NHL-kauden suomalaisflopit tarkastelussa

NHL-kauden suomalaisflopit tarkastelussa

Comments: 1

NHL-ekspertti Tenkrat käy läpi kahdessa jutussa kuluneen NHL-kauden suomalaiset onnistujat ja epäonnistujat. Avausosassa käsitellään alle tasonsa pelanneet.

 Pahimmat epäonnistujat:

Tuomo Ruutu:

Todella vaisun kauden pelannut New Jerseyn voimahyökkääjä. Pelasi 77 ottelua tehden 13 tehopistettä (7+6). Ei ole luistimillaan enään mikään raketti, joten on välillä hitauden puolesta ongelmissa nopeatempoisissa otteluissa. Oli kuitenkin joukkueensa selvästi ahkerin taklaaja 174 taklauksellaan, seuraavaksi ahkerimman taklausmäärän ollessa 127 (Tootoo). Peliaikaa keskimäärin vain noin 11 minuuttia, joten siinä ajassa on ehtinyt hyvin laittamaan miestä levyksi. Kallista sopimusta vielä vuosi jäljellä, kesällä uhkana ollee myös sopimuksen ulososto. Kuluneen kauden palkka 5M$ ja Cap hit ~4,75M$. Carolina maksaa myös osan Tuomo Ruudun palkasta.

Arvosana kaudesta odotuksiin nähden: 5

 

Niklas Bäckström:

37-vuotias Minnesotan maalivahti. Tällä kaudella vain 19 pelattua ottelua, joista 5 voittoa, 7 tappiota ja 3 jatkoajalla tai rankkareilla hävittyä ottelua. Torjuntaprosentti vaatimaton 88,7% ja päästettyjä maaleja ottelua kohden 3,04. Jäi pahasti Kuemperin ja siirtorajalla hankitun Dubnykin varjoon. Bäckströmillä on vielä sopimusta yksi kausi jäljellä, mutta uhkana on sopimuksen ulososto. Kuluneen kauden palkka 3,75M$ ja Cap hit 3,4M$

Arvosana kaudesta odotuksiin nähden: 5+


Olli Jokinen:

 Kokenut hyökkääjä aloitti kautensa Nashvillessä, missä oli jo ennestään paljon keskushyökkääjiä. Ei lunastanut odotuksia, joten OJ treidattiin kesken kauden Toronton kautta St.Lousiin. Pelasi kauden aikana yhteensä 62 ottelua joissa kokosi 4+6=10 tehopistettä. Jokinen oli aloituksissa välillä pahasti pihalla, mutta täytti silti St.Louisissa mukisematta pienehkön roolinsa. Olli odotti varmasti pääsevänsä pelaamaan playoffeja, mutta kutsua popcorn-osastolta pelaavaan kokoonpanoon ei koskaan tullut. Ehkä NHL alkaa olla jo nähty OJ:n osalta? Kurpitsapään kuluneen kauden palkka ja Cap hit 2,50M$.

Arvosana kaudesta odotuksiin nähden: 5½

Expektiltä 100% MAX 100€ bonus + 10€ ilmaisveto mobiililaitteella! Kattava tarjonta NHL-erikoiskertoimia!

 Parempaa odotettiin:

Erik Haula:

Loistavana luistelijana tunnettu Minnesotan Haula oli kuin varjo tulokaskauden Haulastaan. Huhu hevosmiestentietotoimistosta kertoo, että kesällä ei olisi treeni oikein hyökkääjälle maittanut ja se kyllä näkyi välittömästi pelaajan otteissa. Aiemmin hyvin vastustajien pimentäjänä tunnettu Haula olikin päävalmentaja Mike Yeon hampaissa useaan otteeseen kauden aikana peliesityksiensä johdosta. Haula teki 72 pelaamassaan ottelussa tehopisteet 7+7, peliaika ottelua kohden noin 12 minuuttia. Lisäksi pelasi 2 ottelua playoffeissa tehden näissä 1 maalin. Sopimus loppui tulevaan kauteen. Haula, pelaaja-agentti ja Minnesota hierovat ilmeisesti uutta sopimusta. Kuluneen kauden palkka NHL:ssä 0.9M$ (AHL:ssä 67500$).

Arvosana kaudesta odotuksiin nähden: 6½

Sean Bergenheim:

Kauden Floridassa kohtuullisen hyvin aloittanut ja 18 tehopistettä (8+10) tehnyt 31-vuotias Bergenheim pyysi siirtoa kesken kauden muualle. Sean ei ollut tyytyväinen Panthersissa saamaansa vastuuseen. Pääsi suomalaisjoukkue Minnesotaan, jossa saalisti 17 pelaamassaan ottelussaan vain 1 maalin. Pelasi kauden aikana keskimäärin noin 13 minuuttia ottelussa, laukoi yhteensä 108 kertaa ja taklasi 73 kertaa. Hyvin kahteen suuntaan pelaavalla, työteliäällä, liikkuvalla ja röyhkeällä Bergenheimillä onkin mietinnän paikka Minnesotan kanssa. Jatkaako vai siirtyäkö muualle? Kuluneen kauden palkka ja Cap hit 2,75M$.

Arvosana kaudesta odotuksiin nähden: 6½ (huono loppukausi verottaa)

Kimmo Timonen:

Vähän kahden vaiheilla kuuluuko Chicagon Timonen alle odotusten pelanneisiin pelaajiin, koska ylipäätänsä on hienoa että "Kime" pelaa veritulpan jälkeen. Näyttää kuitenkin pahasti siltä että vuoden tauko otteluista on tehnyt tyylikkäälle ikämiehelle tehtävänsä. Liike ei enää riitä ja Timonen toimii pujottelukeppinä vastustajille. Juuri liike, pelinluku, sijoittuminen ja pelin avaaminen ovat olleet ne puolustajan vahvuudet aiemmin. Osaa kyllä edelleen avata peliä ja olla hyökkäyspäässä joukkueelleen avuksi, mutta omassa päässä ja puolustaen on järjestäen suurissa vaikeuksissa. Pelasi runkosarjassa 16 ottelua 0+0 saldolla ja noin 12 minuutin peliajalla. Parhaillaan käytävissä playoffeissa on pelannut 15 ottelua 0+0 saldolla. Peliaika on kokojan vähentymään päin (nyt keskimäärin 9:25min ottelua kohden) ja täysin syystä. Taso ei vaan riitä konferenssinfinaaleihin saakka. Tällä hetkellä Chicagolla ei ole parempaakaan pelaaja heittää Timosen tilalle. Ellei sitten ranneleikkauksestaan toipuva van Riemsdyk ehdi pukemaan jo seuraavaan otteluun.

Arvosana kaudesta odotuksiin nähden: 7-


Kari Lehtonen:

Vuoden 2002 draftin 1.kierroksen toisena pelaajana varattu maalivahti. Aloitti uransa Atlanta Trashersissa, josta siirtyi vuonna 2009 Dallasin joukkueeseen. Isokokoinen, mutta kuitenkin nopea torjuja. Dallasin selvä 1.maalivahti, joka osallistuu aktiivisesti peliin hyvänä kiekon käsittelijänä. Kulunut kausi oli kuitenkin pettymys palkkaan (6,25M$, Cap hit 5,9M$) ja odotuksiin nähden. Pelasi kauden aikana 65 ottelua, joista voittoja kertyi 34, tappioita 17, jatkoajalla tai rankkareilla Lehtonen kohtasi parempansa 10 kertaa. Päästi ottelua kohden 2,94 maalia torjuntaprosentin ollessa 90,3%. Jostain syystä vierasotteluissa torjuntatyöskentely oli parempaa kuin kotihallissa (91,0% ja 2,84 GAA vrt. 89,8% ja 3,02 GAA). Saalisti kauden aikana 5 nollapeliä ja oli kuitenkin ajoittain Dallasin parhaimmistoa heikohkon puolustuksen edessä. Sopimusta jäljellä kaksi kautta.

Arvosana kaudesta odotuksiin nähden: 7-


Jesse Joensuu:

Pelasi Edmontonissa 20 ottelua tehden 2+2= 4 tehopistettä. Joutui seurassaan pieneen rooliin ja siirtolistalle, josta Joensuuta ei mikään joukkue poiminut. Siirtyi kesken kauden Sveitsin liigaan Berniin palkan pysyessä samana (1M$). Isokokoinen ja kovaotteinen voimahyökkääjä ei jatka NHL:ssä, vaan porilainen teki 2 vuoden sopimuksen KHL-Jokereiden kanssa.


Petri Kontiola:

Kärsi kesällä selkävaivoista, jotka vaikeuttivat harjoittelua. Ei pystynyt murtautumaan Toronton pelaavaan rosteriin. Sai Torontossa rankkaa arvostelua pelaamisestaan, erityisesti luistelu takkuili. Ei pelattuja otteluita NHL:ssä ja siirtyi kesken kauden KHL:ään Lokomotiv Jaroslaviin. Siellä meno oli lähes yhtä tahmeaa. Jatkanee kaiken järjen mukaan seuraavankin kauden Lokomotivissa.

Kommentit (1)

Ruudun ura alkaa kyllä

Ruudun ura alkaa kyllä mantereen takana olla paketissa!