NHL:n parhaat ja heikoimmat pelaajat rankkareissa

”S–tanan Jalonen, ethän sä edes yrittäny, vilttiin!”.

Tarina kertoo Hannu Jortikan TPS-aikanaan laittaneen Kari Jalosen penkin päätyyn kesken ottelun, kun tämä käveli maalille jonkun jalkakikan kanssa rangaistuslaukausta suorittaessaan.

Jääkiekon vanhan koulun ajatusmaailmat (joihin sisältyy puoliylimielinen suhtautuminen rangaistuslaukauksiin) ovat jääneet taka-alalle, kun lasketaan viimeisiä sarjapisteitä kevään sarjataulukkoon. Jatkoaika ja rangaistuslaukaukset korostuvat lisäpisteiden ollessa tärkeitä eritoten keskivertojoukkueille (mm. Islanders, Flames, Red Wings) play-off -paikkoja jaettaessa.

Red Wings tiedosti tämän viime kauden alla ja palkkasi Frans Nielsenin, Tanskan Valtteri Filppulan, osiltaan rankkarihistoriansa (17/37, 46 % ed.3 vuotta, NHL- ka. n.31 %) vuoksi. Joukkueen 5 vs. 5 -pelin mennessä kuitenkin metsään isosti (maaliero -30) ei rankuilla ollut merkitystä sarjataulukossa, vaikka voittivat jatkoaikojen jälkeiset ottelunsa rekordilla 9-0* (jatkoajat 6-13).

TOP3 rankkarien laukojat

Pidemmittä puheitta; parhaat laukojat viimeiset 3 vuotta , min. 20 yritystä (NHL ka. 31 %):

Aleksander Barkov (FLA 13/20 65 %): jalat ja kädet ovat eri rytmissä keskenään (näennäisen hitaat jalat, nopeat kädet) lisättynä pitkällä mailalla ja periferaalinäöllä (nähdään kiekko ja maalivahti samaan aikaan) tekevät hänestä liigan eliittiä harhauttajana.


Jakob Silfverberg (ANA 14/26 54 %):pitkä mies, laukoo useasti p-pisteen päältä hieman oikealta maalivahdista katsottuna. Reikä löytyy usein räpylän ylhäältä tai maalivahdin haarukasta.


T.J. Oshie (WAS 12/23 52 %): puolihitaasti (ei kävellen) maalille hiipivä tyyli, hartian nopea pudotus yhdistettynä oikea-vasen-oikea ylävartalon liikkeeseen, johon maalivahti on usein ylireagoinut. Tämän jälkeen on helppo nostaa kiekko maaliin.

Huonoimmat laukojat (3 vuotta, min. 20 yritystä):

⛔️ Tyler Bozak (TOR 4/20 20 %)
⛔️ Claude Giroux (PHI 7/33 21 %)
⛔️ Corey Perry (ANA 5/22 23 %)

Flyersillä ei ole Jakub Voracekin lisäksi kelpoja laukojia, ehkä se selittää Girouxin ylikäytön. Valmentaja ei myöskään uskalla jättää joukkueen offensiivitähteä pois ottelun kliimaksista peläten oman työnsä puolesta (loss aversion, ei tee virhettä, kun ei ”heiluta venettä”). Corey Perryn näennäinen flegmaattisuus on näemmä todellista, mitä rankkareiden vetämiseen tulee.

Kaipaatko kasvua pelikassaasi? Internetin suurimmat vedonlyöntibonukset.

Parhaat maalivahdit rankkareissa

Maalivahdin kulmasta tehtävä on yksinkertainen, toki paljon vaikeammin toteutettu kuin tehty: älä tee ensimmäistä liikettä, pysy pystyssä ja peitä maalia niin paljon/kauan kuin mahdollista.

Parhaat NHL-aktiivitorjujat viimeiset 3 kautta, min. 30 yritystä (NHL torjunta ka. 69 %): 

Sergei Bobrovsky (CLB 42/50 84 %)
Corey Crawford (CHI 41/52 79 %)
Carey Price (MTL 26/33 79 %)

Nykymaalivahdit ovat isoja (>185 cm) ja kevyitä (alle 90 kg), kun vielä varusteiden dimensiot ovat sallittujen ylärajoilla, alkaa tyhjä tila olemaan vähissä maalissa.

Huonoimmat maalivahdit rankuissa

⛔️ Jimmy Howard (DET 25/47 53 %)
⛔️ Frederik Andersen (TOR 39/67 58 %)
⛔️ Cam Talbot (CAR 31/53 59 %)

*Detroitin 9-0 -rekordi rankuissa viime kaudella selittyy Petr Mrazekin käytöllä, joka torjui 26/30 vetoa viime kaudella, Howardille annettiin 6 mahdollisuutta joista kylläkin torjui 5 kpl.

Kirjoittaja: -mika m-

Tässä vielä todella upeita rankkareita.

Vieraskynä-osiossa julkaistaan satunnaisia eri kirjoittajien artikkeleita urheilun ja vedonlyönnin maailmasta. Mikäli sinua kiinnostaa saada näkyvyyttä tekstillesi, niin ota yhteyttä palauteboksin kautta.

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Vedonlyöntibonus: 100 % jopa 100 €

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus). Max. panos bonuksella pelatessa on 50 €. Kierrätysaikaa on 30pv. Kierrätyksessä huomioidaan single-vedot min. kertoimella 2.00 ja yhdistelmävedot min. kertoimella 1.50 per kohde.

Vedonlyöntibonus: 7 € ilmaisveto + 100% 200€

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille Ilmaisveto:

Lunasta koodilla: LOVE7BET Kierrätys 10x. Kierrätysaikaa on 5 päivää.

Bonus:

Talletus + bonus tulee kierrättää 6 kertaa ennen kotiutusta. Kierrätykseen lasketaan mukaan vain yhdistelmävedot minimikertoimella 1.25 per kohde ja yhdistelmävedon kokonaiskertoimen tulee olla vähintään 1.80. Kierrätysaikaa on 21 päivää.

 

Vedonlyöntibonus: 200% 60€ asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Valitse kolmen tarjouksen väliltä: Talleta 10 €, saat heti 10 € bonuksen vain 1x kierrätyksellä. Talleta 20 €, saat heti 30 € bonuksen 5x kierrätyksellä. Talleta 30 €, saat heti 60 € bonuksen 10x kierrätyksellä. Minimikerroin on 1,7 singleissä ja 1,5 yhdistelmävedoissa per kohde. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.