Vieraskynä: Yllätyksiä säälipleijareissa?

Vieraskynä: Yllätyksiä säälipleijareissa?

päivitetty: Sunnuntai, 13.03.2016, 21:04

Comments: 0

Kiekkokevät alkaa olla kuumimmillaan, kun Liigan pudotuspelit alkavat lauantaina jo perinteeksi muodostuneilla säälipleijari-kierroksen otteluilla. Mr Warcape analysoi molemmat otteluparit ja ennustaa vaikeuksia molemmille suosikeille.

TPS – Sport

TPS - Sport on varmasti yksi koko kevään mielenkiintoisimmista ottelupareista. Pudotuspelihuuma on Vaasassa vahvassa nousussa, eikä jatkoonmenijä ole niin selkeä kuin voisi ennakkoon luulla. Alkukaudesta Sportin suhteen monella ei ollut kovin toiveikkaita odotuksia. Se oli kuitenkin runkosarjassa yksi positiivisimmista yllättäjistä. Runkosarjassa TPS voitti kaikki keskinäiset ottelut, mutta pudotuspelit ovat tunnetusti oma maailmansa.

Turkulaisten puolella on vahva ja kokenut pelaajamateriaali sekä kotietu. Tästä huolimatta TPS:n pelin ympärillä on valtavia kysymysmerkkejä. Puolustuspeli on romahtanut ja maalinteon kanssa on ongelmia ja myös pienet loukkaantumiset vaivaavat. Sportilla on näistä lähtökohdista loistava sauma yllättää tässä sarjassa. Vaasalaisten etuna on pudotuspelipaikan suoma itsevarmuus ja se fakta, että joukkue pelaa omalla tasollaan parasta kiekkoa. Sport on pystynyt runkosarjan aikana kaatamaan kovia joukkueita, etenkin kotikentällään.

Ennustan sarjan menevän kolmeen peliin ja ratkaisevassa ottelussa Sport hyödyntää TPS:n pelilliset ongelmat ja taistelee tiensä jatkoon.

KalPa – Pelicans

Vastakkain on kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Vahvaa puolustuspeliä pelaava KalPa, joka päästi runkosarjassa vähiten maaleja. Vastaavasti Pelicansin omassa päässä verkko sen sijaan heilui eniten. Lahtelaisten ensimmäinen tehtävä onkin laittaa oman pään peli kuntoon, tai muuten sarjasta tulee heille hyvin haastava. KalPa on ollut Pelicansille erityisen vaikea vastustaja, sillä viimeisin lahtelaisten voitto Kuopiosta on vuodelta 2013.

Pelicansin hyökkäyspelaaminen sekä ylivoima ovat sen sijaan hyvässä kunnossa. Lahtelaisjoukkueesta löytyy kokeneita pelaajia, jotka pystyvät ratkaisemaan otteluita. Vili Sopanenkin on innostunut loukkaantumisensa jälkeen naputtelemaan pisteitä hienolla tahdilla. Vaikka KalPan puolustus- sekä maalivahtiosasto toimivat, niin hyökkäyksessä ovat suurimmat ongelmat. Ruohomaan lisäksi todelliset avainpelaajat ovat harvassa. Keltapaitojen parhaan maalintekijän Janne Keräsenkin ruuti on ollut kovin märkää marraskuun jälkeen. 

KalPan vire on muutoinkin ollut selkeästi laskusuuntainen viime kuukausien ajan. Jos Pelicansin valmentaja Petri Matikainen löytää keinot parantaa aavistuksen omaa puolustuspeliään, niin Pelicansilla on täydet mahdollisuudet jatkopaikkaan.

Tekstin on kirjoittanut Mr Warcape.

Kommentit (0)