Joukkotappelu MM-karsinnoissa - 15 pelaajaa ja valmentajaa pelikieltoihin

Joukkotappelu MM-karsinnoissa - 15 pelaajaa ja valmentajaa pelikieltoihin

päivitetty: Lauantai, 18.08.2018, 15:28

Comments: 0

Heinäkuun 2. päivänä käydyssä koripallon MM-kisojen karsinnoissa nähtiin hyvin poikkeuksellinen joukkotappelu Filippiinien ja Australian välillä. Käsirysy käynnistyi, kun Filippiinien Roger Pogoy ei ollut tyytyväinen Australian Chris Gouldingin puolustustyöskentelyyn häntä vastaan ja tästä ärsyyntyneenä antoi kyynerpäästä Gouldingille, jonka jälkeen Australian Daniel Kickert survaisee rajuin ottein Pogoyn parketin pintaan ja kunnon kahakka oli valmis alkamaan.

https://www.youtube.com/watch?v=5ORnb1y-iJE

Tässä vaiheessa Australia johti ottelua luvuin 79-48, kun ottelua oli jäljellä noin 15 minuuttia. Peliä jatkettiin kuitenkin lopulta pelaajien hämmennyksestä huolimatta, vaikka Filippiineillä oli vain kolme pelaajaa välttynyt suihkukomennukselta, kuten alapuolella olevalla videolla nähdään.

Sääntöjen mukaan ottelua jatketaan siihen asti, kunnes toisella joukkueella on käytettävissä vain yksi pelaaja. Luonnollisesti viidellä kolmea vastaan pelaamisessa tuossa tilanteessa ei koripallossa ole mitään järkeä ja tämän myös ihmeissään olleet ja huvittuneet pelaajat sekä valmennus ymmärsivät, kun hetken pelailtiin viidellä kolmea vastaan. Filippiinien jäljellä olevat pelaajat alkoivat täyttämään tahallisesti virhetiliään, kunnes jäljellä oli yksi pelaaja ja tämä katastrofiottelu saatiin viimein päätökseen.

https://www.youtube.com/watch?v=UC5mOYvLRnA

Nyt tapahtuneeseen kahinaan on saatu FIBA:n tuomiot ja 13 pelaajaa sekä 2 valmentajaa tuomittiin yhteensä 48 ottelun pelikieltoihin. Pelikiellot koskevat tulevia karsintaotteluita. Pelikielloista 12 tuli Filippiinien joukkueen pelaajille sekä heidän valmentajilleen.

Seuraavassa kaikki pelikiellot:

Filippiinit:

  • Calvin Abueva, 6 ottelua
  • Roger Pogoy, Carl Cruz ja Jio Jalalon, 5 ottelua
  • Terence Romeo, Jayson Castro William, Andray Blatche, Jet Rosario ja Joseph Uichico (apuvalvelmentaja), 3 ottelua
  • Matthew Wright, Japeth Aguilar ja Vincent Reyes (päävalmentaja), 1 ottelu

Australia:

  • Daniel Kickert, 5 ottelua
  • Thon Maker, 3 ottelua
  • Chris Goulding, 1 ottelu

Kommentit (0)