West Ham haastaa Manchester Unitedin

West Ham haastaa Manchester Unitedin

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 21/22 vedonlyönti 

Lauantaina käydään erittäin mielenkiintoinen ottelu ajatellen ensi kauden Eurooppaan oikeuttavia sijoja. West Ham on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, mikä oikeuttaa vielä Mestareiden-Liigan paikkaan. Manchester United on vain kahden pisteen päässä Hammersista ja heillä on yksi peli vähemmän pelattuna, joten ottelusta ei mielenkiintoa puutu. West Ham on jatkanut viime kauden jälkeistä erinomaista virettään. Joukkueen manageri David Moyes on luonut erittäin toimivan pelitavan ja saanut kehitettyä jo ennestään hyviä pelaajia vieläkin paremmiksi. 

Puolestaan Unitedin peräsimessä oleva Ralf Ragnick tuli seuraan seitsemän kierrosta sitten pois potkitun Ole Gunnar Solksjaerin tilalle. Saldona Ragnickilla on neljä voittoa, kaksi tasapeliä sekä yksi tappio. Kelvollinen aloitus tulosten valossa. Ragnickin alaisuudessa Unitedin ainoa isompi testi on ollut Aston Villan kohtaaminen kahdesti, ensin Liiga-Cupissa ja heti perään Valioliigassa. Villa antoi molemmissa peleissä todella kovan haasteen, vaikka United raapi voiton ja tasapelin. Unitedin pelissä on vielä paljon kehitettävää, mikäli haaveilevat top4 sijoituksesta. 

Alakerroissa kysymysmerkkejä

Viimeisessä kuudessa ottelussa Unitedin on päästänyt vastustajat laukomaan 43 kertaa omaa maalia kohti, mikä on sarjassa eniten. Useissa otteluissa joukkueen maalivahti David De Gea on ollut joukkueen paras pelaaja, mikä ei ole Unitedin tasoiselle joukkueelle hyvä asia. West Hamin vastaava lukema on 33, mikä on yhdeksänneksi huonoin lukema. Samaan aikaan United on päästänyt vain 10 suurta maalintekomahdollisuutta, mikä on puolestaan seitsemänneksi pienin lukema, joten vastustajat eivät ole päässeet aivan huippupaikoille, mutta laukauksia tulee liikaa. United on kohdannut kuuden viimeisen ottelun aikana Burnleyn, Norwichin sekä Newcastle, jotka kaikki ovat putoamisviivan alapuolella. 

West Ham on kärsinyt runsaasti alakerran loukkaantumisista, mitkä ovat näkyneet suoraan tulostaululla. Oma pää ei ole ollut totutun laisessa tasapainossa ja vastustajat ovat päässeet liian usein hyville maalintekopaikoille. Kuudessa edellisessä ottelussa omiin on mennyt 13 suurta maalintekomahdollisuutta. Sivussa ovat olleet kolme alakerran avauksenpelaajaa: Aaron Creswell, Kurt Zouma sekä Angelo Ogbonna. Myös sarjan parhaimpiin pääpelaajiin lukeutuva Tomas Soucek on ollut sivussa koronan takia, mutta palannee avauskokoonpanoon viikonlopuksi. Tämän lisäksi Kurt Zouma oli jo edellisessä ottelussa penkillä, joten on hyvin mahdollista nähdä ranskalainen avauskokoonpanossa. 

West Ham tulee puolustamaan matalalla omalla puolella tilanteesta riippuen ja antamaan pallonhallinnan Unitedille. Unitedin ongelmat ovat edelleen matalan blokin murtamisessa ja vastahyökkäysten puolustamisessa. WHU on puolestaan liigan parhaimpia vastahyökkäysjoukkueita ja näin ollen uskon pelistä tulevan vaikea Unitedille. Myös erikoistilanteissa on West Hamin mahdollisuus - etenkin Soucekin palatessa avauskokoonpanoon Zouman kera on West Hamilla oiva mahdollisuus iskeä esimerkiksi kulmapotkuista. 

Pelivalinta: 

West Ham +0.75. @1.74 N. 2.5/5. Kerroinraja 1.67.

Kommentit (0)