NBA ottaa rasismin vakavasti - Donald Sterling elinikäiseen toimintakieltoon

NBA ottaa rasismin vakavasti - Donald Sterling elinikäiseen toimintakieltoon

päivitetty: Keskiviikko, 30.04.2014, 08:26

Comments: 0

Los Angeles Clippersin miljardööri-omistaja Donald Sterling on saanut elinikäisen toimintakiellon sekä 2,5 miljoonan dollarin maksimisakon rasistisista kommenteistaan. Sterling on tunnettu jo aikaisemminkin rasistisista mielipiteistään, mutta viimeisin keskustelu naisystävänsä V.Stivianon kanssa oli kuitenkin liikaa.

V. Stiviano: "I don't understand, I don't see your views. I wasn't raised the way you were raised."
Donald Sterling: "Well then, if you don't feel -- don't come to my games. Don't bring black people, and don't come."
V. Stiviano: "Do you know that you have a whole team that's black, that plays for you?"
Donald Sterling: "You just, do I know? I support them and give them food, and clothes, and cars, and houses. Who gives it to them? Does someone else give it to them? Do I know that I have—Who makes the game? Do I make the game, or do they make the game? Is there 30 owners, that created the league?"Keskustelun aitous on tutkittu ja todistettu, joten tämän aineiston ansiosta NBA-komissaari Adam Silver pystyi käynnistämään jyrkät toimenpiteet. Sterlingin rasistiset kommentit luonnollisesti ovat saaneet osakseen valtavasti huomiota ja reaktioita aina presidentti Barack Obamaa myöten.

Los Angeles Clippersin pelaajat  järjestivät myös oman hiljaisen protestin edellisessä ottelussaan Golden Statessa. Joukkue suoritti alkulämmittelyt paidat nurinpäin käännettyinä, niin että joukkueen logo oli piilossa.Tämä elinikäinen toimintakielto tarkoittaa käytännössä sitä, että Sterling ei saa hoitaa enää mitään joukkueensa asioita tai tehdä päätöksiä. Hän ei myöskään saa näyttäytyä joukkueen otteluissa, harjoituksissa tai muissa joukkueen tiloissa. Nämä toimenpiteet johtanevat siihen, että Sterling tulee olemaan pakotettu myymään joukkueensa. Yhtenä ostajaehdokkaana on huhuissa pyörinyt koripallolegenda Magic Johnson yhdessä sijoittajaryhmä Guggenheim  Partnersin kanssa. Mikäli NBA joukkueiden omistajista 22/29 äänestää Donald Sterlingia vastaan, olisi hän pakotettu myymään joukkueensa. Tällä hetkellä näyttää, että Adam Silverillä olisi kaikkien 29 omistajan tuki takana.

Kommentit (0)