Vedonlyöntiopas: KHL


KHL eli Kontinental Hockey League on noussut viime vuosina yhä suurempaan suosioon vedonlyöjien keskuudessa. Suomessa sarja on tullut monille tutuksi Jokereiden kautta, sillä helsinkiläisseurasta tuli KHL:n jäsen monta vuotta sitten (kaudelle 2014-2015). KHL eroaa monin tavoin esimerkiksi Liigasta ja NHL:stä. Tämä artikkeli kertoo KHL:n erityispiirteistä ja auttaa sarjasta kiinnostunutta vedonlyöjää hyödyntämään niitä oikein.

Huomioi KHL:n suuret tasoerot

KHL tarjoaa vedonlyöjälle haasteita sekä mahdollisuuksia. Sarjassa on ensinnäkin 27 joukkuetta, joiden pelaajabudjetit poikkeavat valtavasti toisistaan. Yksittäisen tähtipelaajan palkka voi olla suurempi, kuin pienen joukkueen koko pelaajabudjetti. Tasoerot ovat KHL:ssä suuremmat kuin missään muussa jääkiekon ammattilaissarjassa. Mukana on joukkueita seitsemästä maasta, joten erilaisten pelitapojen kirjo on myös valtava.

Suurin osa uutisista on saatavissa ainoastaan venäjäksi. Automaattiset kääntäjät toimivat nykyään varsin hyvin akselilla venäjä-englanti, mutta uutisten löytäminen on joskus haasteellista. Laukaisukarttoihin ja edistyneisiin tilastoihin luottavat vedonlyöjät kohtaavat myös hankaluuksia, sillä tämä puoli ei ole KHL:ssä tilastoitu samalla tasolla kuin monessa muussa sarjassa.

Viralliset kokoonpanot julkistetaan otteluihin vasta noin tuntia ennen alkuvihellystä, mutta osa seuroista ilmoittaa ne aiemmin esim. sosiaalisessa mediassa. Tämä ylimääräinen informaatio on ehdottomasti hyödynnettävä.
Sitten hyviä uutisia kaikille vedonlyöjille! KHL:ssä liikkuvat rahasummat eivät ole esim. isojen jalkapallosarjojen tasolla, joten markkina on selvästi pehmeämpi. Löysää rahaa on edelleen tarjolla ahkeralle vedonlyöjälle, joka hyödyntää esim. tässä artikkelissa mainittuja sarjan erityispiirteitä.

KHL:n välimatkat, olosuhteet ja otteluohjelma

Lähes jokainen Yhdysvaltoihin tai Aasiaan matkannut henkilö on joutunut tekemisiin aikaerorasitusten kanssa. KHL:ssä nämä rasitukset ovat arkipäivää. Aikaero esim. Bratislavan ja Vladivostokin välillä on järkyttävät kahdeksan tuntia! Välimatkaa kaupunkien välillä on yli 8000 kilometriä, joten tällaisilla reissuilla on selvä vaikutus pelaajien suorituskykyyn. KHL:ssä pelataan tästä johtuen pidempiä putkia sekä kotona että vieraissa. Huomaa, että kotijoukkuekin voi kärsiä jetlagista, jos pelaajat ovat palanneet juuri pitkältä vieraskiertueelta.

Muiden sarjojen tapaan, myös KHL:ssä nähdään erikokoisia kiekkokaukaloita. Leveämpi kaukalo sopii paremmin yhdelle joukkueella ja kapeampi kenttä toiselle. Vedonlyöjän on syytä tiedostaa, että KHL:ssä kaukaloiden kokovaihtelut ovat selvästi suurempia kuin esim. kotimaan Liigassa. Osa joukkueista pelaa lähes NHL-mitoissa olevassa kaukalossa, jonka vastakohtana on perinteinen (todella iso) venäläinen kaukalo.

Kaipaatko kasvua pelikassaasi? Internetin suurimmat vedonlyöntibonukset.

Voimasuhteet kuntoon

Vedonlyönnin pohjana on aina joukkueiden välinen ranking, eli betsarin tehtävänä on määrittää sarjan sisäiset tasoerot. Voimasuhteiden määrittäminen on KHL:ssä haasteellista, sillä joukkueet eivät kohtaa toisiaan montaa kertaa kauden aikana. Tämän lisäksi ongelmia aiheuttavat isot jo edellä mainitut isot tasoerot.

Hyvällä rankingilla pääseekin KHL:ssä jo todella pitkälle. Alkuun pääset vertailemalla joukkueen rosterissa olevien pelaajien tehopisteitä aiemmilta kausilta. Lue myös läpi aiemmin julkaistu kausiennakkomme, joka antaa hyvää pohjaa sarjan rankingiin. Katso alla olevista kuvista hallitsevan mestarin juhlintaa viime kauden päätteksi.
KHL:ssä on tärkeää korjata rankingia nopeasti, jos havaitset voimasuhteissa isoja muutoksia. Isot tasoerot (sekä muut edellä kuvatut asiat) saavat aikaan sen, että vedonlyöjä tekee KHL:ssä tavallista helpommin arviointivirheitä.

Pelitavat ja maalimäärät

Koska tilastodataa ei ole tarjolla samalla tavalla kuin esimerkiksi NHL:ssä, on tärkeää opetella arvioimaan joukkueiden pelitapoja ja niiden sopivuutta keskenään. Joukkue X voi voittaa laukaukset jatkuvasti, koska se ampuu ne huonoista sektoreista hyvin puolustavien vastustajien vuoksi. Vastaavasti SKA:n tyylinen huippujoukkue saattaa hävitä vieraspeleissä laukaukset, mutta luo maaliodotusarvoa selkeästi vastustajaansa enemmän. Tämä johtuu siitä, että laukaukset tulvat niin paljon paremmilta sektoreilta.

Otteluiden maalimäärään vaikuttaa olennaisesti joukkueiden pelitapojen sopivuus. Vähämaaliset tilastot omaava joukkue voi olla hyvin potentiaalinen ”over”, jos vastassa on sen pelityyliin sopiva joukkue. Joukkueiden pelitavat vaihtelevat hyvinkin paljon koti- ja vierasotteluiden välillä. Osa joukkueista saa materiaalistaan enemmän irti vieraspeleissä, koska pelaavat siellä viihdearvosta välittämättä puolustavaa prosenttikiekkoa.

Motivaatiotekijät

Pudotuspeleihin pääsee kahdeksan joukkuetta molemmista konferensseista. Tämä tarkoittaa sitä, että osa joukkueista on käytännössä ulkona playoffs-vaiheesta jo joulukuussa. Tämä luo sarjaan monia joukkueita, joiden vastapelit voivat olla herkullisia

Palkanmaksuvaikeudet ovat myös arkipäivää KHL:ssä. Joka kausi uutisoidaan pelaajista, jotka eivät ole saaneet palkkaansa kuukausiin. Monesti nämä tapaukset ovat vain jäävuoren huippu, eli samassa joukkueessa on nippu muitakin pelimiehiä ilman palkkaa. Kaikilla joukkueilla tämä ei edes näy pelisuorituksissa, mutta keskimäärin heikko taloustilanne vaikuttaa pelaajiin negatiivisesti.

Huippujoukkueet saattavat myös lepuuttaa tähtipelaajiaan heikkoja vastustajia vastaan. Opi ennakoimaan joukkueen taktiikka etenkin siinä tapauksessa, jos pelaat paljon aikaisia vetoja ilman lopullisia kokoonpanotietoja. Huomaa, että monet sarjan parhaat pelaajat eivät halua tai joudu rotaatioon, koska taistelevat esim. pistepörssisijoituksista. Heillä saattaa olla myös suorituksiin perustuvia bonuksia.

Rotaatio toimii myös toisin päin. Joskus heikot joukkueet laittavat kauden vaikeimpiin vieraspeleihin kakkosmaalivahdin ja lepuuttavat tehopelaajiaan. Miksipä ei, jos mahdollisuudet pisteille ovat muutenkin lähes olemattomat. Näissä peleissä joukkue saattaa pelata odotettua paremmin etenkin tappioasemassa, sillä mitään hävittävää ei ole. Toisessa ääripäässä ovat joukkueet, jotka käyttävät nämä pelit puolustusharjoituksiin, vaikka olisivat useamman maalin perässä. Tällä asenteella on luonnollisesti iso vaikutus ottelun maalimääriin.

Maalivahti pois vai ei?

Liigan ja NHL:n fanit ovat tottuneet otteluiden lopussa tilanteeseen, jossa tappiolla oleva joukkue hakee tasoitusta ilman maalivahtia. Mitä enemmän kirittävää, sitä aiemmin maalivahti otetaan myös pois.

KHL:ssä maalivahti otetaan myös pois, mutta käytännöt vaihtelevat valmentajien välillä todella paljon. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että maalivahti otetaan pois selvästi myöhemmin venäläisessä kulttuurissa verrattuna länsimaiseen. On täysin normaali tilanne, että kaksi maalia tappiolla oleva joukkue suunnittelee veskarin poistoa vasta viimeisellä minuutilla! Osa valmentajista ei ota maalivahtia kahden maalin takaa-ajoasemassa ollenkaan pois, jos oma joukkue on ottelussa selkeä altavastaaja huippujoukkueita vastaan.
Kannattaa seurata eri valmentajien toimintaa eri tilanteissa. Tällä voi olla iso vaikutus etenkin tasoitusvetojesi menestykseen.


Seikkailut siirtoikkunassa

KHL:n siirtoikkuna sulkeutuu joulukuun lopussa. Tässä vaiheessa myös suurseurat alkavat kupata heikosti menestyneitä ja playoffsien ulkopuolelle jääviä pikkuseuroja. Seuraa tarkkaan uutisointia, niin ehdit joskus reagoimaan siirtoihin ennen markkinoita.

Muualla Euroopassa siirtoikkunat ovat olleet viime vuosina auki helmikuun puoleen väliin asti. Tämä mahdollistaa sen, että playoffs-paikkojen ulkopuolelle jäävät seurat voivat myydä tähtiään pois KHL:stä, mutta eivät voi hankkia tilalle korvaavia pelaajia. Tästä nähtiin äärimmäinen esimerkki viime kaudella nyt jo sarjasta vetäytyneen Medvescakin kohdalla. Joukkueella oli viimeisissä otteluissa esim. kolmosveskari maalissa, neljä pakkia (joista kaksi oikeasti hyökkääjiä) ja yhdeksän hyökkääjää, joiden joukossa junioreita ja normaalitilanteessa nelosketjuun mahtuvia pelanneita pelaajia. Tällaiset kokoonpanomuutokset tarjoavat ahkeralle vedonlyöjälle huikeita ansaintamahdollisuuksia.


Kiitos artikkelin sisällöstä Ylikerroin.com -foorumin nimimerkille Jantsa. Asialinja suosittelee vahvasti seuraamaan kyseistä nimimerkkiä, jos olet kiinnostunut voitollisesta KHL-vedonlyönnistä. Jantsan KHL-vihjeblogin sekä muut Ylikerroin-foorumin pitkävetovihjeet löydät täältä.

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus aina 200 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus tulee kierrättää 6x ennen kotiutusta. Minimikerroin kierrättäessä on 1.60. Kierrätysaikaa on 30 pv. Kaikki kohteet ja sarjat hyväksytään
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 250 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 7x (talletus+bonus). Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin on 1.90 single- ja yhdistelmävedoissa. Maksimipanos kierrättäessä on 50 €.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Jopa 30 € ilmaisveto

Bonusehdot

Näin saat tarjouksen: 1. Kirjaudu NetBetille 2. Aseta väh. 10 € veto ensimmäisen talletuksesi jälkeen. 3. Saat jopa 30 € ilmaisvedon!

Ilmaisveto hyvitetään tilillesi heti, kun ensimmäinen vetosi on ratkaistu. Ilmaisveto on samanarvoinen, kuin asettamasi ensimmäinen veto aina 30 € asti! Ilmaisveto on voimassa 7 päivää sen myöntämishetkestä lähtien. Ilmaisveto voidaan käyttää mihin tahansa urheilulajiin.

Vedonlyöntibonus: 100 % jopa 100 €

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus). Max. panos bonuksella pelatessa on 50 €. Kierrätysaikaa on 30pv. Kierrätyksessä huomioidaan single-vedot min. kertoimella 2.00 ja yhdistelmävedot min. kertoimella 1.50 per kohde.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.