Southampton - Brighton ennakko ja vihje

Southampton - Brighton ennakko ja vihje

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 21/22  vedonlyönti

Yksi ennakkoon tasaisimmista Valioliigakierroksen otteluista käydään Southamptonin ja Brightonin välillä. Molemmat joukkueet aloittivat kauden tuloksellisesti hyvin, mutta viime aikoina on ollut tahmeampaa. Southampton ei ole voittanut kolmeen otteluun, kun Brighton on voittanut viimeksi Valioliigassa Leicesterin 19.9. Selvää on, että molemat joukkueet haluavat voittaa lauantaina, joten voi tulla kiihkeä kamppailu. 

Southampton saa jatkaa kotikentällään pelattuaan 2-2 tasapelin Leicesteria vastaan. Soton hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta tauon jälkeen Leicester pääsi paremmin peliin mukaan ja loi vaarallisemmat paikat. Ralph Hasenhuttlen suojatit ovat viime peleissä aloittaneet ottelut todella vahvasti, mutta bensa on hieman loppunut ottelun loppua kohden. Soton perustaa pelinsä aktiiviseen prässipeliin, joka näin otteluruuhkassa saattaa viedä mehut muita nopeammin. Sotonilta puuttuvat huomenna keskuspuolustaja Jan Bednarek, maalivahti Fraser Forster sekä keskikenttä Stuart Armstrong. Ei mitään maata mullistavia poissaoloja, sillä paikkaajia löytyy. 

Brightonin leiristä on kantautunut hieman huolestuttavia uutisia, sillä Brighton fanit ja Graham Potter ovat ottaneet hieman yhteen. Viime viikonlopun 0-0 kotitasapelissä Brightonin fanit buuasivat joukkueelle loppuvihellyksen jälkeen ja Potter ihmetteli myöhemmin, mistä nämä buuaukset kumpuaa, sillä esitys oli Potterin mielestä hyvä. Ymmärrän molempia, sillä joukkue on viimeksi voittanut yksitoista ottelua sitten, mutta peliesitykset ovat olleet ihan hyviä. Brighton pelasi viikolla 1-1 tasapelin West Hamin vieraana. Kuivasta jaksosta kärsinyt hyökkääjä Neal Maupay toi Brightonin tasoihin aivan ottelun viime minuuteilla, joten ehkä Brighton ja fanit saavat tästä lisäbuustia. 

Brightonilta sivussa ottelusta ovat Adam Lallana, Adam Webster, Jeremy Sarmiento, Danny Welbeck sekä Steven Alzate. Etenkin Lallanans ekä Welbeckin poissaolot ovat menetys, sillä Brightonilla on ollut maalinteon kanssa ongelmia. Websterin pystyy korvata hyvin Shane Duffylla ja Potterin on mahdollista siirtyä takaisin kolmen alakertaan. Iso juttu oli myös Tariq Lampteyn lepuutus viikolla, joten hän avannee ja pääsee tuoreena otteluun. 

Kertoimet ovat mielestäni liikaa Southampton myönteisiä, joten pelaan brightonia +0.25 tasoituksella. Viime kauden vastaava ottelu, toki ilman yleisö kertoimet olivat 3.29 - 3.2 - 2.48. Nyt ne ovat 2,54 - 3,19 - 3,2. Toki kotietu vaikuttaa katsojien kanssa enemmän, mutta en löydä kokoonpanoista, kotiedusta tai omista menetelmistä Sotonia näin suureksi suosikiksi. 

Pelivalinta: 

Brighton +0.25 @1,833, 2.5/5. pinnacle. kerroinraja 1.76. 

Kommentit (0)