Pelaajahinnoittelu Fantasypeleissä

Pelaajahinnoittelu Fantasypeleissä

päivitetty: Torstai, 05.11.2015, 06:17

Comments: 0

Fantasypeleissä pelaajahinnoittelu jakaa usein mielipiteitä. Pelaajamäärät ovat isoja, joten ymmärrettävästi kukaan ihminen ei voi käsin hintoja määritellä, vaan se tulee tehdä erilaisin algoritmein. Jotkut erikoistapaukset jäävät tällöin helposti outoon asemaan ja se aiheuttaa erikoisia hintoja. Tämä on pelaajan kannalta kuitenkin vain positiivinen asia, sillä tarkkasilmäisimmät voivat poimia hintaansa nähdän loistovahvistuksia joukkueeseensa.

Tämän lisäksi pelin lainalaisuudet luovat hinnoissa ajoittain hieman erikoisia tilanteita, eivätkä ne korreloi pelaajien oikeaan tasoon.

Otetaan esimerkkinä vaikka maalivahdit. Kakkosveskareiden hinnat ovat pääsääntöisesti hyvin korkealla ja tämä johtuu siitä, että pelaamaan päästessään heillä olisi edessään täysin sama puolustuslinja kuin ykkösmolarillakin. Puolustuslinjan merkitys odotettuun päästettyjen maalien määrään on huomattavasti suurempi kuin maalivahdin oma taso.

 

 

Toisen erikoisuuden tarjoavat ottelut, joissa on valtava suosikki. Altavastaajan puolustajia on mahdollisuus saada mukaan jopa ilmaiseksi. Syynä tähän on tietysti pistelasku. Puolustajat saavat +2 pistettä täydestä pelatusta ottelusta, mutta lisäksi -2 pistettä jokaisesta kahdesta päästetystä maalista. Jättisuosikkien otteluissa on varsin todennäköistä, että suosikki tekee tuon kaksi maalia tai mahdollisesti jopa paljon enemmän. Tällöin on olemassa iso riski sille, että altavastaajan puolustajat päätyvät jopa miinuspisteisiin. Eivät kovin arvokkaita pelaajia siis. Tämä tietysti mahdollistaa hyvin erilaisten taktiikoiden käytön.

Halpojen puolustajien kanssa sinulla on rahaa valita hyökkäyspäähän vielä entistä kovempia maalitykkejä ja sitten vain kädet ristiin, etteivät halvat puolustajat kerää ainakaan miinuspisteitä. Voit osallistua turnauksiin myös useilla eri joukkueilla. Yhdellä joukkueella voit kokeilla yhtä taktiikkaa ja toisella toista.

 

 

Sama hinnoittelufilosofia tarkoittaa myös sitä, että samat puolustajat, jotka ovat toisessa ottelussa arvottomia, voivat olla jossain toisessa ottelussa hyvinkin arvokkaita. Kaikki riippuu vain kierroksen ottelun lähtökohdista ja siitä mitkä ovat odotettavissa olevat maalimäärät kyseisessä ottelussa. Useampia kierroksia sisältävissä turnauksissa hinnat ovat keskiarvoja turnauksen sisältävistä otteluista. Vasta koko kauden kestävässä turnauksessa pelaajien hinnat olisivat eri joukkueiden ja otteluiden välillä täysin vertailukelpoisia ja kuvastaisivat paremmin pelaajien odotettua tasoa.

Fantasyfutiksessa pistelasku painottuu vahvasti maalintekoon. Tämä luonnollisesti suosii huomattavasti hyökkääviä pelaajia. Puolustavista keskikenttäpelaajista löytyy todellisuudessa maailman arvokkaimpia pelaajia, mutta fantasyfutiksessa heidän arvonsa on pienempi.

Tutustu fantasyfutikseen, pelitarjontaan ja etuihin paremmin foorumin keskusteluissa.

Kommentit (0)