Jalkapallon maailmanmestaruuskisat 

Vedonlyönti arvokisoissa

Jalkapallon MM-kisat, kuten kaikki arvokisat ovat vedonlyönnissä yksi hyvin valmistautuvan vedonlyöjän mahdollisia kultakaivoksia. Arvokisoja voisi hyvin verrata pitkän runkosarjan avauskierroksiin, jolloin usein joukkueiden todelliset menestykset eivät välttämättä olekaan sitä, mitä yleisesti olisi voinut odottaa. Välillä homma kestää koko kauden, välillä muutaman kierroksen tai sitten joukkue on se joukkue, mitä sinne viheriölle ennakkokaavailuissakin odotettiin.

Parhaat bookkerit MM-futikseen

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 150 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

KOODI: WELCOME150 Kierrätysvaatimus 16x (talletus+bonus) Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.5. Maksimivoitot bonuksella on 10x myönnettyyn bonussummaan nähden.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 150 € asti!

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus) Minimikerroin kierrättäessä on 1.50. Kierrätysaikaa on 30 pv. Maksimipanos bonuksen ollessa aktiivisena on arvoltaan sama kuin ensitalletuksen arvo.

Vedonlyöntibonus: 100 % jopa 100 €

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus). Max. panos bonuksella pelatessa on 50 €. Kierrätysaikaa on 30pv. Kierrätyksessä huomioidaan single-vedot min. kertoimella 2.00 ja yhdistelmävedot min. kertoimella 1.50 per kohde.

Kuitenkin muutaman kierroksen jälkeen on suurimman osan joukkueista kohdalla on selvillä miten alkuperäiset yleiset ennakko-odotukset kohtaavat realiteetit ja suurimmalla osalla joukkueista se tilanne säilyykin kauden ajan saman suuntaisena. Luonnollisesti loukkaantumiset, pelaajavahvistukset, valmentajan vaihdokset jne. voivat vaikuttaa asiaan, mutta suurimmat rahan teon mahdollisuudet avautuvat vedonlyöjille pitkienkin sarjojen aluissa epävarmuustekijöiden ollessa suurimmillaan ja tälläista on saatavilla usein lyhytkestoisten arvokisojen ajan alusta loppuun saakka. Koko MM-kisojen otteluohjelma julkaistaan myöhemmin.

Jalkapallon MM-kisat

Pohjatyön tärkeys ja pelien luku

Arvokisojen kohdalla vedonlyöjälle kaksi ehdottomasti tärkeintä tekijää ovat ensinnäkin mahdollisimman hyvä valmistautuminen kisoihin ja toiseksi kisojen aikana nähdä mahdollisimman hyvin varsinaisten lopputulosten taakse. Lopputulosten taakse näkemisellä tarkoitetaan sitä, että miten oikeasti ottelu sujui unohtaen lopputuloksen ja miten ottelussa olisi kuulunut pelitapahtuminen perusteella käydä. Kuitenkin yksittäisessä ottelussa onnella on valtava osuus siinä, että voittiko oikea joukkue vai ei tai voittiko tarpeeksi isoin luvuin vai miten ottelussa olisi tilanteiden ja pelinkuvan mukaan kuulunut käydä.

Jalkapallovedonlyönti ja MM-kisat – ei pelkät nimet paperilla

Kisoihin valmistautumiseen ei riitä se, että tiedetään pelkästään minkä tasoinen joukkue on niminä paperilla, vaikka joukkueiden rankkaukseen tämä muodostaakin selkeän lähtökohdan. Kuitenkin on pyrittävä mahdollisimman hyvin ennakoimaan, että miten tämä lista nimiä paperilla pystyy suoriutumaan todellisuudessa kentällä ja pelaamaan joukkueena yhteen. Esimerkiksi koripallossa, jossa yhden tähtipelaajan merkitys on valtaisa, niin tälläinen pelaaja saattaa käytännössä lähes yksin napsia niitä voittoja, mutta hyvin harvoin jalkapallossa tapahtuu vastaavaa.

Jalkapallon MM-kisat

Jalkapallossa paremmat avaimet menestykseen on joukkueellisella keskinkertaisia pelaajia, jotka ovat toistensa ja valmentajansa kanssa samalla aaltopituudella ja jokaisella on oma rooli tiedossa sekä itseluottamus omaan tekemiseensä kunnossa verrattuna joukkueeseen, jolla on yksittäinen tähti tai pari, joihin kaikki katseet kääntyvät ja muu pelaajisto on jo valmiiksi omaksunut tuki/täytemiehistön roolin mielessään. Usein näissä joukkueissa käy niin, että muut pelaajat eivät pysty pelaamaan edes sillä omalla tasollaan, saati tasonsa ylärajoilla ja joukkueen tähti tai tähdet eivät yksinään pysty täyttämään heihin kohdistuvia ylisuuria odotuksia ja turhautuvat helposti, kun taustatukea ei tule ja joukkueelle tulee nopeasti noutaja.

Pyri ennen kisoja mahdollisimman tarkkaan rakentamaan kuvaa, miten joukkueen materiaali on koottu ja huomioimaan myös valmennuksen rooli siinä, että millainen on joukkueen todennäköinen pelityyli ja miten se tukee pelaajien vahvuuksia. Yllättävän usein aivan korkeimmalla tasolla lajissa kuin lajissa on joukkueita, joiden valmennuksen peluuttama pelitapa ei vain kohtaa pelaajien vahvuuksia, jolloin materiaalista ei saada kaikkia potentiaalia irti.

Karsinta- ja harjoituspelit luonnollisesti ovat hyvä apu selvittämään joukkueen tasoa. Tässä tulee kuitenkin muistaa, että pelaajamateriaali saattaa olla hyvinkin eri kuin lopullisissa kisoissa ja näissäkin tuloksissa on huomioitava mahdollinen tuurin osuus. Usein puhutaan tiettyjen maiden kohdalla voittamisen kulttuurista, mutta tämä ei tarkoita, että tietty maa pärjää aina vain, koska ovat pärjänneet ennenkin, vaan tämä koostuu monesta palasesta, jonka keskiössä on laadukas pelaajamateriaali ja siihen sopiva valmennus, joukkuehenki, itseluottamuksen valaminen niihin joukkueen heikoimpiin lenkkeihin jne. Sama, kun sanotaan että tietyt maat ovat ikuisia alisuorittajia, niin tässä on sama tilanne kääntäen.

Jalkapallon maailmanmestaruuskisat

Jalkapallon MM-kisat – Vedonlyöjän kultakaivos

Vedonlyöjän kannalta suurissa arvokisoissa on positiivista, että rahaa virtaa markkinoille suuria summia myös pelaajilta, jotka turvautuvat pikemminkin oman analyysinsä sijaan tunnepitoisiin pelivalintoihin, tuijottavat vain edellisen ottelun lopputulosta tai vaikka reagoivat liikaa median kohuotsikoihin.

Median vaikutus 

Laadukastakin urheilujournalismia on vielä olemassa, mutta se on kääntynyt hyvinkin vahvasti aivan mitättömän otannan perusteella vedettäviin hyvinkin merkittäviin johtopäätöksiin ja sitten lyhyiden kisojenkin aikana saattaa takki kääntyillä samoilla toimittajilla useamman kerran, kun ei olla katsottu kokonaiskuvaa ja haettu oikeita johtopäätöksiä niiden tulosten takaa. Onko sitten kyseessä yleinen urheilutoimittajien tason lasku vai onko se mitä tämän päivän lukijat haluavatkin lukea. Tällöin niitä kuohahduttavia otsikoita ja juttuja on tehtävä päivästä toiseen, jotta saadaan jutut tarpeeksi mielenkiintoisiksi lukijoiden silmissä ja näille lukukertoja.

Median jutuista kyllä saattaa löytää hyvääkin tietoa vedonlyöntiä varten tai ainakin pieniä palasia, mutta nykyhetken median jutut ovat keskimäärin klikkihaussaan sellaisia, että nämä saattavat vaikuttaa kertoimiin aivan eri suuntaan kuin mikä olisi vedonlyönnillisesti järkevä valinta. Joukkueen suoritus saattaa olla hetkessä ammuttu katosta läpi ja hehkutus kova voiton jälkeen, vaikka todellisuudessa kyseinen joukkue vain viimeisteli paikkansa hurjalla teholla ja toisella puolella taas joukkue ei saanut mistään paikoista sisään. Seuraavassa pelissä sama joukkue sitten jo lytätäänkin täysin, kun viimeistelyteho olikin pudonnut normaalille tasolle tai alle odotetun. Eli tuurin osuus jätetään monesti täysin huomioimatta, mikä on vedonlyöjälle aina olemassa ja huomioitava asia. 

Jalkapallo MM-kilpailu

Lopputulos ei kerro koko totuutta

Arvokisoissa, joissa on helppo katsella vaikka jokainen ottelu, niin tärkeämpää kuin se lopputulos on huomioida joukkueiden rakentamat maalipaikat ja kuinka vaarallisista tilanteista nämä tulevat sekä ollaanko vaarallisille maalintekopaikoille päästy millä tapaa ja voiko jatkossa odottaa samaa, kun erityylinen joukkue tulee vastaan. Kuitenkin joukkue saattaa voittaa ottelun esimerkiksi yhdellä rangaistuspotkulla, jonka saaminen on saattanut olla kiinni erityisen hyvästä tuurista.

Huomioi nämä arvioissasi

  • Arvokisat ovat siis oiva tilaisuus tuottavaan vedonlyöntiin, kunhan tekee pohjatyön jokaisen joukkueen kohdalla hyvin, mitkä ovat ne vahvuudet ja mitkä heikkoudet, eli joukkueen perustaso.
  • Millaista pelityyliä/tasoa saattaisi olla tiedossa kyseisellä valmentaja/pelaajamateriaali yhdistelmällä, jotta sitten mahdollisimman aikaisessa vaiheessa voisi alkaa arvioimaan sitäkin, että miten kyseisen joukkueen pelityyli ja rakenne sopii erityylisten vastustajien kohtaamiseen ja millainen potentiaali on kyseisellä kokonaisuudella.
  • Kisojen aikana tulee luottaa tuloksista huolimatta omiin näkemyksiinsä, elleivät selvät seikat tue jotain muuta, jolloin luonnollisesti tulee korjata hieman omia ennakkoarvioita, kuitenkin ilman höntyilyä. Se on aina hyvä muistaa, että vedonlyöjän yksi eduista on se, että aina jos ottelu tuntuu liian vaikealta arvioitavaksi tai ilmassa on paljon kysymysmerkkejä esimerkiksi oman arvion ja toteutuneiden tapahtumien välillä, niin ottelun voi aina ohittaa tai live-vedonlyönnissä aluksi katsoa, että mihin suuntaan peli lähtee rullaamaan ja mitä elementtejä on näkyvissä.
  • Tunteiden unohtaminen arvioita tehdessä, jotka voivat olla seurausta esimerkiksi aikaisemmin puhutuista median kohuotsikoista, omista suosikeista, joukkueen tähtipelajien olemassa olosta jne. Median jutuista pitää pyrkiä suodattamaan mahdollinen hyöty irti ja sitten taas mahdollisesti käyttämään vastapalloon hyväksi sellaisia kohujuttuja, joilla ei oikeesti ole totuusperää, jotka usein uppoavat massoihin ja saattavat parhaimmassa tapauksessa tarjota tietyille joukkueille hyviä pelikohteita yli- tai alireagoinnin muodossa.
  • Muista arvokisojen ero pitkiin kausiin verrattuna. Keskimäärin voisi odottaa, että arvokisoissa joukkueet parantavat otteitaan ottelu kerralla ja varsinkin parhaille maille saattaa alun ottelut tuottaa yllättäviäkin vaikeuksia. Kuitenkin aina ei hyvilläkään joukkueilla vain peli toimi ja aina tulee suurienkin maiden kohdilla yllättävan aikaisin tippumisia, kun pelin kehittymiseen on lyhyissä turnauksissa hyvin vähän aikaa ja yllättäjiä suuntaan kuin toiseen löytyy kisoista kuin kisoista. Pyri löytämään pelillisiä tekijöitä eri maista, jotka voivat yllättää tai tuottaa yleisesti pettymyksen, ilman että nämä ovat vahvasti vain sidoksissa hyvään tai huonoon onneen. Eli hyvin merkittävää on, että kuinka valmista joukkueen peli on jo turnauksen alussa.

Parhaat bookkerit MM-futikseen

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 150 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

KOODI: WELCOME150 Kierrätysvaatimus 16x (talletus+bonus) Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.5. Maksimivoitot bonuksella on 10x myönnettyyn bonussummaan nähden.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 150 € asti!

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus) Minimikerroin kierrättäessä on 1.50. Kierrätysaikaa on 30 pv. Maksimipanos bonuksen ollessa aktiivisena on arvoltaan sama kuin ensitalletuksen arvo.

Vedonlyöntibonus: 100 % jopa 100 €

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus). Max. panos bonuksella pelatessa on 50 €. Kierrätysaikaa on 30pv. Kierrätyksessä huomioidaan single-vedot min. kertoimella 2.00 ja yhdistelmävedot min. kertoimella 1.50 per kohde.