Villan vahvalle vireelle jatkoa

Villan vahvalle vireelle jatkoa

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 21/22 vedonlyönti

Aston Villa on päässyt hyvään vireeseen Steven Gerradin saavuttua manageriksi kolme kierrosta sitten. Gerrard on laittanut puolustuspelaamisen kuntoon ja Villa on päästänyt kolmessa ottelussa vain kolme maalia, mitä voidaan pitää hyvänä suorituksena, sillä Manchester City teki näistä maaleista kaksi. Xg:n valossa joukkueen olisi kuulunut päästää noin 2.5 maalia, joten kyseessä ei ole sattumaa, vaikka otanta on todella pieni. Samalla voidaan sanoa, että joukkueen maalimäärät ja luodut paikat ovat vähentyneet. Villa on tehnyt Gerrardin alaisuudessa viisi maalia, mutta luonut vain noin 2.5 maalin verran xg:ta.

Leicester on puolestaan alisuorittanut materiaaliin ja budjettiin nähden koko kauden. Ketut kärsii edelleen puolustuspään poissaoloista ja täten joukkueen manageri Brendan Rodgers on päättänyt pelata 4-2-3-1 muodolla kolmen topparin sijasta. Tämä on näkynyt joukkueen maalimäärissä - maaleja on tehty runsaasti, mutta myös päästetty. Leicester on odotettujen pisteiden sarjataulukossa (Xpts) vasta sijalla 12, mikä ei ole europaikoista taistelevalle joukkuelle tarpeeksi hyvä sijoitus. Eletään kuitenkin joulukuuta ja otteluruuhkan kolkuttaessa ovella on joukkueen pelaamisen parannuttava pisteitä saadakseen. 

Ottelun kuva suosii Villaa

Leicester on tehnyt kahdessa edellisessä ottelussa Watfordia ja Southamptonia vastaan yhteensä kuusi maalia, mutta Villa on aivan erilainen haaste ketuille. Leicester pystyi edellisissä otteluissa pelaamaan vahvuuksillaan eli vastahyökkäämään nopeasti korkealla pelaavien linjojen taakse. Puolestaan Villa puolustaa todella tiiviisti ja luovuttanee pallonhallinnan Leicesterille. Villan tavoite on kyetä ottamaan pois Leicesterin nopeat hyökkäykset ja pitämään pallon mahdollisimman kaukana keskustasta. Tämä nähtiin jo osittain Citya vastaan ja siinä onnistuttiinkin kohtalaisen hyvin - City loi xg:ta vain noin maalin verran ja toinen puoliaika oli jokseenkin tasaista pelaamista. Leicesterin ongelmat ovat olleet puolustuksessa ja tasapainoa on etsitty koko kausi. Vaikka Villa ei ole saanut luotua edellisessä otteluissa tarpeeksi maaliodottamaa, uskon sen muuttuvan sunnuntaina. Villa pääsee pelaamaan vahvuuksillaan eli juoksemaan Leicesterin repaleista linjaa vastaan ja sen taakse. 

Molemmilla joukkueilla on pelaajia lasaretissa, joten aivan ykkösmiehistöllä ei päästä lähtemään otteluun. Villalta sivussa ovat Matt Target, Bertrand Traore sekä Leon Bailey. Danny Ingsin pelaaminen on vielä epävarmaa, tuskin ainakaan avauksessa miestä nähdään. Leicesterilla ovat edelleen sivussa Wesley Fofana, James Justin, Ricardo Pereira sekä Yuri Tielemans. James Maddisonilla on pientä kolhua, mutta mies parsitaan luultavasti pelikuntoon. Leicesterin poissaolot ovat hieman isompi lovi, sillä Ashley Young pystyy paikata kelvollisesti Targettia vasemman puolustajan tontilla ja hyökkäykseen löytyy kohtalaisia vaihtoehtoja Leon Baileyn tilalle. 

Mielestäni kertoimissa näkyy liikaa Leicesterin hyvä viime kausi ja näen Villan markkinaa suurempana suosikkina kotikentällään. Toki Leicesterilla on erittäin paljon piilossa olevaa potentiaalia ja heillä on kaikki ainekset top6 sijoituksille, jos vain peli saadaan kohdilleen. 

Pelivalinta: 

Aston Villa - Leicester: Aston Villa +0/DNB @1.83 coolbet. 2/5. prosenttiarvioni otteluun: 41 - 28 - 31.

Kommentit (0)