Veikkauskratia-kirja – Senja Larsen

Paljon rahapelipiireissä ennakkohuomiota jo pidemmän aikaa aiheuttanut Senja Larsenin Veikkauskratia-kirja on julkaistu. Eikä kiinnostus rajoitu ainoastaan rahapelipiireihin, sillä se on noussut muun muuassa Amazon Kindlen kärkeen vieraskielisissä kirjoissa!

Senja Larsen tarjosi kirjan myös kaikille Suomen nykyisille ministereille ja kansanedustajille kesäluettavaksi.

Kirjasta käydään keskustelua muun muuassa Twitterissä #Veikkauskratia hashtagin alla.

Veikkauskratia

”Veikkauskratia-kirja kertoo suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakenteellisen vääristymän tarinan, jossa 900 000 ihmistä läheiset mukaan lukien kärsii rahapelihaitoista.

Suomi muuttui tv-loton kotikatsomosta rahapelikoneiden täyttämäksi minikasinoiden maaksi. Samalla valtionyhtiö Veikkauksesta tuli hyvien tekojen varjolla vähäosaisilta peliongelmaisilta piiloveroa keräävä koneisto.

Maassa pelataan väkilukuun suhteutettuna kolmanneksi eniten maailmassa. Suomalaiset rahapelaavat 204 prosenttia enemmän kuin ruotsalaiset ja säästävät 38 prosenttia vähemmän. Ruotsissa fyysisillä tai verkon rahapeliautomaateilla pelaa noin kaksi prosenttia maan väestöstä, Suomen vastaava luku on 30 prosentin luokkaa.

Suomi käyttää vuosittain kymmeniä miljoonia euroja siihen, että suomalaisia markkinoidaan riippuvuussairaaksi, jotta 72 000 ihmistä saadaan häviämään puolet Veikkauksen tuotoista eli noin 1 000 euroa kuussa. Peliraha ohjataan ohi budjetin, usein poliittisesti painottuneille järjestöille.

Haittakustannuksista maassamme vaietaan. Ne voivat olla kansainvälisten tutkimusten mukaan jopa 1 000 euroa suomalaista veronmaksajaa kohden. Pelituottojen ”ilmainen” raha on äärimmäisen kallista, sekä rahassa että inhimillisissä kustannuksissa mitattuna.

Kuntavaaleissa rahapelikoneet ovat ajankohtaisia siksi, että niistä jokainen vie alueeltaan keskimäärin 26 000 euroa. Esimerkiksi noin 40 hajasijoitetun pelikoneen Hämeenkyrön kaltainen paikka häviää vuositasolla noin miljoona euroa vuodessa. Pelaajat ovat usein mielenterveysongelmaisia, vähävaraisia, työttömiä ja eläkeläisiä. Kuntalaisten harteille jäävät syrjäytyvien, monella tapaa oireilevien peliongelmaisten kustannukset. Valtaosa avustuksista päätyy pääkaupunkiseudulle.

Kirja vetää yhteen Veikkauksen ympärillä käytyä julkista keskustelua ja uutisointia. Äänessä ovat asiantuntijat ja muutosta haluavat kansalaiset: pankkiiri, poliitikko, tutkija sekä rahapeliriippuvaisen äiti.

Mikä sai heidät reagoimaan ja miksi he käyttävät aikaansa tilanteen muuttamiseen? Onko toiminta pyyteetöntä vai vetääkö taustalla naruja ulkomaisen peliyhtiön agentti?

Kirja on tarkoitettu jokaiselle, jota kiinnostaa yhteiskunnan oikeudenmukaisuus ja hyvän elämän perusteet. Viime kädessä kirja haastaa lukijansa miettimään nopeasti digitalisoituvan suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan perimmäisiä arvoja. Pyhittääkö tarkoitus keinot?”

Veikkauskratia

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus aina 200 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus tulee kierrättää 6x ennen kotiutusta. Minimikerroin kierrättäessä on 1.60. Kierrätysaikaa on 30 pv. Kaikki kohteet ja sarjat hyväksytään
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Jopa 30 € ilmaisveto

Bonusehdot

Näin saat tarjouksen: 1. Kirjaudu NetBetille 2. Aseta väh. 10 € veto ensimmäisen talletuksesi jälkeen. 3. Saat jopa 30 € ilmaisvedon!

Ilmaisveto hyvitetään tilillesi heti, kun ensimmäinen vetosi on ratkaistu. Ilmaisveto on samanarvoinen, kuin asettamasi ensimmäinen veto aina 30 € asti! Ilmaisveto on voimassa 7 päivää sen myöntämishetkestä lähtien. Ilmaisveto voidaan käyttää mihin tahansa urheilulajiin.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 250 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 7x (talletus+bonus). Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin on 1.90 single- ja yhdistelmävedoissa. Maksimipanos kierrättäessä on 50 €.

Vedonlyöntibonus: 100 % jopa 100 €

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus). Max. panos bonuksella pelatessa on 50 €. Kierrätysaikaa on 30pv. Kierrätyksessä huomioidaan single-vedot min. kertoimella 2.00 ja yhdistelmävedot min. kertoimella 1.50 per kohde.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.