S.Sukkelan kattava tieto- ja vihjepaketti Euroviisufinaaliin

S.Sukkelan kattava tieto- ja vihjepaketti Euroviisufinaaliin

Comments: 5

Euroviisufinaaleihin kattavat turinat sekä vetovihjeet!

Ukraina
Esiintymispaikka vie mahdollisuudet aivan kärkisijoilta. Hyvin vetää biisinsä ja uskomattoman kaunis tyttö jälleen Ukrainalta, on kyllä tuossa maassa naissukupuolen geeniperimät kohdillaan. Esityksen taustalla oleva jättikokokoinen jyrsijän juoksupyörä on mielestäni lähinnä koominen ja kuuluisi ennemmin lasten sirkukseen ja äijälle päälle hamsteripuku. Ukrainan poliittinen tilanne saattaa tuoda lisäksi muutamia sympatiapisteitä.
Sija 5-10

Valko-Venäjä
Semifinaalista luultavammin viimeisten joukossa finaaliin. Ihan kiva meininki ja Teo ihan esiintyjä on, mutta tyhjänpäiväinen kappale jäänee loppupään sijoituksille.
Sija 18-26

Azerbaidzan
Laulaja vetää hienosti, siinä ei moitteen sijaa. Kappale itsessään kuitenkin kuolettava tylsä ja nopeasti toivoisi, että se loppuisi sillä mitään parannusta ei kappaleeseen tule loppuakaan kohti. Azerbaidzan on ollut yksi eniten ”kaveripisteitä” kerännyt maa, joten floppiakaan tästä tuskin tulee, mutta kärkipään sijoituksiinkaan on vaikea uskoa kisassa, jossa selvästi parempia balladeja löytyy ruuhkaksi asti. Odottelen sijoitusta nipin napin kärkikymmenikön ulkopuolelta.
Sija 11-17

Betfair LAY Azerbaidzan TOP10 ~1.9-2.0 tai vaihtoehtoisesti perusbuukkereille, EI sijoitu 10 parhaan joukkoon päälle kahden kertoimilla. Panos 3/5

Islanti
Tämä iloinen kappale riitti heikommasta semifinaalista jatkoon, mutta nyt häntäpään sijoitus kohtalona. Kuitenkin mukava yleisön herättelijä hauskalla ja rennolla otteella.
Sija 18-26

Norja
Olin ja valmis tuomitsemaan tämän kappaleen suureksi flopiksi heikon esiitymisen vuoksi. Kuitenkin tuomariharkoissa tämä oli nostanut selkeästi tasoa ja saanut vihdoin luotua jonkinlaista intesiteettiä ja tunteella mukana oloa kappaleeseen, jota se ehdottomasti vaatii. Kärkisijoille tämä kappale kuitenkin vaatisi paremman esiintyjän kuin Suomen The Voice of Finland tasoisen tunteiden tulkin, oli Elastisen haaroväli kuinka märkä tahansa.
Sija 11-17

Veikkaukselle: Tupla H2H Suomi-Norja 1,72 + Ukraina-Venäjä 1,2, Panos: 3.5/5
Veikkaukselle: Tripla H2H Suomi-Norja 1,72 + Ukraina-Venäjä 1,2 + Hollanti-Armenia 1,55, Panos 1.5/5

Romania
Edelleen mielestäni sisältää yhden kisojen koukuttavimmista kertosäkeistä. Kuitenkin muuten kappale on liian täyteen ahdettu. Pianokohtaus on edelleen typeryyden huippu. Naispuolisen laulajan äänialan esittely ei myöskään tuo kappaleeseen mitään lisäarvoa, joka kuuleman mukaan oli vielä tuomariharkoissa hieman ollut epävireinen. Myös henkilökemia loistaa poissaolollaan ja esimerkiksi lopun halauskohta on täysin väkinäisen oloinen.
Sija 11-17

Armenia
Ennen ensimmäisiä harjoituksia tämän kappaleen kertoimet olivat jopa alle kahden tasossa. Tuolloin oltiin vasta nähty musiikivideo, joka oli kerrassaan loistava ja mahtavasti kappaleeseen sopiva. Dubstep-kohtaus oli kekseliäs lisä ja kaikki näytti vakuuttavalta. Kuitenkaan livenä tämä ei toimi lainkaan yhtä hyvin. Esitys on tylsä, eikä esiintyjäkään vakuuta äänellänsä eikä olemuksellaan. Tuomariharkoissa esitys oli ollut monen mielestä jopa heikoin veto tämän biisin kohdalla ja oli mennyt liikaa huudoksi. Tässä on mahdollinen kisojen isoin floppi mikäli vielä tämän iltainen vetokaan ei mene nappiin. Armenialla riittää ”kaveripisteitä” joten sijoitus kärkikymmenikössä on todennäköinen kaikesta huolimatta, mutta en isommin yllättyisi mikäli sujahtaa jopa hieman alemmaksikin.
Sija 5-10

Betfair LAY Armenia TOP10 ~1.3-1.4 tai vaihtoehtoisesti perusbuukkereille, EI sijoitu 10 parhaan joukkoon päälle 3.5 kertoimilla. Panos 2/5

Montenegro
Balkanimainen kaunis ja yksinkertainen kappale, joka hyvin esitetty. Kuitenkaan ei tarjoa mitään mieleenpainuvaa ja on helposti unohdettava ja jää väkisin muiden balladien jalkoihin.
Sija 18-26

Puola
Tissit, daisarit, hinkit, munkit, bosat, boobsit, melonit, meijerit, kannut, puskurit, ryntäät, lollot, keuhkot, ajovalot, tuutit.
Sija 11-17

Kreikka
Semifinaaliesitys oli itselleni todella positiivinen yllätys verrattuna harjoituksiin. Ennen semifinaalia arvioin paikallaan junnaavaksi keskinkertaiseksi klubibiisiksi. Kuitenkin ryhmän esiintyminen oli todella vauhdikas ja vaikka kappale ei millään koukuilla tai hienoilla melodioilla loista, niin kyllä tämä tälläiseksi kappaleeksi on erittäin kelpo paketti. Kreikka tulee olemaan korkealla yleisöäänissä, mutta lähes varmasti tuomaristo tappaa haaveet aivan kärkipään sijoituksista.
Sija 5-10

Itävalta
Semifinaalissa yllätti monet ja luultavasti voitti sen. Tätä verrataan väkisinkin Ruotsiin ja itse pidän tätä näistä kahdesta voimaballadista vahvempana. Esityksessä on voimaa enempi ja lisäksi tämä on näistä kahdesta kappaleenakin parempi, varsinkin loppuosa. Näiden kahden kaksinkamppailua kuitenkin tasoittaa se, että Ruotsi sai selvästi paremman paikan.
Sija 1-4

Saksa
Saksan osalta ihanan Lenan <3 valtakausi on vain kaukainen muisto. Tänä vuonna Saksan esitys kamppailee jumbosijasta.
Sija 18-26

Ruotsi
Ruotsin voimaballadi on hyvä, mutta aikaisemmin mainittu Itävalta on parempi. Ruotsin biisi käynnistyy kunnolla vasta puolen välin jälkeen. Itse pidän esitystä hieman kylmänä ja etäisenä. Paikan valinnassa tuskin ketään yllätti, että Ruotsi sai ylivoimaisesti alkupuoliskon parhaan paikan, varsinkin kun taukokin on ennen Ruotsin esitystä. Tällä menolla varmistettiin se, että eiköhän ensi vuonna taas muutama maa boikotoine kisoja. Oma mielipiteeni on vahvasti, että kaikille tasapuolinen arvonta takaisin.
Sija 1-4

Ranska
Häntäpäähän sijoittuva hassuttelubiisi, joka ei tarjoa kellekkään oikeastaan mitään syytä äänestää tätä kipaletta.
Sija 18-26

Venäjä
Nätit tytöt, aivan kelpo kappale ja hyvin esitetty, mutta unohtunee nopeasti. Esitys on jotenkin tylsä ja vanhanaikainen. Esityksessä on käytetty useita pieniä lisähöysteitä, mutta nämä eivät ole erityisen kiinnostavia. Mielenkiintoista nähdä kuinka poliittinen tilanne rasittaa Venäjän pistesaraketta.
Sija 11-17

Italia
Todella vaikea arvioitavaksi, kun kyseessä italiankielellä vedetty glam rock –biisi, jota ei ole nähty semifinaalissakaan. Meininki vaikuttaisi hyvältä ja selvästi ammattitaitoinen esiintyjä, mutta mihin tämä riittää onkin vaikea arvioida. Italiankieli on normaalisti selkeä plussa, mutta entä tällaisessa kappaleessa, kun normaalisti ne suositut biisit ovat tyylisuunnaltaan täysin eri kategoriassa.
Sija 18-26

Slovenia
Semifinnalissa pikkuyllättäjä. Kappaleessa ja esiintyjässä ei mitään vikaa, mutta jäänee sekä tuomaristo- että yleisöäänissä väliinputoajaksi, jolla ei myöskään juuri ”kaveripisteitä” ole tiedossa.
Sija 18-26

Suomi
Semifinaalikappaleen toisinto hyvin pitkälti odotettavissa, kuten ollut myös tuomariharkoissa. Osaavat kyllä teknisesti toistaa esityksen laadukkaasti kerta toisensa perään, mutta ongelmakohdissa ei kehitystä ole tapahtunut. Tämän musiikkityylin vedossa pitäisi olla enempi sitä rokkia ja munaa, eikä vaan paikallaan kuin liimattuna seisomista, pientä toisen käden liikutusta ja yhdessä kohtaa totaalisen väkinäiset pyörähdykset, jotka eivät pelasta enään mitään. Solistin suurin ongelma on edelleen, että karismaa on yhtä paljon kuin ämpärillisellä särkiä. Rokki vaan vaatii erilaista otetta ja sen karisman. Se, että rokkikappaleet ovat vähissä ei tätä esitystä pelasta, sillä eihän tälläinen rokki uppoa kuin joihinkin pikkutyttöihin maksimissaan ja muut rokin ystävät jättävät suosiolla äänestämättä.
Sija 18-26

Espanja
Mahdollisesti koko kisojen paras laulaja. Aivan uskomaton ja täysin virheetön ääni, näyttävä diivamainen esiintyminen. Kappale kuitenkin on hieman tylsä ja keskinkertaisella esiintyjällä tämä olisi häntäpään kappaleita. Tuomaristo tulee varmasti noteeramaan tämän kappaleen ja eiköhän yleisöäänestyksessäkin pisteitä tule kun paikkakin on mainio.
Sija 5-10

Sveitsi
Todellinen hyvän mielen kipale aidoimmillaan. Solisti on hyvin karismaattinen ja hänen positiivisesta meiningistä ei voi olla pitämättä. Virheetöntä suoritusta läpi viisujen ollut tämän esityksen kohdalla. Riippuu miten tuomarit pitää, niin mahdollisesti jopa kymmenen sakissa.
Sija 11-17

Betfair Back Sveitsi TOP10 ~3.5-4.0 tai vaihtoehtoisesti perusbuukkereille, Sijoittuu 10 parhaan joukkoon. Panos: 1/5

Unkari
Unkarin kappaleen sanoitus poikkeaa paljolti viisumassasta. Kuitenkin se on toteutettu hyvin ammattimaisesti ja taustatanssijat tuovat mainion lisän tarinalle, aina tyylikästä lopetusta myöten. Unkarin esiintyjä on karismaattinen ja energinen kaveri, jolla myös laulutaidot kohdillaan. Kappale on myös hyvä ja tarttuva ja esiintymispaikkakin kelpo. Kysymysmerkkejä kuitenkin löytyy siitä, että miten musatyyli uppoaa eri maailmankolkissa ja lisäksi miten tuomarit arvostavat kappaletta, jonka sanoma on vakavampi. Menevämmät hyvät kappaleet ovat vähissä, kun balladit jyräävät suosikkilistalla. Se on tälle kuten Ukrainankin kappaleelle hyvä asia, sillä mitä tasavahvempia balladit ovat, niin sitä enemmän ne syövät toistensa ääniä ja pisteitä. Tällöin takaa saattaa tasaisessa kilpailussa nousta yllättäjä, kuten vaikkapa Unkari.
Sija 1-4

Betfairillä Unkari voittamaan koko kisa +23 kertoimilla, Panos 1/5. Itellä tässä vuosittainen ylipanos, jossa haetaan todellista jättipottia, että kannattaa miettiä itse paremmin millasella panoksella haluaa kokeilla

Malta
Maltalta hyväntuulinen kappale, joka on onnistunut jokaisessa esityksessään. Aidosti hyväntuulinen kappale. Kappaleella menee hetki käynnistyäkseen todenteolla, mutta kasvaa selvästi loppua kohti. Taustat sopivat, myös kyseiseen kipaleeseen kivasti.
Sija 11-17

Tanska
Menevä kelpo kipale lauantai-iltaan. Repseä meininki on pojilla päällä, mutta itse kappale on melkoisen keskinkertainen tekele, eikä kappaleessa ole oikein millä se jäisi mieleen sen jälkeen, kun pätkä iloisuutta on kulutettu. Saa nähdä tuleeko isäntämaalisää kuinka paljon ja paikkakin on hyvä.
Sija 5-10

Hollanti
Hyvin kaunis kappale kaikessa yksinkertaisuudessa. Mitään moitteen sijaa on tästä vaikea löytää. Harmaan sävyiset taustat sopivat täydellisesti kappaleen tyyliin. Esiintyjät ovat taitavia ja varmoja. Mielestäni mainio ratkaisu esiintyä vastakkain, sillä se luo todella intiimin fiiliksen, jossa henkilökemiat toimivat. Suurin kysymysmerkki on se, että miten hyvin lauantai-iltana katsojat innostuvat kappaleesta, jota itse ainakin mielelläni kuuntelisin rauhassa sängyssä tai auton ratissa iltamyöhään. Oma suosikkini kappaleista, mutta ei voittamaan silti viisuja vaikka lähellä kyllä onkin.
Sija 1-4

San Marino
Hyvä laulaja, mutta tässä balladien ilotuksessa jää auttamatta statistin rooliin. Finaalipaikka kuitenkin hyvä ja ansaittu saavutus.
Sija 18-26

Iso-Britannia
Tämä viisu keikkuu kertoimien kärkipäässä syystä, että Betfairin pelikäyttäytyminen määrää markkinoiden kertoimet ja britit varmasti kovana vedonlyöntikansana ovat sijoittaneet Puntiansa tähän. Viisu ei ole huono ja esiintyminen oli ollut tuomariharkoissa mainiota. Aivan kärkisijoille tämä tuskin riittää, mutta viimeinen esiintymispaikka antaa jo lähtokohtaisesti niin kovan lisäedun, että kelpo sijoitus lienee selviö.
Sija 5-10

 

Ystävällisin terveisin väsynyt viisuhöpöttelijä,

S.Sukkela

Kommentit (5)

252 Suomen sijoitus S 17.-26.

252 Suomen sijoitus S
17.-26. 2,00

Riittääkö peleihin?

Eiköhän

Ei nyt enää oikein ajatus liiku, kun niin kova työ takana.

Hienoa!

Taas tuli lisää tietoa finaaliin. Kiitoksi S. ja toivotaan onnea!

252 Suomen sijoitus S 17.-26.

252 Suomen sijoitus S
17.-26. 2,00

Riittääkö peleihin?

Kyllä tuo riitti minulle varsin mainiosti peliin. Suomi meni mitä luultavimmin viimeisten joukossa jatkoon omasta semistä, eikä tule sen parempaa menestystä viisuista kuin lätkän avauksesta.

Loppusaldo

Toisesta semistä 9 yksiköllä takaisin noin 18.5 yks, eli voittoa 9.5yks. Finaalissa 12 yksikön vedoila takaisin noin 18yks ja voittoa noin 6yks. Eli yhteensä voittoa noin 15.5 yksikköä varsinaisilla vihjeillä. Joku saattoi vielä tarttua siihen Islannin livevihjeeseen ekasta semistä. Loistokisat jälleen tänäkin vuonna.