistilanteissa erinomainen ja voi hyvin tehdä maalin esimerkiksi kulmapotkusta Unitedin vieraana. Ennakkoasetelmissa United tulee hallitsemaan palloa ja West Ham keskittyy enemmän vastahyökkäyksiin sekä erikoistilanteisiin. Vierailla loukkaantumisrintama näyttää hyvältä, kun Lucas Paqueta sekä Nayef Aguerd ovat palanneet harjoituksiin. West Hamin pelityyli sekä molempien joukkueiden ottelurasitus tekee mielestäni ottelusta markkinaa vähämaalisemman.  

Pelivalinta: 

Under 3.0 goals @1.625 3/5. kerroinraja 1.54. Mikäli allekirjoittaneen sekä muiden foorumilaisten vihjeet kiinnostavat, niin linkin kautta pääsee tarkastelemaan lisää vihjattuja kohteita: https://forum.ylikerroin.com/viewtopic.php?f=35&t=55605&start=700 

 

 

Kommentit (0)