Southampton haastaa Arsenalin

Southampton haastaa Arsenalin

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 21/22 vedonlyönti

Mikel Artetan suojatit saavat lauantaina kello 17:00 vieraita Etelä-Engalnnista, Southamptonista. Arsenal on kahden ottelun tappioputkessa ja janoaa takaisin voittojen tielle. Arsenalin otteet eivät ole muutamaa ottelua lukuunottamatta vakuuttaneet, mutta siitä lisää myöhemmin. 

Southampton on sarjassa vasta 16, mutta tätä ei voida pitää kovinkaan relevanttina. Odotettujen pisteiden valossa (Xpts) Sotonin sijoitus kuuluisi olla kymmenes. Toki Xpts ei ole välttämättä se paras tilasto, sillä tässä ei oteta huomioon ottelun tilanteita. Esimerkiksi yleensä tappioasemassa kerätään enemmän odotettuja maaleja (Xg) kuin johdossa, sillä tappioasemassa pyritään yleensä hyökkäämään enemmän ja puolestaan johdossa ei niin runsaasti. Soton pääsee suhteellisen hyvin maalintekopaikoille, mutta viimeistely on ollut heikkoa. Onnen on kuitenkin jossain vaiheessa käännyttävä. 

Vierailta puuttuvat kaksi todella tärkeää pelaajaa: Oriel Romeu sekä Mohammed Salisu. Romeu on keskikentän ankkuri ja Salisu on ottanut tällä kaudella keskuspuolustajan tontin omakseen. Tämä tarkoittanee Jan Bedanerikin partneroivan Lyancoa vierellä topparina. Keskikentälle voidaan laittaa ranskalainen Ibrahima Diallo, joka on kelpo korvaaja. Myös maalivahtiosastolla on vajausta, sillä ykkösmaalivahdit Alex McCarthy ja Fraser Forster ovat telakalla. Näin ollen taustat reagoivat siirtomarkkinoilla ja täydensivät maalivahtiosastoa 40-vuotiaalla Willy Caballerolla. Caballerolle sorvattiin 5.1.2022 asti kestävä lyhyt sopimus. Poissaolot ovat kieltämättä iso haaste Sotonille, mutta Ralph Hassenhüttlella lienee ässiä hihassaan. 

Arsenal on sekaisin kuin seinäkello, etenkin joukkueen manageri Mikel Arteta. Arteta heiluu kuin heinämies sivurajalla ottelun ollessa käynnissä, mutta selkeätä punaista lankaa ei tunnu löytyvän. Itselleni maanantain Everton ottelun suurin ihmettelyn aihe oli Granit Xhakan 90 minuuttinen. Xhakan edellinen peli oli kahden kuukauden takaa ja Arsenal peluutti Xhakaa heti täydet 90 minuuttia. Xhaka alkoi väsyä selkeästi 60 minuutin kohdalle, mikä näkyi heikkoina suorituksina, kaiken lisäksi sveitsiläisellä oli keltainen kortti alla, mikä vaikeutti pelaamista. Gabriel Marttinellin loukkaannuttua saimme nähdä Artetalta mielenkiintoisen ratkaisun - Eddie Nketiah vaihdettiin kentälle ennen joukkueen kapteeni Pierre-Emerick Aubameyangia sekä Nicolas Pepea. Ei siinä mitään, mutta Nketiahilla loppuu kesällä sopimus eikä uutta sopimusta ole näillä tiedoilla tulossa. 

Soton ei kalpene Arsenalille oikeastaan missään tärkeissä tilastoissa. Toki Arsenalin tälläkin kaudella nähty bounce back on mahdollinen. Sotonin loukkaantumiset ovat jokseenkin arveluttavia, joten lapulle tarttuu Sotonin lisäksi myös overia kaveriksi. Soton on erinomainen joukkue iskemään vastaan ja puolestaan Sotonin poissaolojen pitäisi avata Arsenalille maalintekomahdollisuuksia. Toki ottelusta saattaa tulla myös todella tarkka etenkin Arsenalin heikkojen esitysten johdosta, mutta overista saatu 1.85 kelpaa pelattavaksi.

Pelivalinta: 

Southampton +1.0 @1.77 Nordicbet 3/5. kerroinraja 1.66. + yli 2.5 maalia @1.85 coolbet 1.5/5. kerroinraja 1.77. 

Kommentit (0)