Tein itselleni muistiinpanoja, että mikä meni pieleen kuluneella kaudella, jotta muistaisin ne, jos vielä eteen tulee. Olotilojen ollessa ihan maissa ja pää jumissa, niin ehkä ne ymmärtää paremmin, kun ne ovat jossakin ylhäällä. Kirjoitin ne blogimuotoon, jos joku muu sattuisi hyötymään jostain kohdasta ja mikäli ei niin täältä ne eivät ainakaan huku itseltäni.

Mitä opin arvioiden teosta (omilla menetelmilläni) koronakauden aikana ja miten olisi kuulunut toimia.

Arvioihin käytetyn ajan, vapaa-ajan sekä yöunien määrän pitää pysyä tasapainossa, jotta saavuttaisi maksimaalisen tason työssä. Tässä asiassa viime kaudella mokasin ja pahasti. Normaalikautta tiiviimpi ottelutahti ja arvioiden teon hidastuminen, pelaajien pelaamisen epävarmuuksien vuoksi johtivat siihen, että karsin kaikesta muusta, jotta saisin aikaa lisää arvioiden teolle. Kuitenkin kun työ muuttuu raskaaksi ja ilottomaksi, niin myös virheet lisääntyvät, kuten vielä meneillään olevalla kaudella kävi.

NBA:ssa pelattiin käytännössä joka päivä, ainoastaan tähdistöottelu-tauko ja jouluaatto taisivat olla välipäiviä ja jouluaattokin oli aivan kauden alkuun. 

Minun ei olisi pitänyt nostaa työtaakkaa edellisiin kausiin nähden, vaan toimia kuten huhtikuun ja toukokuun pitämällä välipäiviä ja jättämällä otteluita arvioimatta, mikäli oli liikaa epävarmuustekijöitä. Tällöin työnteko olisi varmasti maistunut paremmin läpi kauden, enkä olisi luultavasti ajautunut kovaan stressitilaan ja ahdistuneisuuteen, jonka myötä univaikeudet tulivat myös mukaan kuvioihin.

Olen luonteeltani ennemminkin pessimisti kuin optimisti ja ajatusmaailmani normaalistikin on sellainen, että näen asioissa enempi uhkia kuin mahdollisuuksia. Tämä korostui tällä kaudella, kun minun oli todella vaikea päästä eroon ahdistuksesta ja stressistä. Lopulta vasta ihan loppukaudesta sain käännettyä olotilani tyynemmille vesille.

Tästä opin sen, että vaikka mielestäni olen pystynyt kehittämään monia heikkoja ominaisuuksiani, niin paljon on tekemistä vielä. Erityisesti opin myös sen, että älä ole ongelmiesi ja huoliesi kanssa yksin, vaan kerro niistä parhaille ystävillesi. Vaikka he eivät välttämättä aivan tarkkaan ymmärrä mitä teet työksesi, niin he tuntevat parhaiten sinut ja luonteesi, joka on tärkeintä!

Yksinäinen susi vertaus saattaa kuulostaa hienolta, mutta yksinäisyyden tunne on todella ahdistava olotila, joka pidemmälle mennessään voi johtaa muun muassa masennukseen. Pidä mielessäsi, että vaikka olisitkin luonteeltasi vahvasti introvertti, niin yksin viihtyminen ja yksinäisyys ovat aivan eri asiat. Tällä kaudella koin yksinäisyyttä mielestäni ensimmäistä kertaa aikuisiällä.

Ymmärrän nyt paremmin, että omalla kohdalla tuo muotisana tarkoittaa sitä, että en kaipaa ympärilleni ns. hyvän päivän tuttuja, vaan minulle riittävät hyvät ystävät joiden kanssa voin puhua mistä tahansa. Olen kompelö ja hermoilen, jos joudun mielestäni turhiin small-talk tilanteisiin minulle vieraiden ihmisten kanssa. Uskon, että ystäväni pitävät minun seurastani, sillä olen mielestäni mm. hyvä kuuntelija tarvittaessa ja bileissä en todellakaan ole mikään nurkkaan vetäytyjä, mikäli kyseessä on vapaamuotoista menoa. Häät ja kaikki viralliset juhlat puheineen ja leikkeineen, johon pitäisi osallistua aiheuttavat sen sijan ahdistusta ja jopa pelkoa.

Kauden alku tuli tällä kaudella eteen niin nopeasti, että kaikki aika meni NBA:n pohjatyön tekemiseen. Ensi kaudella entistä enemmissä määrin valmistelen myös muut asiat paljon paremmin kuosiin. Väsään eri tilanteiseen sopivia soittolistoja, listaan leffoja ja sarjoja mitä katsella, kun tällä kaudella monesti etsin jotain hyvää leffaa katsottavaksi, mutta kun en löytänyt niin jatkoinkin vaan työntekoa. Ostan uuden säkkituolin, jossa on mukava rentoutua edellä mainittujen asioiden äärellä. Kuntoilen ja teen ruokaa itse useammin, ruuanlaitto on kuulunut aikaisemmin harrastuksiini, mutta tällä kaudella vedin käytännössä ainoastaan valmisruokaa ja tuli käytyä läpi varmaan jokainen valmisruokaperhe. Ostin heti koronan alun jälkeen kuntopyörän, mutta käyttö on jäänyt hyvin minimiin. Viimeisenä, mutta ehdottomasti tärkeimpänä asiana tulee muistaa olla yhteydessä ystäviini, kun niitä kuitenkin riittää.

Ei lähes puolivuotta voi vaan olla pelkkää työntekoa ja yksinoloa. On myös täysin eri asia nähdä frendejä kasvotusten kuin messengerissä tai edes soittamalla.

Vihjeissä muista, että sinä tiedät parhaiten! Mikäli esimerkiksi vihjeiden aikataulu tai se, että en kirjoita perusteluja ei sovi kaikille mahdollisille peesaajille, niin se ei ole sinun ongelmasi. Lisäksi muista, että sinulla ei ole mitään velvollisuutta vihjata tai et ole kellekään niitä velkaa. Lisäksi loppupeleissä vaikka kausi oli tappiollinen, niin -15 yksikköä on hyvin pieni määrä oikealla kassanhallinnalla, kuitenkin toissa kausi +70 yksikköä ja vuosien mittaan lukuisat todella tuottoisat kaudet. Vedonlyönnissä ei voi aina voittaa ja tulee kausia jolloin virheitä tulee enemmän kuin toisilla kausilla, vaikka varianssin osuutta ei huomioitaisi lainkaan.

Sosiaalisen median käyttö on hyvä kauden ajaksi laittaa minimiin, sillä se takaa parhaiten työrauhan. Jos ei pysty sivuuttamaan negatiivista palautetta ja trollien provoamista, niin älä lue niitä. Sillä, kun negatiivisuus alkaa käydä liiaksi päälle, niin sitä alkaa näkemään kaikkialla ympärillään niissäkin asioissa, joissa sitä ei edes oikeasti ole tai joihin normaalisti ei kiinnitä huomiota.

Mikäli näitä pystyn noudattamaan, niin pitkässä juoksussa tulos tulemaan olemaan hyvää, sillä valueta totaleissa riittää, sillä sen huomaa jo siitä, kuinka paljon lähes joka ottelun linjat/kertoimet liikkuvat niiden julkaisun ja ottelun alun välillä, vaikka mitään uutta infoa sinä aikana ei tulisikaan.

Eli tärkeimpinä seikkoina muista panostaa henkiseen hyvinvointiin ja ennen kaikkea muista, että sinulla on ystäviä, joiden kanssa viettää aikaa. Ei NBA voi olla koko elämä puolet vuodesta.

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Vedonlyöntibonus: 20 € ilmaisveto

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Minimikerroin 1,5. Tarjous voimassa 30 päivää.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 150 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

KOODI: WELCOME150 Kierrätysvaatimus 16x (talletus+bonus) Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.5. Maksimivoitot bonuksella on 10x myönnettyyn bonussummaan nähden.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 150 € asti!

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus) Minimikerroin kierrättäessä on 1.50. Kierrätysaikaa on 30 pv. Maksimipanos bonuksen ollessa aktiivisena on arvoltaan sama kuin ensitalletuksen arvo.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.