Alkaa NBA:ssa näkymään jo nyt ottelurasitus ja valtava määrä loukkaantumisia sekä joukkueiden varovaisuuden vuoksi aiheutuvia pelaajien lepuutuksia. Tähän päälle vielä koronatartunnat, sekä altistumiset. NBA:n linjakin tuntuu olevan hyvin epäselvä koronainformaatiossa.

Toissa yönä esimerkiksi Netsin supertähti Kevin Durant vedettiin sivuun aivan ottelun alla, kesken alkulämmittelyjen. Hänet kuitenkin päästettiin vielä parketille ensimmäisellä neljänneksellä pelaten 19 minuuttia, mutta puoliajan jälkeen enää ei. Tämä syystä, että hän oli ollut tekemissä koronatartunnan saaneen henkilön kanssa. Netsillä oli viime yönä myös ottelu, mutta kukaan ei tuntunut tietävän ennen ottelua, että voiko hän pelata vai ei. Lopulta lähellä ottelua selvisi, että hänet on laitetttu koronakaranteeniin kuten kuuluukin 7 päivän ajaksi. Se mistä epävarmuus taisi johtua oli, että he tutkivat kuinka pahasti hän oli altistunut. NBA ei ole kovin avoin koronatiedottamisessa, vaan ensiksi huhut tulevat muualta.

Eilen myös tuli lähellä otteluita kaksi poissaoloa täysin puskista. Detroit Pistonkin Derrick Rose, jonka piti pelata joukkueen back-to-back otteluista se jälkimmäinen (päivitys: Rosen poissaolon syyksi paljastui seuraavana päivänä, että hänet treidattiin tänään Knicksiin). Myös muutamaa minuuttia ennen ottelua tuli tieto, että Orlando Magicin tärkeä pistemies Evan Fournier on poissa selkävaivojen vuoksi. Hänen selkävaivansa eivät olleet uusi juttu, mutta häntä ei löytynyt mistään loukkaantumislistalta ja hän oli pelannut sen jälkeen, kun ollut sivussa jo pidemmän aikaa normaaleja peliminuutteja, myös back-to-back otteluissa.

Kahden viime yön otteluissa on kesken ottelun loukkaantunut pelaajia taas useita ja tämä ei voi olla liittymättä aivan liian ripeän ottelutahdin tuomaan rasitukseen. Kuitenkin NBA-päätti, että All-Stars -ottelu tällä kaudella pelataan. Tähän esimerkiksi LeBron James, otti nopeasti kantaa, että erittäin huono päätös, että paljon ennemmin olisi kaivannut muutaman päivän tauon rankan kauden vuoksi sekä myös, että ottelun järjestäminen ei ole kannattavaa tässä pandemian vaiheessa. Tuossa on kaikenlaisia riskejä, joista pahin että mikäli joku saisi koronatartunnan ja se selviäisi ottelun jälkeen, niin siinä olisi aika läjä supertähtiä karanteenissa tai ehkä saaneet osa tartunnankin.

Nämä asiat tekevät tällä hetkellä todella vaikeaa vihjata kohteita Suomen aikaa illalla, koska aina lähes jokaisella joukkueella on vielä kokoonpanoissa epäselvyyksiä. Normaalisti loukkaantumisten painottamisessa arvioissa on saanut jopa etua, mutta tällä hetkellä on todella vaikeaa tehdä painotuksia, koska pelaajien pelaamisia on niin vaikea arvioida etukäteen ja viime aikoina poissaoloja on tullut vieläpä täysin yllättäen. Yllätykset näkee kerroinmuutoksista hyvin, että nämä todella ovat olleet täysiä yllätyksiä myös markkinoille.

Vihjaaminen tässä muodossa kuin sitä teen on muuttunut todella riskipitoiseksi kokoonpanoepäselvyyksien vuoksi. Mennään nyt vielä torstaihin asti ja katsotaan, jos tilanne kärjistyy lisää vai miten käy. Mikäli meno jatkuu samana, niin alan vihjata vasta yöllä, kun kokoonpanot ovat selvillä, koska tämä on eduksi itselleni sekä peesaajille. Tällä meiningillä ei vain ole järkevää vihjata Suomen aikaa iltaisin, jos jatkuvasti tulee ylläreitä lähempänä otteluita.

Tällä hetkellä olo on kaukana rennosta, koska aika on kortilla jo muutenkin, niin tällä hetkellä kaikki pienetkin ylimääräiset tekijät vaikuttavat lisästressinä, jotka olisivat olleet muina kausina ok.

Esimerkiksi kiinnostus vedonlyöntiin yleisesti tai minun vedonlyöntiini ja analyyseihin on räjähdysmäisesti kasvanut verrattuna viime kausiin. Tämä on todella hienoa. Ongelma kuitenkin tässä on kysymysten kasvanut määrä, koska minulla on pakkomielle vastata kysymyksiin tai tunnen, että olisin kusipää, mikäli en vastaisi asiallisiin kysymyksiin. Sama sähköpostien kanssa, jossa kysytään jotain, niin vastaan niihin mahdollisimman nopeasti, vaikka yhtä hyvin kerkeäisi vastaamaan päivän parinkin päästä. Eli toivon ystävällisesti, että älkää kyselkö minulta nyt yleisjuttuja minun vedonlyönnistäni, analyyseistä tai yleisesti vedonlyönnistä, jotta saisin stressitasoani hieman alemmaksi ja ehkä rentouden takaisin työhöni. Vaikka välillä omasta aloitteesta horisenkin Twitterissä, niin teen tämän silloin, kun itselläni on siihen aikaa ja usein asiat eivät koske vedonlyöntiä, joka hyvä tapa viedä oikeilla hetkillä ajatukset pois työstä hetkeksi.

Tulossa on jossain vaiheessa haastattelu, jossa toivottavasti monia kiinnostavaa asiaa, katsotaan mitä toimittaja on ajatellut kysellä ja kirjoittaa. Myös kauden jälkeen minulla on aikaa vastata kysymyksiin, koska silloin lomailen ja olen hyvin rennolla päällä useimmiten. Ymmärrän kyllä, että kysymyksiä tulee mieleen, kun kausi on päällä, vaikka kuinka sanoisi ennen kautta, että kyselkää nyt, että kauden aikana minulla ei ole aikaa vastailla kysymyksiin. Useimmiten kysyttävää tulee mieleen, vasta kun tilanne on ns. päällä.

Moni ei varmasti ymmärrä (ei pidäkään, vasta kun olen selventänyt asiaa), että kysymykset katkaisevat aina minun arviointirytmini ja aiheuttavat lisästressiä, koska minulla on myös melkoinen pakkomielle aikataulutuksiin ja siihen, että olo olisi jatkuvasti sellainen, että olen ”tilanteen herra”. Tällä kaudella tuossakin ollut ongelmia juuri noiden loukkaantumisinfojen ongelmallisuuden vuoksi. Arkielämästä esimerkki, että en koskaan tilaa kotiinkuljetuksella ruokaa, koska silloin minulta katoaa mielestäni kontrolli, koska en tiedä minuutilleen, milloin ruoka saapuu ja odotellessa en saa mitään muuta aikaiseksi kuin vain odotan, että milloin ovikello soi kävellen rauhattomasti ympäri kämppääni ja kurkkailemalla ikkunasta. Olen elämäni aikana tainnut tilata ruokaa kotiinkuljetuksella alle viisi kertaa. Siksi kauden aikana, jos haen pikaruokaa on kiireisissä tilanteissa lähes aina paikkana Subway, koska siellä näen tarkalleen, milloin ruokani saan.

Eli minulla on kauden aikana useita pakkomielteitä, jotka eivät ole ongelma, jos asiat menevät kuten tahdon. Näitä vastaavasti kesällä lomaillessa ei juuri ole, paitsi mökillä isännän pitää olla aina grillimestari ja grilli on hänen tonttiaan. Toki näistäkin olisi järkevää puhua myös psykologille, mutta tähän asti on ollut reilusti muutakin puhuttavaa.

Ei kukaan osannut etukäteen tietää täysin, että millainen kausi on tiedossa, mutta tämä ei ole sitä mitä olisi toivonut. Mikäli alan vihjaamaan vain öisin, eikä pysty valvomaan, niin tärkeintä on, että juuri kukaan tuskin tässä on jäänyt tappiolle, ellei tule pahoja tappiopäiviä tuohon torstaihin mennessä.

On hyvin mahdollista, että vihjaan kyllä vielä tulevankin kauden ilmaiseksi, mikäli mahdolliset maksublokit sen suo ja kausi on normaali, eikä maailma ole enää koronan vallassa jostain yllättävästä syystä. Tällä hetkellä maksullisen vihjepalvelun pitäminen ei voisi vähempää kiinnostaa, koska siinä käy aina niin, että jotkut maksavat asiakkaat luulevat voivansa vaatia minulta mitä vain, koska maksavat palvelusta riippumatta onko se vihjeiden tason kannalta hyvä asia tai ei.

Terveisin täältä pakkomielteiden betsikeitaalta,

Marko Virtanen

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % jopa 100 €

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus). Max. panos bonuksella pelatessa on 50 €. Kierrätysaikaa on 30pv. Kierrätyksessä huomioidaan single-vedot min. kertoimella 2.00 ja yhdistelmävedot min. kertoimella 1.50 per kohde.

Vedonlyöntibonus: 7 € ilmaisveto + 100% 200€

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille Ilmaisveto:

Lunasta koodilla: LOVE7BET Kierrätys 10x. Kierrätysaikaa on 5 päivää.

Bonus:

Talletus + bonus tulee kierrättää 6 kertaa ennen kotiutusta. Kierrätykseen lasketaan mukaan vain yhdistelmävedot minimikertoimella 1.25 per kohde ja yhdistelmävedon kokonaiskertoimen tulee olla vähintään 1.80. Kierrätysaikaa on 21 päivää.

 

Vedonlyöntibonus: 200% 60€ asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Valitse kolmen tarjouksen väliltä: Talleta 10 €, saat heti 10 € bonuksen vain 1x kierrätyksellä. Talleta 20 €, saat heti 30 € bonuksen 5x kierrätyksellä. Talleta 30 €, saat heti 60 € bonuksen 10x kierrätyksellä. Minimikerroin on 1,7 singleissä ja 1,5 yhdistelmävedoissa per kohde. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.