Southampton - Brentford ennakko

Southampton - Brentford ennakko

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Lauantaina on syytä odottaa viihdyttävää ottelua, kun Southampton ja Brentford kamppailevat kolmesta pisteestä. Joukkueiden alkukaudet ovat sujuneet odotuksiin nähden varsin mukavasti. Brentford on yhdeksällä pisteellä kahdeksantena, kun taas Soton löytyy hieman alempaa seitsemällä pisteellä sijalta 12. Etenkin Sotonin siirtoikkuna oli omissa papereissani todella vakuuttava - nuoria lupaavia pelaajia saapui useita ja puolestaan Soton teki järkeviä myyntejä, joilla sai tilaa nuorille pelaajille rosteriin. Etenkin Armel Bella-Kotchapin (toppari 20v) sekä Romeo Lavian (kk 18v) hankinnat ovat olleet suorastaan erinomaisia. 

Soton aloitti alkukautensa 3-5-2/3-4-3 systeemillä, mutta vaihtoi nopeasti tutumpaan 4-2-2-2/4-2-3-1 systeemiin, mikä on toiminut huomattavasti paremmin. Puolestaan Brentford on suosinut tällä kaudella 4-3-3 systeemiä edelliskauden 3-5-2 systeemin sijaan. Brentford on pystynyt luomaan alkukauden kuudessa ottelussa yli 10 maalin verran xG:ta, joka on viidennkesi korkein lukema Valioliigassa. Puolestaan omiin on mennyt lähes yhdeksän maalin verran odottamaa, joten tapahtumia molemmissa päissä on riittänyt. Etenkin tappioasemassa joukkueen manageri Thomas Frank ei pelkää tehdä hyökkääviä vaihtoja. Chelsean entinen manageri Thomas Tuchel mainitsi otteluiden Brentfordia vastaan olevan kuin Cupin-otteluja, sillä Brentford panostaa kaiken hyökkäykseen ollessa tappiolla ottelussa. 

Milloin Sotonilta loppuu bensa 

Muutaman kauden putkeen Sotonin peliesitykset ovat romahtaneet täysin keväällä. Sotonin pelityyli on pelaajille fyysisesti ja henkisesti raskas, joten pelillisisä romahduksia väsyneellä miehistöllä on näkynyt. Mielestäni tällä kaudella Soton on lähestynyt otteluita aavistuksen varovaisemmin. Joukkue ei prässää enää joka vaiheessa täysiä, vaan prässitasoja säädellään kesken otteluiden. Esimerkiksi Manchester Unitedia vastaan Soton vetäytyi välillä keskialueen blokkiin ja keskittyivät peittämään syöttösuuntia. Tästä kertoo myös se, että Soton on päästänyt xG:ta ja suuria maalintekomahdollisuuksia yhdeksänneksi vähiten sarjassa. Edellisellä kaudella vain Norwich päästi Sotonia enemmän suuria maalintekomahdollisuuksia, joten jos tämä trendi jatkuu, niin Sotonilla on kautta ajatellen pullat hyvin uunissa. Toki kevääseen ja mahdolliseen romahtamiseen on pitkä aika, mutta olen havainnut muutosta Sotonin pelityylissä ainakin alkukauden muutaman ottelun perusteella.  

Viihdyttävää peliä luvassa 

Southampton joutuu lähtemään otteluun ilman alkukauden komeettaa Romeo Laviaa ja korvaajaksi noussee Ibarihma Diallo. Molemmilta joukkueilta on tämän lisäksi alkukauden pitkäaikaisloukkaantuneet yhä sivussa, joten ei niistä sen enempää. Vaikka Sotonin puolustaminen on ollut alkukaudesta askeleen parempaa verrattuna edelliskauteen, niin uskon Brentfordin pystyvän luomaan tarpeeksi maalintekotilanteita osuakseen puiden väliin. Myös Sotonilla hyökkäysuhkaa riittää, vaikka joukkueen perisynti on ollut maalipaikkojen tuhlailu. Puolestaan en ole täysin vakuuttunut Brentfordin alkukauden toppariparista: Ben Mee - Pontus Jansson. Ikää on molemmilla hieman yli 30-vuotta, joten jalat eivät liikuu enää samaan tahtiin, mikä saattaa avata Sotonille hyviä paikkoja juosta linjan taakse. Kaikesta huolimatta Soton on hieman rankingissani Brentfordia edellä, joten vedot jätetään Sotonin ja maalien puolesta. 

Pelivalinta: 

Southampton DNB @1.73 2/5. 43.8 - 27.4 -28.8. & molemmat joukkueet tekevät maalin @1.7 3/5 61.95%. https://forum.ylikerroin.com/viewtopic.php?f=35&t=55605&p=575838#p575838   omia pelivalintoja voi tarkastella foorumin puolelta.  

Kommentit (0)