Tony Halme herättää varmasti lähes jokaisessa jonkinlaisen mielipiteen, toisilla enimmäkseen positiivisen ja toisilla negatiivisen. Hänen elämänsä viimeiset ajat eivät olleet kaunista seurattavaa ja hänen elämänsä päättyikin jo 47 vuoden iässä oman käden kautta. Itse muistan Tony Halmeen aina todellisena showmiehenä, joka teki viihdettä usealla eri alalla. Monet voivat sanoa, että hän oli surkea nyrkkeilijä, mutta silti hän veti hallit täyteen kiinnostuneita ihmisiä. Hän varmasti itsekin tiedosti, että ihmiset haluavat viihdettä ja persoonia. Ne jotka kritisoivat Halmetta tästä ovat oikeutettuja mielipiteeseensä, mutta Halme teki sitä mitä kansa halusi nähdä. Tässä artikkelissa keskitytään kuvin ja videoin Tonyn eri alojen ”valloituksiin” sekä showmiehen maineeseen ja jätetään ikävät loppuajat pois, sillä nämä varmasti kaikki tietävät ja näissä ei ole mitään muistelemisen arvoista. 

Ensimmäinen isompi juttu Tony Halmeen uralla oli pääsy amerikkalaisen showpainin (World Wrestling Federationin) ”hahmoksi” nimeltä Ludvig Borga, jonka roolihahmo oli rakennettu Amerikkavastaiseksi pahikseksi. Täysin teatteriahan tämä WWF on, mutta hyvin suosittua Yhdysvalloissa ja moni ottaa hahmot jopa täytenä totena, joten Ludvig Borga oli vihattu ja hän jopa sai oikeita tappouhkauksiakin. Kuulostaa tietty todella mielipuoliselta, mutta onhan Suomessakin muun muassa Salattujen elämien roolihahmot ja heitä näytelleet näyttelijät sekoittuneet keskenään täysin joillakin faneilla. Sama pätee myös Kauniit ja Rohkeat -sarjan tapahtumiin ja roolihenkilöihin. Kuitenkin WWF on Yhdysvalloissa hyvin suuri juttu, jota aikoinaan muun muassa Eurosport Suomessa näytti ja myöhemmin SubTV ja hallit tämä veti kiertueilla aina tupaten täyteen. Showpainin kautta on urallaan edenneet Hollywood -tähdeksi Dwayne ”Rock” Johnson sekä UFC-ottelijaksi Brock Lesner. Lisäksi showpainitähti Kurt Angle oli ennen WWF-uraansa huippuluokan vapaapainija, jolla saavutuksina vuodelta 1995 MM-kultaa ja vuonna 1996 Atlantassa Olympiakultaa.Rajun Showpainiuransa jälkeen Halme kokeili siipiään itsekin UFC:ssa, mutta heikolla menestyksellä, kun debyyttiottelussa hän sai vastaansa tulevan lajin legendan Randy Couturen, jota vastaan valtavasta kokoerosta huolimatta Halme oli täysin vastaantulija. Ammattilaisnyrkkeilijänä Halme otteli 19 ottelua, saldon ollessa 13 voittoa, joista 10 tyrmäyksellä. Myönnettäköön, että Halmeen tekniikka oli kaukana siitä mitä ammattinyrkkeilijällä pitäisi olla ja hän luotti valtavaan voimaansa sekä siihen, että saisi iskun perille. Hänen vastustajatkaan eivät olleet mitään kovaa kaliiberia. Kuitenkin Halme oli suuri showmies, joka osasi hyödyntää imagoaan ja hänen ottelunsa vetivät katsomoon hyvät määrät väkeä, jotka juurikin halusivat nähdä Halmeen. Raskaan sarjan Suomen mestaruuden Halme voitti kaksi kertaa ja menetti tittelinsä kahdesti. Vastustajat näissä mestaruusotteluissa olivat Jukka ”Pyöveli” Järvinen sekä Mika Kihlström.

Tony Halme sai myös pienen Hollywood -roolin megaluokan elokuvassa Die Hard – Koston enkeli sekä isomman roolin kotimaisessa hömppöelokuvassa Ponterosa. Halme toimi myös eräänlaisena reportterina kotimaisessa Kolmas pyörä -ohjelmassa, jossa hän muun muassa esiintyi TV-lupatarkastajana. Myös Gladiaattorit -sarjassa Halme oli mukana roolinimellä Viikinki.  Halme myös levytti albumin ”Mestarit salilla” vuonna 2001, josta lohkaistu single Viikinki ylitti myynnissä kultalevyrajan. Halmeesta on kirjoitettu myös neljä kirjaa, joista tunnetuin on ”Jumala armahtaa, minä en”.

Tony Halme luonnollisesti oli useiden juorulehtien uutisissa lähes viikottain ja usein tuntui, että hänen juttunsakin olivat ”hieman” liioiteltuja. Kuitenkin tämä oli sitä viihdettä kansalle, joka myi lehtiä ja Halme sai oman siivunsa siinä samalla. Yksi legendaarisimmista jutuista oli, kun Barcelonan reissulla kymmenen hengen jengi yritti ryöstää Halmetta, mutta lopulta neljä ryöstäjää Halme pisti niin sanotusti pakettiin, vaikka sai itsekin puukosta. Tästä tapahtumasta radiokanava Kiss FM:n aamutiimi teki jopa huumoribiisin.

RIP Tony Halme

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus aina 200 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus tulee kierrättää 6x ennen kotiutusta. Minimikerroin kierrättäessä on 1.60. Kierrätysaikaa on 30 pv. Kaikki kohteet ja sarjat hyväksytään

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Jopa 30 € ilmaisveto

Bonusehdot

Näin saat tarjouksen: 1. Kirjaudu NetBetille 2. Aseta väh. 10 € veto ensimmäisen talletuksesi jälkeen. 3. Saat jopa 30 € ilmaisvedon!

Ilmaisveto hyvitetään tilillesi heti, kun ensimmäinen vetosi on ratkaistu. Ilmaisveto on samanarvoinen, kuin asettamasi ensimmäinen veto aina 30 € asti! Ilmaisveto on voimassa 7 päivää sen myöntämishetkestä lähtien. Ilmaisveto voidaan käyttää mihin tahansa urheilulajiin.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 250 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 7x (talletus+bonus). Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin on 1.90 single- ja yhdistelmävedoissa. Maksimipanos kierrättäessä on 50 €.

Vedonlyöntibonus: 200% 60€ asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Valitse kolmen tarjouksen väliltä: Talleta 10 €, saat heti 10 € bonuksen vain 1x kierrätyksellä. Talleta 20 €, saat heti 30 € bonuksen 5x kierrätyksellä. Talleta 30 €, saat heti 60 € bonuksen 10x kierrätyksellä. Minimikerroin on 1,7 singleissä ja 1,5 yhdistelmävedoissa per kohde. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.