Euroviisuennakko Sukkelan tapaan

Euroviisuennakko Sukkelan tapaan

päivitetty: Keskiviikko, 07.12.2016, 23:21

Comments: 0

NYT PUSKETAAN

Lopullinen Euroviisuseuranta 2015:

 

1. Slovenia

Hieno kipale Viisujen alkuun, mutta Maraayan ja Slovenian kannalta haaveet viiden kärjestä menevät valitettavasti tuohon paikkaan. Maraayalla on tosi mielenkiintoinen ääni ja hän on vetänyt jatkuvasti esityksensä virheettömästi. Jurylta varmasti tiedossa pisteitä, koska esitys ja laulu ovat onnistuneita ja myös uskoisin, että erikoisesta äänestä tulee lisäpisteitä. Tänä vuonna ennätysmäärä finalisteja, niin iso pelko, että puhelinäänestäjät unohtavat Maraayan pitkän lähetyksen aikana. Toivottavasti Maraayalla on hyvä sponssidiili noista kuulokkeista, kun koomisiltahan ne näyttävät tuon asun kanssa, mutta ei se pisteisiin vaikuta, kunhan vain hieman huvitti. Hyvältä paikalta olisi saattanut yltää jopa viiden kärkeen, nyt tuolta paikalta hieman alempana.

SIJOITUS 8-11

2. Ranska

Perus Ranskaa, eli vanhahtava, hyvä esittäjä ja ääni sekä vetää tunteella, mutta kappaleena tylsääkin tylsempi. Jurylta jotain pisteitä. Puhelinäänestäjät eivät muista koko biisiä, enää hetken päästä esityksestä.

SIJOITUS 22-25

3. Israel

Uskoisin, että tuolle jannulle myytäisiin mansikkasiideri ilman papereita vaikka vasta 16-vuotias. Kuuntelin pari kertaa Jury-harkat ja mielestäni semifinaalin nähden heikko, tosin en pitänyt siinäkään. Tämän arvioiminen hieman vaikeaa, kun mm. Twitterissä mm. useammilla vanhemmilla sedillä Calvin Kleinit kostuivat tämän kolmeminuuttisen aikana. En kuitenkaan usko, että Jury tällästä nuorisotalolevelin biisiä arvostaa ja vanhojen setien muisti ei riitä, kun esityspaikka niin alussa.

SIJOITUS 13-21

4. Viro

Musiikkividen perusteella oli oma suosikkini, niin kisan kärkeen kuin omaankin makuun. Valitettavasti usein live voi muuttaa kaiken. Itse pidän edelleen tästä, mutta selkeä pettymys tämä on livenä. Naissolisti hoitaa hommansa kunnolla, mutta tuo ukkeli tuossa väsyneen olosena rämpyttää kitaraansa ja dueton välinen kemia ja kipinöinti puuttuu täysin. Tämä äijähän kai ollut mukana tekemässä biisiä, niin kai tahtoi mukaan, että voi Viru hotellin aulabaarissa heitellä yläfemmoja suomituristeille, kun teeveestä tuttu. Lisäksi esityspaikkakin kehno. Kaikesta moitteista huolimatta biisi itsessään on kova ja ehkä liian kovaakin kritiikkiä tässä, mutta kun tällä olisi ollut kaikki ainekset jopa aivan kärkeen.

SIJOITUS 3-7

5. Iso-Britannia

Amatöörimöistä kuraa, joka tuskin edes olis päässyt Suomen Talentista jatkoon ja se kertoo paljon jo kun tyyliin renkaan läpi hyppäävä snautseri on jatkossa ja finaalin kirkkaimpia tähtiä on ollut karaoketason Laamasen Markku, jonka levyjä hetken päästä myytiin Anttilassa 50 sentillä.

SIJOITUS 26-27

6. Armenia

Tylsä balladi heikolla paikalla kisassa, jossa parempia balladeja roppakaupalla. Armenia maana ehkä kerää jotain pisteitä sieltä täältä, niin ei aivan hännille vajoa.

SIJOITUS 13-21

7. Liettua

Mukavan pirteä kipale tämä vuoden viisusakissa, mutta pirteyttä lukuunottamatta kaikinpuolin melko keskikertainen värssy ilman koukkua tai muuta mieleenpainuvaa kuin se iloisuus.

SIJOITUS 13-21

8. Serbia

Yksi suurimmista postiivisista yllätyksistä semifinaalissa ja sama jatkoi myös tuomariharkoissa. Topakka täti ottaa availee ääntänsä, kun luultavasti vetänyt, kunnnon rohkasaryypyn backstagella ja sitten soppa kihahtaa hattuu ja bileet saavat alkaa. Hyvin vedetty ja hyvä meininki. Puhelinääniä tulee varmasti, mutta juryäänien arviointi vaikeaa sillä meni ajoittain liiankin riehakkaaksi ja huutamisen puolelle.

SIJOITUS 8-12

9. Norja

Ennen semifinaalia pidin tätä mahdollisena yllättäjä, mutta jälleen kerran dueton vaikeus eli se henkilökemia, joka näkyisi yleisölle ja kasvattaisi kappaletta puuttui. Hyvä biisi, joka onnistui juryharkoissa. Itseeni uppoaa tuon äijän äänenvääntely ja dramaattinen melodia on hieno. Voittajaksi tästä ei silti ole. Puhelinäänestyksessä suuri ongelma, että heti tämän perään esiintyy suosikki Ruotsi.

SIJOITUS 3-7

10. Ruotsi

Tämä on juuri sellaine biisi, jota tullaan kuulemaan klubeilla ja paljon. Plagiointisyytöksiäkin biisi on saanut, mutta nykyään tämän genren lähes kaikki biisit ovat melkeinpä jollain tapaa plagiointia. Ammattimaisesti ja virheettömästi vedetty ja taustojen kekseliäs käyttä suuri plussa. Juryäänestystä tämä ei voita, mutta on korkealla ja hyvin suuri todennäköisyys, että voittaa puhelinäänet. Omasta mielestäni jotain tästä silti puuttuu, jotta voisi luokitella hittikamaksi, joten voitto ei missään nimessä ole varma.

SIJOITUS 1-2

11. Kypros

Tämän kappaleen ehdoton kohokohta on artistin naamalle Vapun jäljiltä jäänyt lasit-vappunenä kombo. Hyvinhän herra vetää ja sellainen kiva moitteeton biisi, mutta ei sen enempää. Esiintymispaikka vaikea Ruotsin ja Australian välissä.

SIJOITUS 13-21

12. Australia

Vierailevan tähden esiintyminen on vakuuttava ja mitään jännitystä ei ole, joten hän kokemuksensa ja kotimaan tähteytensä huomaa itseluottamuksessa. Kappale on hyvä ja juuri sellainen, jota varmaan kullaan radiossa ja klubeilla. Vaikeinta tässä on itselleni arvioida, että kuinka puhelinäänestäjät suhtautuvat tähän vierailijaan. Ajetellaanko mukavana lisänä joka tuo pörröiset koalakarhut mieleen vaiko mitä tääkin täällä tekee, että palatkoon tähteileen sinne myrkkykäärmeiden seuraksi. Ihan oma mietintä tähän loppuun, että tämä biisi toimisi Amerikkalaiseen makuun paremmin kuin Eurooppalaiseen keskimäärin, kun sellainen chilli meno.

SIJOITUS 3-7

13. Belgia

Itken, jos tämä voittaa…no en oikeesti, kun loppupeleissä ihan sama kuka voittaa, kunhan tilin saldo kasvaa. Ite en ymmärrä tämän biisin suosiota, joo onhan se erikoinen ja toi kertsi jossa alkaa valojen välke on kiva, mutta sitten mm. rababbaarabbaa jankutus plääh. Kuitenkin tämä luultavammin sijoittuu korkealle, kun tästä tunnutaan tykkäävään ja kyllähän esitys ja laulu teknisesti on onnistuneita. Voittoon asti en vain jaksa uskoa tältä paikalta, enkä tältä maalta.

SIJOITUS 3-7

14. Itävalta

Onko Itävallassa pilvi sallittua, kun tämä vaikuttaa enempi Hollantimatskulta, kun silmiikin katsoo, että paikallisen Coffee Shopin kantabändi ja biisin jälkeen takahuoneessa Cartoon Networks pyöriin ja kouraan pussi sipsejä ja perhepaketti Mars-patukoita.

SIJOITUS 22-25

15. Kreikka

Ei huono, mutta että ei niin hyväkään kappaleena, että jäisi tässä seurassa juuri kenenkään mieleen. Kelpo esitys kaikipuolin, mutta Kreikan aikaisempiin vuosiin nähden todella keskinkertainen. Kaveripisteitä tulee väkisinkin jonkun verran ja, ehkä myös jurylta, sillä teknisesti vahva suoritus.

SIJOITUS 13-21

16. Montenegro

Todella vahva esittäjä ja kun biisi on Zeljko Joksimovicin tekemä, niin tämä tietää useita bonuspisteitä jurylta. Semifinaalin positiivisia yllätyksiä ja finaalissa sama saattaa toistua yllättävänkin hyvällä sijoituksella. Kokemus paista hyvin vahvasti tekemisestä.

SIJOITUS 13-21 

17. Saksa

We want Lena, We want Lena! Kaikinpuolin mitäänsanomaton ja keskikertainen esitys ja heikko biisi. Taistelee viimeisestä paikasta.

SIJOITUS 26-27 

18. Puola

Kelpo veto, mutta tässä kategoriassa kasapäin parempaa, joten aika alas tulostaulukossa tulee jäämään, vaikka esitystä ei todellakaan voi moittiakaan.

SIJOITUS 22-25

19. Latvia

Latvian mimmillä ääni riittää ja korkeelle, eli jos ette viisuja seuraa ja naapurista alkaa kuulua koiran ulvontaa, niin Latvia estraadilla. Tämä sanottuna hyvässä mielessä, sillä mahtava. Biisinä kuitenkin puuduttavan tylsähkö ilman mitään koukkua. Tälle neidille olisi pitänyt löytää iskeämpi biisi, jotta sijoitus aivan kärjen tuntumassa olisi ollut mahdollinen

SIJOITUS 8-12

20. Romania

Ei mikään hitti, mutta aivan kelpo biisi ja esittäjä hyvin kokenut ja onnistunut kerrasta toiseen antamaan parhaansa. Saanee juryltä pisteitä ja itse, kun tulin juuri Sokokselta näin kun Romanian kerjäläiset olivat jonossa Mäkkärin kahvikipot kädessä DNA-liikkeen edessä Prepaid kortteja ostamassa, joten sama meno muuallakin niin puhelinääniä tasaisesti myöskin.

SIJOITUS 8-12

21. Espanja

Lavalla keimailee sekä nainen, että mies joista toisella on rintamus paljaana. Johtopäätös! Kyseessä ei ole ainakaan Dolly Duuri, joten poistun vähin äänin paikalta takaoven kautta.

SIJOITUS 13-21

22. Unkari

Red Bull tauko

SIJOITUS 22-25

 23. Georgia

Goottitaistelija tai mikä nyt onkaa tämä mimmi onkaan, mutta hyvin vetää ja varmasti sijoitus vähintään keskivaiheilla. Hieman ongelmallinen tämä genre, että miten se uppoo juryyn, mutta uskoisin, että ääniä heruu myös sieltä, sillä biisi on oikeasti hyvin vedetty.

SIJOITUS 13-21

 24. Azerbaijan

Jotenkin biisi susihukkateema antoi odottaa jotain keskseliäpää, varsinkin kun biisin esittäjä on sama jolla Azerit aikanaan tuli viisuihin enkeli ja piru biisillä. Taustatanssijoiden rooli on tässä aivan turha, olis nyt ollut edes susiasut päällä, kun oikeathan sudet kieltää Euroviisujen säännöt. Kyllähän tämä melko korkeella on, mutta jäi kuitenkin vaan kelpo balladiksi ilman sitä jotain, joka olisi erottanut tämän muista.

SIJOITUS 8-12

 25. Venäjä

Tämä biisi päinvastoin kuin monet muut nostivat mahdollisuuksia juuri liven ansiosta. Kappale on kyllä ihan nätti, mutta tämä on kokonainen paketti. Erittäin viehättävä neitonen, jolla mahtava ääni ja taustat toimii täydellisesti biisiin. Lisäksi esityspaikka mahtava ja kappale uppoaa varmasti juryyn kuin äänestäjiin unohtamatta Venäjän saamia ”kaveripisteitä”. Oma Suosikki kisan voittoon. Olemmeko ensi vuonna Moskovassa, jossa lavalla Putin ja taustalla Puna-armeijan kuoro? Onneksi säännöt kieltävät eläimet, ettei Putte ratsasta tiikerillä lavalle. Yhtenä vuotenahan Venäjä olisi halunnut esitykseen mukaan olikos 40 elävää kissaa, mutta tähän ei suostuttu ja tämä ei ole edes läppä.

SIJOITUS 1-2

 26. Albania

Albanian edustaja ei ollut kuulostanut kuulemma yhtä karseelta kuin tiistain semifinaalissa. Kuitenkin paikastakin huolimatta tässä väliinputoaja, sillä niin paljon parempia laulaji kisassa on ja riski epäonnistumiseen taas olemassa.

SIJOITUS 13-21 

27. Italia

Italialle annettiin viimeinen paikka sen takia, että äitien ja tyttärien ei täydy mennä vaihtamaan pikkareitaan kesken shown. Tuttua Italia laatua eipä tähän oikein voi muuta sanoa. Kerää varmasti Jurylta ja Länsieuroopasta mukaan lukien Suomi korkeat pisteet, kuten mm. Australiasta. Mielenkiintoinen kysymys on, että kuinka paljon Ruotsi ja tämä syövät toistensä ääniä ja johtaako se siihen, että Venäjä nousee molempien ohi.

SIJOITUS 3-7

 

Kohteet Veikkaus:

157: Venäjä voittaa 4.6 30% 3u (Huom vedin äskön 1000e 5,0, eli mikkihiirilaji Veikkauksella, eli kantsii ettii, jos laskee tosta mitä muualta löytyy.

Tupla: 153: Romania 1.32 + 152: Ranska 1.68 = yht. kerroin: 2.217 +50% 3u

 

Top Balkan Country, Slovenia 4.33 ~30% 3u (Bet365)

To Finish Last, Saksa 6.0 ~25% 1u (Bet365)

Germanys Finishing Position, 24th or worse 2.0 ~65% 2u (Bet365)

 

Palataan vielä hetkeksi ensimmäiseen Semifinaaliin avoimiin tunnelmiin. Harmi, että Moldova ei ole finalissa, mutta tuskin ainakaan karvan varaan jäi pääseminen.

 

LIVEVEDOT:

Serbia TOP10, rajakerroin 1.8 (Betfair)

Belgia EI TOP10 rajakerroin 3.0 (=lay 1.5) (Betfair)....Olis pitänyt luottaa omaa näkemykseen, eikä hypeen. Kannattaa tarjota jotain 1.4, luulis että joku ton ylistäjä poimis(?)

Kommentit (0)