Tottenham venyy Cityn vieraana

Tottenham venyy Cityn vieraana

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 22/23 vedonlyönti

Viikonloppuna nähdään pitkään odotettu kohtaaminen, kun Tottenham matkustaa Manchester Cityn vieraaksi Etihadille. Molemmat joukkueet pelasivat viikolla Mestareiden Liigaa - City voitti Sevillan vakuuttavasti 4-0 vieraskentällä, kun taas Tottenhamin ottelun tuloksesta Marseillea vastaan ei ole vielä kirjoitushetkellä (tiistaina) tietoa. Kumpikin joukkue on Valioliigassa tappioitta jaetulla toisella sijalla. Ottelusta tekee mielenkiintoisen joukkueiden lähes täysin erilaiset lähestymistavat otteluun.  

City saanut palapeliin uuden palan 

Erling Haaland on ollut vielä parempi kuin olen saattanut kuvitella. Kuuteen otteluun 10 maalia ja yksi syöttö on käsittämätön saldo, vaikka joukkuekaverit Haalandin ympärillä ovat maailman eliittiä. Haaland tuo Citylle pitkään odoteltua boxiuhkaa - Haalandilla on älytön kyky liikkua vapaisiin tiloihin ja ssada näin, niin sanottuja helppoja maaleja tililleen. Tähän lisättynä uskomaton juoksuvoima ja laukaus molemmilla jaloilla, niin lähes täydellinen paketti on valmis. Tosin kehitettävää löytyy, niin kuin Cityn keksikenttä pelaaja Kevin de Bruyne sanoi eilisen Sevilla voiton jälkeen. KDB totesi, että Halaland on ollut loistava maalintekijä, mutta kehitettävää löytyy pelinrakenteluvaiheessa ja etenkin siinä, miten Haalandia saa paremmin peliin mukaan. Haaland tuppaa jäämään välillä pitkiksi ajoiksi pelin ulkopuolelle, mutta siitä ei ole ainakaan vielä koitunut sen suurempia haasteita Citylle. 

Tottenhamin vahvuudet korostuvat Cityn vieraana 

Vaikka City ja Haaland ovat olleet alkukaudesta maagisia niin Cityn ongelmat tuppaavat edelleen olevan transitioiden puolustamisessa, kun taas Tottenham on yksi maailman parhaista joukkueista hyökkäämään vastaan. Tottenham kontrolloi pelejä pallottomana vetäytymällä keski- tai matalaanblokkiin ja riiston jälkeen hyökkäävän nopeasti vastaan. Useat joukkueet ovat tajunneet tämän ja peluuttaneet Tottenhamia vastaan viiden alakerralla, mutta kaikesta huolimatta Tottenhamin vastahyökkäyksiä on ollut jopa mahdoton puolustaa. City puolestaan puolustaa ja kontrolloi ottelua pallon kautta. Guardiolan mukaan pallon pitäminen on paras tapa suojella omaa maalia. Väitän, että pelinkuva suosii tässä Tottenhamia. Vaikka City tulee ottamaan pallonhallinnan itselleen, niin Tottenhamille tämä sopii mainiosti, ellei City onnistu luomaan jatkuvasti hyviä maalintekomahdollisuuksia tai Tottenham ei pääse omalta puoleltaan pois Cityn laadukkaan vastaprässin ansiosta. 

Kuudesta edellisestä joukkeuiden välisestä kohtaamisesta Tottenham on voittanut neljä ja Citylle voittoja on kertynyt kaksi. Tottenhamista on muodostunut Guardiolan Citylle jonkin sortin painajainen ja Guardiola yrittää miettiä päänsä puhki, miten minimoida Harry Kanen kosketukset palloon. Kane pystyy pallon saatua jakamaan pelivälinettä eteenpäin Cityn linjan taakse. Cityn kannalta asiaa ei helpota se, että otteluun saatetaan joutua lähtemään ilman Kyle Walkeria ja John Stonesia - etenkin Walkerin puuttuminen olisi todella merkittävä takaisku taivaansinisille, sillä Walker on maailman paras laitapuolustaja puolustamaan transitioita nopeudensa ansiosta.  Guardiola ei suostunut kertomaan tarkempaa ennustetta kaksikon paluusta viheriölle, mutta kovin pitkistä sairaslomista tuskin puhutaan.  Varmuudella joukkuueen toppari Aymeric Laporte on ottelusta sivussa. Tottenhamin leirissä ei ole mainittavia poissoloja. Pidemmittä puheitta Tottenhamin venyminen kelpaa pelivalinnaksi. 

Vedonlyönti pelivalinta: 

Tottenham +1.5 @1.9 3/5. kerroinraja 1.77. Omia pelivalintoja löytyy kauden mittaan ylikerroin vedonlyöntifoorumin puolelta-

Kommentit (0)