Tälläinen nuorukainen on tennismaailmaa kohauttanut Nick Kyrgios

Tälläinen nuorukainen on tennismaailmaa kohauttanut Nick Kyrgios

Comments: 0

Nick Kyrgios syntyi Australiassa 27.4.1995 (19-vuotias). Hänen tämän hetken maailmanlistan sijoitus on 144. Tällä isokokoiselle tulevalla tähtipelaajalla pituutta on 193cm, painoa 78kg ja tenniksen peluun hän aloitti 6-vuotiaana. Kyrgios oli myös nuorena todella lahjakas koripalloilija ja hänestä olisi voinut tulla yhtä hyvin koripalloammattilainen. 14-vuotiaana hänen kuitenkin piti valita kumman lajin huipulle hän tähtää ja valinta osui tennikseen. Kyrgioksen esikuvia urheilun maailmasta ovat Roger Federer, Rafael Nadal, LeBron James sekä Michael Jordan.

Tennisurallaan hän on ollut juniorien ranking-listan ykkönen ja voittanut vuonna 2013 juniorien Australian avoimet. Miesten puolella hänen vyöllään on  viisi challenger-tason turnauksen voittoa, joista viimeisimpänä juuri Wimbledonia ennen pelattu Nottingham -2-turnaus. Tämän vuoden suurissa turnauksissa ei kummoista menestystä ole ennen Wimbledonia tullut, sillä Australian avoimista hän putosi toisella kierroksella. Ranskan avoimissa turnaus päättyi heti tylysti Milos Raonicia vastaan eräluvuin 3-0. Revanssin paikka olisi edessä seuraavaksi, sillä Wimbledonin viidennellä kierroksella vastaan asettuu juuri Raonic.

Tämän vuoden Wimbledoniin Nick Kyrgios pääsi villillä kortilla, eikä kisajärjestäjien valinta olisi voinut paremmin osua kohdalleen. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Stephane Robert. Toisella kierroksessa Kyrgios aiheutti jo melkoisen yllätyksen kukistamalla Richard Gasquetin kertoimen ollessa päälle neljän. Seuraavaksi kaatui Jiri Vesely ja sitten Rafael Nadal, jonka kukistaminen oli yksi tämän vuoden valtavimmista yllätyksistä. Yllätyksen tasosta kertoo paljon se, että mikäli olisi uskaltanut haistella Kyrgiosin voittoa niin olisi tämä tuonut rahat takaisin parhaimmillaan jopa 16-kertaisena!

Nick Kyrgiosin jättiyllätyksen harvinaisuudesta kertoo vaikuttavaa kieltä myös historiantilastot. Hän on ensimmäisen maailmanlistan Top 100 ulkopuolelta tullut pelaaja joka on kukistanut maailmanlistan ykkösen, sitten vuoden 1996. Hän on myös ensimmäinen teini-ikäinen pelaaja, joka on kukistanut maailman ykköspelaajan sen jälkeen kun 2005 Ranskan avoimissa Rafael Nadal voitti Roger Federerin.

Seuraavissa pätkissä nändään todellinen haamulyönti sekä ottelupallo, joka lähetti Rafael Nadalin kotimatkalle.

Kommentit (0)