17.6 MM-futis: Vapautunut Brasilia juoksee Meksikon yli

17.6 MM-futis: Vapautunut Brasilia juoksee Meksikon yli

Viki blogi

Comments: 3

Brasilia - Meksiko

Brasilia-1.5 at 2.15 (54%) 5/5 (pinnacle)

 

Brasilia aloitti kisat 3-1 voitolla Kroatiasta. Vaikka ottelu ratkesikin kyseenalaiseen rangaistuspotkuun, oli Brasilia parempi joukku. Avausvoiton jälkeen Brasilia pääsee Meksikon kimppuun paljon vapautuneemmin ja odotettavissa on selvästi parempaa peliä. Hulkin pelaaminen on epävarmaa, mutta se voi olla Meksikoa vastaan jopa positiivinen asia.

 

Meksiko voitti umpisurkean Kamerunin 1-0 ja se taistelee Kroatian kanssa jatkopaikasta. Meksiko näytti pirteälle avausottelussaan, mutta Kamerun oli yksi ensimmäisen kierroksen surkeimmista tapauksista. Tänään vastus on paljon kovempi ja jo Kamerunin staattinen hyökkäys aiheutti Meksikolle ongelmia. Hidas puolustus on virhealtis, mutta vastahyökkäyksissä on Meksikon sauma.

 

Brasilian kolmikko Neymar-Oscar-"Hulk" vaihtelee paikkoja vapaasti ja Meksikon virhealttiille puolustukselle tulee pitkä ilta. Brasilia pääsee varmasti vapautuneemmin otteluun ja nopeahkon avausmaalin syntyessä voi taululla olla todella rumat lukemat. Avauspeli näytti jo kotituomareiden merkityksen ja mm. kyseenalaiset riistot hyökkäyspäässä menee usein läpi sormien.

 

Venäjä - Etelä-Korea

Under 2.25 at 2.01 (56%) 4.5/5 (Sbobet) 


Venäjä oli karsinnoissa Portugalia parempi ja eteni suoraan MM-turnaukseen. Fabio Capellon johtama Venäjä ei ole yhtä yllätysvalmis materiaaliltaan kuin edellisissä arvokisoissa, mutta ei Venäjä ole helppo vastus kenellekkään. Puolustus on hidas, mutta kovaotteinen, eikä Venäjä päästänyt karsinnoissa kuin 5 maalia. Hyökkäypäässä ei ole enää Arshavinin kaltaisia taitureita ja Shirokovin loukkaantuminen ennen kisoja oli todella iso menetys.

 

2002 maailman tietoisuuteen nousseella Etelä-Korean jalkapallomaajoukkueella kävi lohkoarvonnassa tuuri. H-lohko on Belgian jälkeen todella tasainen ja oikeastaan kuka tahansa voi mennä jatkoon. Etelä-Korean harjoituspelit ennen kisoja eivät paljo lupaa, mutta Etelä-Korea hyvin organisoitu joukkue voi yllättää monet. Vastahyökkäykset lähtevät terävästi, mutta onko Etelä-Korea liian ennalta arvattava?

 

Kumpaakin joukkuetta pohtiessa herää kysymys, kuka tekee maalit? Kumpikin joukkue puolustaa todella laadukkaasti ja kummaltakin puuttuu maailmanluokan viimeistelijä. Odotettavissa on tasainen ottelu ja vaikka Venäjän materiaali on parempi, voi se turhautua ja Etelä-Korea rankaisee vastahyökkäyksistä. Maalin peli suuntaan tai toiseen, voi mennä yhtä tylsäksi kuin Iran-Nigeria.

 


Kommentit (3)

Nyt tuli kyllä selvä

Nyt tuli kyllä selvä virhearviointi. Meksiko oli selvästi parempi kuin mitä osasi odottaa, pelasi taktisesti todella kypsästi. Ei ollut kyllä Brasiliakaan tasollaan, vaikka se saikin monta varmaa maalipaikkaa. Johtomaali olisi muuttanut pelin kuvan, mutta tasapeli kyllä aika oikea tulos.

Meksiko on saanut pakettiaan

Meksiko on saanut pakettiaan paremmaksi siitä mikä karsinnoissa floppasi.

Plaah..

Hyvältä näytti, kunnes 20.minuuttia ennen loppua Venäjän maalivahdilta nähtiin ehkä MM-historian pahin hörppy. Täysin käsittämätön imaisu ja sen jälkeen Venäjä lähti hyökkäilemään. Eihän siinä mennytkkän kuin hetki ja hirveän pompun jälkeen tasoitus. Taisi olla vielä paitsiokin. Noh, mennään eteenpäin.