3.6: Kauden ensimmäinen keskiviikon kierros

3.6: Kauden ensimmäinen keskiviikon kierros

Viki blogi

Comments: 1

Chapecoense - Joinville

Under 2 at 2.04 (54%) 2/5

 

Chapecoense on aloittanut kauden melko odotetusti voittamalla molemmat kotipelit, mutta häviämällä molemmat vieraspelit. Joukkueella on selvät heikkoutensa, joihin lukeutuu mm. pelien hallitseminen, jota se joutuu tänään tekemään. Tärkeän pelintekijän Camilon poissaolo ei ole auttanut asiaan.

 

Joinville on aloittanut kautensa surkeasti ja tällä hetkellä näyttää, että joukkue uhkaa jäädä jonkunlaiseksi heittopussiksi. Brasiliassa joukkueet eivät tykkää pitää palloa ja Joinvillen 26% possession kauden avauspelissä lienee jonkunlainen ennätys. Joukkue ei ole tarpeeksi laadukas ja se lähtenee puolustamaan tasapeliä.

 

Kotijoukkueelle jäänee pallonhallinta ja hyökkääminen voi tuottaa hankaluuksia ilman nopeita pistohyökkäyksiä. Joinvillelle en osaa maalia tässä pelissä budjetoida, ja pelin avaimet ovat täysin kotijoukkueen käsissä. Repeämisen riski on olemassa, miksi pieni panostaso.

 

Avain - Atletico Mineiro

Avai+0.25 at 2.24 (50%) 3/5

 

Availta ei hirveästi odotettu, mutta joukkue on aloittanut kautensa loistavasti. Ainoa tappio tuli vahvalle Internacionalille ja kaksi edellistä ottelua joukkue onkin voittanut. Availla on vahva flow päällä ja kotiedun turvin sillä on kaikki mahdollisuudet yllättää tänäänkin.

 

Atl.Mineiro on niin ikään aloittanut kautensa hyvin ja joukkue on nostettu mestaruustaisteluun mukaan. Itse en kuitenkaan vielä niin hyväksi joukkuetta näe ja vieraspelaaminen on edelleen iso ongelma. Atletico oli viime kaudella huonoimpia vierasjoukkueita, eikä voittoja ole vielä tälläkään kaudella tullut.

 

Availta puuttuu avauksen miehiä, mutta vierailta on sivussa tärkeä Datolo. Avai ei ole läheskään vierasjoukkueen tasoinen materiaaliltaan, mutta joukkueella on vahva hurmos päällä. Atl.Mineiron vahvat vastahyökkäykset voivat olla murhaavia, mutta Datolon poissaolo tylsentänee terää. Kotiedun merkitys on suuri ja uskon Avain vahvojen otteiden jatkuvan.

 

Cruzeiro - Flamengo

Over 2.5 at 2.25 (52%) 4/5

 

Cruzeiro teki eilen jotain käsittämätöntä. Neljän voitottoman ottelun jälkeen kaksi mestaruutta peräkkäin voittanut valmentaja Marcelo Oliveira sai potkut ja tilalle nimettiin maailman pisimmän CV:n omaava Vanderlei Luxemburgo. Cruzeiro on ollut kaksi vuotta putkeen selvä ykkönen, mutta valmentajan vaihtaminen ja avainpelaajien menettäminen ovat pudottaneet odotusarvoa selvästi.

 

Flamengon puikoissa vielä alkukaudessa ollut Luxemburgo saa tänään vastaansa entisensä seuransa. Myös Flamengon alkukausi on ollut surullinen, eikä tulevaisuus näytä kovinkaan valoisalta. Fluminensestä tullut valmentaja Borges osaa hommansa ja maaliodottama nousee tämän vaihdoksen myötä, mutta organisaation isoja ongelmia se ei ratkaise.

 

Brasiliassa valmentajat vaihtuvat niin paljon että selvää etua siitä harvoin saa. Uskon kuitenkin, että Cruzeirossa nähdään jonkunlainen kuherruskuukausi ja joukkueen näyttöhalut ovat kovat. Vielä kun vastassa on haavoittuvainen Flamengo voi ottelusta tulla maalirikas. Molemmat joukkueet osaavat halutessaan tehdä maaleja ja yksilötaitoa kentällä riittää.

 

Gremio - Corinthians

Corinthians +0.5 at 1.88 (58%) 3/5

 

Myös Gremio kuuluu valmentajaansa vaihtaneiden kerhoon, kun Scolari sai lähteä. Gremio on vaihdoksensa jälkeen pyrkinyt olemaan enemmän palloa hallitseva joukkue, mutta materiaalin riittävyys arveluttaa. Vahvaan puolustukseen aiemmin nojannut Gremio on kotonaan vaikea voitettava, mutta ei joukkue ole niin hyvä kuin oletetaan.

 

Corinthians oli vielä kauden alkaessa ykkössuosikki, mutta paljon on kerennyt muuttua. Seura kertoi talousongelmistaa, ja avainpelaajat ovat saaneet etsiä uutta seutaa. Ykköstykki Guerrero vaihtoi jo maisemaa ja seuraava lähtijä lienee Brasilian maajoukkuemies Elias. Corinthiansin materiaali on kuitenkin laadukas ja valmentaja on maan paras.

 

Kumpikaan joukkue ei ole aloittanut kauttaan odotetusti, mutta Corinthians omaa enemmän potentiaalia.  Tite on sarjan paras valmentaja ja pystynee ratkaisemaan tietyt pelilliset ongelmat paremmin kuin kukaan muu. Tuloksia on kuitenkin tultava pian, sillä muuten jälleen yksi seura vaihtaa valmentajaa. Vieraiden peruspelaaminen on laadukkaampaa enkä näe sen häviävän tätä peliä.

 


Kommentit (1)

Peukku

Tätä lisää