Mario Balotelli – hylkiö vai hiomaton timantti?

Mario Balotelli – hylkiö vai hiomaton timantti?

päivitetty: Lauantai, 02.08.2014, 13:17

Comments: 0

Mario Barwuah Balotelli, tämä mafian synnyinseuduilla Palermossa syntynyt luonnonoikku on tulevalla kaudella todella kovan paikan edessä - kenties ensimmäistä kertaa urallaan.

Ghanalaiset sukujuuret omaavalle, pian 24 vuotta täyttävälle, Super Mariolle ovat tähän saakka riittäneet persoonansa, loistavan fysiikkansa ja potkutekniikansa lisäksi onnistumiset oikeassa paikassa pitäen yllä yhden maailman parhaan hyökkääjän titteliä. Vuoden 2012 EM-kisojen välierän kaksi maalia Saksan verkkoon on paras osoitus tästä.

Balotelli puhkesi ensimmäistä kertaa kukkaansa Interissä, josta hän siirtyi sumusaarille Manchester Cityn leipiin kesällä 2010. Miehen Englanti-aika muistetaan parhaiten tikkojen heittelystä junnujoukkuelaisia kohti, ilotulitteiden ampumisesta kylpyhuoneesta sekä huhusta, jonka mukaan Mario ajoi joulupukiksi pukeutuneena ympäri kaupunkia heitellen rahaa ihmisille. Tammikuussa 2013 miehen oli aika palata kotikulmilleen Milanoon laittamaan uransa takaisin raiteilleen. Miehen valtava potentiaali odotti kaivajaansa tutussa ympäristössä. Keväällä maaliverkko heiluikin tiuhaan tahtiin ja hänen rangaistuspilkulta iskemänsä vuoren varmat maalit saivat ihailua ympäri maailmaa.

Sitten tuli kausi 2013-2014, joka muistetaan Milanin ajautumisesta kriisiin ja sijoittumisesta vasta kahdeksanneksi lähdettyään kauteen kakkossuosikkina. Miksi näin pääsi käymään? Syitä on monia, mutta yksi isoimmista löytyy Balotellista. Kyllä, joukkueen parhaasta maalintekijästä ja kalleimmasta miehestä. Marion pelityyli on zlatanmaisen dominoiva, joka tarkoittaa kokonaisen joukkueen pelityylin rakentumista miehen varaan. Jos tämä yksilö on tarpeeksi hyvä, kuten Zlatanin tapauksessa, tuloksena on menestystä niin hekilökohtaisella kuin joukkueenkin tasolla. Sen sijaan jos jäädään vähänkin tämän tason alapuolelle, jos tämä yksilö ei pystykään ratkaisemaan pelejä kuin satunnaisesti, tulokset ovat koko joukkueen tasolla kovin negatiivisia.

Italiaan paluuseen saakka Super Marion ailahtelevat otteet ja tempaukset voitiin pistää nuoruuden, taustojen ja koti-kävän piikkiin. Lupaavan alun jälkeen, nyt puolitoista vuotta myöhemmin, miehen ura on kääntynyt laskuun vain 24 vuotiaana. Alakanttiin menneiden MM-kisojen jälkeiset netissä liikkuneet kuvat miehen tupakoinnista ja aseella osottamisesta kaikkia vihaajiaan kohti, vain päivä Teksasin kuusia uhria vaatineiden ammuskelujen jälkeen, vain kiihdyttävät alamäkeä.

Siltikin, Balotelli saa vielä mahdollisuuden näyttää mitä hän todellisuudessa on. Jos otteet jatkavat odotettua suuntaansa, joukkue kuin joukkue tulee välttämään miestä kuin ruttoa eikä Italian maajoukkueen hyökkäys rakennukaan enää hänen ympärilleen.

Viimeisimpien uutisten mukaan Balotelli on kenties viimeinkin päättänyt jättää hölmöilyt taakseen ja oppia Zlatanilta jotain muutakin kuin temperamenttia - tai sitten seuraavassa onkin kyseessä vain lisää rahaa miehen kassaan tuovasta Puman mainoksesta. C'è solo un Mario. On vain yksi Mario.

 

Kirjoittaja Italian Serie A:sta ammatikseen vetoa lyövä Aapo Mutanen. Miehen juttuja ja ilmaisvihjeitä pääset lukemaan täältä. 

Kommentit (0)