Matchbook – tutustumisen arvoinen vedonlyöntipörssi, hyvät kertoimet ja alhaiset komissiot (päivitetty 27.12.)

Matchbook – tutustumisen arvoinen vedonlyöntipörssi, hyvät kertoimet ja alhaiset komissiot (päivitetty 27.12.)

päivitetty: Maanantai, 26.11.2018, 15:23

Comments: 15

Monelle vedonlyöntiharrastajalle vedonlyöntipörssi on tuttu termi varsinkin Betfairin yhteydestä. Vedonlyöntipörssissä voit normaalin vedonlyöntitoimiston tapaan lyödä vetoa suoraan (BACK). Perinteisestä bookkerista poiketen kuitenkin voit myös tarjota kertoimia muiden pelattavaksi (LAY). Matchbook ottaa sekä hävityistä, että voitetuista vedoista itsellensä 1,5% välityspalkkion (komissio), josta laskettuna Matchbookin palautusprosentti on jopa 97% tasoa! Jos tarjoat itse vetoa (LAY), niin komissio on tällöin vain 0,75%.

Betfair on hallinnut vedonlyöntipörssejä ylivoimaisesti, eikä sille ole ennen Matchbookia löytynyt vuosikausiin ainuttakaan potentiaalista uhkaajaa. Kuitenkin sen jälkeen kun Betfair listautui pörssiin, on heidän ahneutensa kasvanut ja välityspalkkiot nousseet sille tasolle, että heidän lopulliset kertoimet eivät ole enää useinkaan olleet markkinakärkeä. Lisäksi Betfairin komissiorakenne on vielä tehty todella monimutkaiseksi ja hyvin sujuneen ajanjakson jälkeen saattaa tililtä lähteä vielä nettovoitoista reilu siivu eräänlaista lisäveroa.

Matchbookin tarjonta on jatkuvasti lisääntynyt. Varsinkin jenkkilajeissa se on ollut jo pitkään selvästi edellä Betfairia. Tällä hetkellä tarjontaa löytyy hyvin myös isoimpiin jalkapallosarjoihin sekä tennikseen, jossa Matchbookilla on myös tasoitusvedot sekä under/over vedot tarjolla. Esimerkkinä huippukertoimia NBA, NHL, NFL, tennikseen ja Valioliigaan!

Talletukset ja kotiutukset ovat toimineet hyvin. Talletukset sujuvat helposti ja nopeasti luottokorteilla, Netellerilla sekä Skrillilla. Skrill-nettipankista löytyy täältä esittely, mikäli se ei vielä ole tuttu. Tällä hetkellä jos saisin henkilökohtaisesti ainoastaan yhtä bookkeria suositella, niin olisi se juuri Matchbook.

Maaliskuun 31. päivään asti on voimassa jalkapallon Asian Handicaps-kampanja, jonka aikana komissio on näissä ainoastaan 0,5%.

Muut voimassa olevat kampanjat ja tarjoukset löydät TÄSTÄ.

Liity nauttimaan huippukertoimista TÄSTÄ!

Kirjoittaja: Marko ”S.Sukkela” Virtanen

Kommentit (15)

matchbook

miten tuon linkin kautta saa ilmaisvedon, ei onnistunut kuin rekisteröinti, onko joku bonuskoodi
tukkimies

Matchbook

Ilmaisvedon pitäisi tulla näkeviin 72 tunnin sisällä ensimmäisestä vedosta (max 50€). Ensimmäisen vedon kerroin saa olla maksimissaan 2,50.

Matchbook

Onko minimikerrointa määritelty tuossa ilmaisvedossa?

Entä kysyykö Matchbook papereita ensimmäisessä kotiutuksessa, jos on tallettanut luottokortilla?

Ei ole minimikerrointa

Ei ole minimikerrointa. Uskoisin, että henkilöllisyys pitää todistaa kotiutuksen yhteydessä viimeistään, sen verran tarkkoja vedonlyöntitoimistot suurin osa on nykyään.

Betfairin premium charge

Asialla ei ole tässä yhteydessä juuri merkitystä, mutta tuo betfairin "eräänlainen lisävero" eli premium charge lähtee viikoittain, ei kuukausittain. Jos sitä joutuu maksamaan, niin rahat lähtevät tililtä keskiviikkona edeltävän viikon maksujen osalta. Kyseinen systeemi on tosiaan monimutkainen ja sen sekä muiden syiden takia matchbookin tuoma kilpailun kiristyminen vetopörssien kesken on enemmän kuin tervetullutta.

Kilpailu

Totta kilpailu on todellakin paikallaan. Pitkään on saanut Betfair saanut häärätä miten haluaa, kun yrittäjät jotka ovat lähteneet haastamaan ovat olleet liian passiivia, johtuen varmaan että ei resurssit ole riittäneet lyömään kovempaa painetta. Matchbookilla on oikeanlainen todella aggressiivinen ote päällä, joka varsinkin hinnoittelussa näkyy.

Toinen joka halutessaan pystyisi Betfairin haastaa olisi Ladbrokes pörsseineen, mutta siellä ei ainakaan vielä ole tarpeeksi panoksia ladattu.

Verot

Ovatko mahdolliset voitot verottomia matchbookilla?

Matchbookilla on lisenssi

Matchbookilla on lisenssi Alderneyssä, joka ei kuulu ETA-alueeseen. Näin ollen voitot ovat verollisia. Matchbookilla on tosin myös UK Gambling Commissionin lisenssi, mutta tämä on vielä selvityksen alla, että vaikuttaako tuo mahdollisesti siihen, että voitot laskettaisiin ETA-alueelta saataviksi.

Kävi mielessä, että jos

Kävi mielessä, että jos vaikka skrill:n kautta kotiuttaa, niin eikö silloin periaatteessa myös kierretä mahdollinen verollisuus? :D

Verotus

Ei sillä ole käytännön merkitystä kierretäänkö Skrillin kautta vai tehtäisiinkö suoraan kotiutus esimerkiksi Nordeaa. Verotettavaa tuloa voitot siltikin on ja veroilmoituksena pitää ilmottaa verottajalle mikäli verovuonna on tehnyt voittoa ei ETA-bookkereilta.

Back ja Lay

Kokeilin viime yönä Matchbookkia ja asetin Layt kaikkiin vetoihin. Aamulla katoin, että hieno homma lähes kaikki NHL betsit osunu. Avasin Matchbookin ja kaikki vedot olivat kääntyneet yön aikana päinvastoin mitä olin veikannut?? Voisitteko vähän avata tuota, kun en heidän nettisivuiltaankaan saa tarkempaa tietoa.

Jos haluat lyödä vetoa jonkun

Jos haluat lyödä vetoa jonkun joukkueen puolesta, niin valitset BACK-kohdasta halutun kertoimen. Mikäli otat LAY-kohdasta, niin silloin lyöt haluttua joukkuetta vastaan. Ongelmia ei tosiaan pitäisi tulla, jos pelaa pääsääntöisesti vain BACK-kohdasta. Kysy lisää, jos joku jäi askarruttamaan.

Mitäs tuo tarkottaa, kun

Mitäs tuo tarkottaa, kun noita kertoimia on eri numeroisia esim. back-sarakkeessa? Ja sitä kerrointa voi muuttaa käsipelilläkin, kun on valinnut kertoimen.

BACK-sarakkeessa näkyy kuinka

BACK-sarakkeessa näkyy kuinka isolla summalla mitäkin kerrointa on pelattavissa. Mikäli muutat kerrointa ylöspäin, mutta tarjolla ei ole vastaavaa BACK-vetoa, niin vetosi siirtyy odottamaan LAY-puolelle. Tällöin et välttämättä saa vetoasi sisään, ellei joku nappaa tarjoamasi ostotarjousta itselleen. Varminta on siis veikata kertoimia, jotka on tarjolla.